Отговор: Мнения и Избор на Ultra HD телевизор
Цитат:
Първоначално публикувано от
Firenze69
Въобще не е финансова(поне при телефоните),по -евтини от изборът ми са с amOLED екрани ...
Като изключим грижата за очите ми(няма как да си купя други), представям си едни постоянни изображения (иконки например),как си седят все на едно и също място... Сигурно сам ги мести...И се "чисти" и "опреснява"...
Изпратено от моят RMX3472 с помощта на Tapatalk
Нищо вярно няма в думите ти. ОЛЕД няма ШИМ и е в пъти по-щадящ очите. А за “постоянните иконки” - съмнявам се, че някой държи телефона си 24/7 с включен екран, изобразяващ едно и също съдържание. Имал съм ОЛЕД телефон от iPhone XS насам. Никога не съм имал прогаряния.
За да ти прогорят иконите на телефона трябва да го държиш доста часове на максимална яркост без да го заключваш. Нещо, което е невъзможно да се случи предвид автоматичното заключване на телефона и автоматичното регулиране на яркостта. Е, ако ги изключиш двете и го зарежеш на иконите ще си го прогориш сам в един момент. :BigGrin За пръв път чувам някой да не иска OLED екран на телефон от години.
Аз не искам.Нито на телефона,нито на телевизора....Бих взел,само ако няма НИКАКВИ други алтернативи...
В крайна сметка само губиш от това неискане.
Когато губиш,не знаеш какво печелиш ..И когато печелиш, не знаеш какво губиш....Ce la vie...
Добре де, като не кефи, не ги ползвай. Какво е това желание да ни го натякваш? Искаш да ни изтъкнеш ,че си различен и не се водиш по масите ли?
Нищо не натяквам.
Сектата на "Оледите от деня на почистването",громи всичко останало...
Нека си громят. Тук сме сума ти народ с все различни вкусове. Няма нужда да се убеждаваме един друг да си сменяме вкусове и разбирания след определени години [emoji38]. Би трябвало отдавна да си разбрал, че тук масово преобладава феномена "моето е най-хубаво" и всьо останало е боклук.
Напълно съм съгласен... Просто съм се консултирал и с други хора(специалисти извън форума), както и със собственото си възприятие...
Нито пък някога съм смятал,че вещите който притежавам са най-хубави.
Напротив -имал съм и скъпи и не толкова скъпи боклуци...
Мнения и Избор на Ultra HD телевизор
Тук не става дума за секта, а за по-добрата технология. Когато човек отказва да я използва губи. А ако специалист ми каже, че е по-добре да си взема телефон с LCD панел, а не с OLED ще се замисля сериозно дали е специалист. Пък ти си се кефи на старото никой не те спира, но в един момент като прогледнеш ще има да си се чудиш на акъла. [emoji1]
Оледите на телефоните имат шим, не ги бъркайте нещата и адски колоршифтинг, тям бялото .... говоря за повечето, включително и топ моделите до преди 3 години (просто новите ме ги знам) и аз бая търсих с хубав ипс и прав дисплей.
https://youtu.be/EODKjG7qf_s
[QUOTE=Firenze69;1047261]Напълно съм съгласен... Просто съм се консултирал и с други хора(специалисти извън форума), както и със собственото си възприятие...
Нито пък някога съм смятал,че вещите който притежавам са най-хубави.
Напротив -имал съм и скъпи и не толкова скъпи боклуци...
Каквото ида си имал до сега,си го гледал с едното око,като си вземеш Олед,ще прогледнеш и с двете...:-memnon
Изпратено от моят RMX3472 с помощта на Tapatalk[/QUOTE
Мнения и Избор на Ultra HD телевизор
ОЛЕД е абсолютно друга вселена пред ЛЕД, особено вечер. За мен това е технология за ценители на качественото кино и като всяко нещо за ценители, изисква известна хигиена на ползване.
Бил съм с най-висок клас ЛЕД, не може да се сравнява с ОЛЕД при тъмно до средно светло помещение. Просто цветово и контраст при ОЛЕДА са друго измерение, а това, в съчетание с добро движение са основните компоненти за максимално качество на картината.
ЛЕД е вече остаряла технология, предимно за хотели, административни сгради и домочадия, при които ТВ-то е от сутрин до вечер пуснато и един катал децата могат да гледат в продължение на много часове.
Цитат:
Първоначално публикувано от
jonin
Тоя първия не стига, че е супер скъп за 43" , ми е и стар модел (2020) , който на всичко отгоре е с 60хц панел . то като ще е 1600лв, по-добре ОЛЕД за 1800 - https://www.emag.bg/televizor-lg-ole...orite_products
Втория и аз го имам , ама още не съм го сложил и стои в кашона , та не мога да дам още мнение, но поне е нов модел със 100/120хц панел на сравнително добра цена за размера ..., то всъщност в тоя размер няма нищо по-евтино и 100хц.
Ако трябва да сме коректни, LCD технологията, създадена в края на 60-те и началото на 70 въобще не е била предназначена за динамични дисплеи.
Хората са я създали за монохромните дисплеи на калкулаторите през 80-те години.
Това, че някой (не помня вече кои фирми - май Hitachi IPS, Fuji VA) я внедряват в дисплеите и телевизорите не я прави по-малко неподходяща за тази цел.