Вижте резултатите от анкетата: Кои са най-важните критерии при закупуването на нов телевизор?

Гласували
718. Не можете да гласувате в тази анкета
  • Качество на картината

662 92.20%
  • Качество на звука

216 30.08%
  • Приемлива цена

337 46.94%
  • Лесен за употреба

127 17.69%
  • "Зелен" с ниска консумация на енергия

56 7.80%
  • Марка която познавам и вярвам

181 25.21%
  • Добра гаранция и сервизен план

239 33.29%
  • Последна технология

117 16.30%
  • Ценови / отстъпки / намаления

121 16.85%
  • Атрактивен дизайн и стил

104 14.48%
  • Голям размер на екрана, който мога да си позволя

282 39.28%
  • Вграден интернет достъп

187 26.04%
  • Позитивни ревюта за продукта на WEB сайтове

124 17.27%
  • Безжична интернет връзка

197 27.44%
  • USB запис

80 11.14%
  • Ultra HD TV

226 31.48%
  • 3D съвместимост

61 8.50%
  • Oled TV

46 6.41%
  • Държавно-спонсорирана програма за отстъпки

8 1.11%
  • Curved TV (огънат екран)

14 1.95%
Отговори на анкетата
Страница 609 от 625 ПърваПърва ... 559599607608609610611619 ... ПоследноПоследно
Резултати от 9,121 до 9,135 от общо 9366
Like Tree1852Одобрявам

Мнения и Избор на Ultra HD телевизор

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Senior Member Аватара на svetlio1
    Тук е от
    Oct 2008

Отговор: Мнения и Избор на Ultra HD телевизор

- нямa eднoвpeмeннa пoддpъжĸa зa VRR (ĸoнзoлa, ĸoмпютъp) и Dоlbу Vіѕіоn- Dоlbу Vіѕіоn нe ce пoддъpжa пpи 4К 120Нz (Хbох Ѕеrіеѕ Х|Ѕ)
    - гoлям лaг в игpитe c Dоlbу Vіѕіоn
    Тия "минуси" за Сони-то (пък и за всеки имащ ги настоящ тв) не са от никакво значение - в момента Долби Вижън за игри не е на нужното ниво, за да се ползва и да му се отдава такова значение ... за разлика от представянето му във филмите.
    Swon одобрява това.

2.  

3. Junior Member
    Тук е от
    Oct 2021

Търси се телевизор за спалня, 40-50 инча, на 2.5м ще се гледа, леко под ъгъл. Ще се гледат по 1-2 филма от дискове на вестници и подобни нискокачествени записи, вечерно време от едно дърто домашно кино през HDMI, сравнително рядко, а не всяка вечер, понякога на тъмно, понякога на лампа. Ще се ползва от възрастен, така че ОС, умни функции, интернет и т.н. е все едно какви ще са, защото няма да се ползват. Бюджета е 750лв абсолютен максимум, освен ако не е до +50лв за нещо, което си заслужава много.

Досега е ползван Samsung и LG и са с предимство в този ред, за да няма нужда от заучаване на нови опции, дистанционни и др.

От мен тези предложения:

Samsung QE-43Q60B
    Samsung QE-43Q67A
    LG 50UQ75003LF
    LG 43UQ81003LB

Някои от тези имат магическо дистанционно (LG), единият от самсунгските, ако не се лъжа е със соларно, което е бонус. Добре дошли са подобни аксесоари, стига магическите да не заместват стандартното дистанционно.
    Приемам и други предложения и марки, стига да си заслужават и сервизите да са лесно достъпни, а не да съществуват по 1-2 поддържащи сервиза на територията на страната.

4. Senior Member Аватара на hristoslav2
    Тук е от
    Jun 2008
    Живее в
    Варна

nemod
    Вземи му пак Sansung щом е свикнал с неговото меню. Възрастните хора имат проблеми с научаването да работят с нова техника - менюта, дистанционни.
    https://www.lcd-compare.com/gamme-tv...ine-up-423.htm
    https://www.notebookcheck.com/filead...a765620fd1.jpg

LG UQ8000 има меджик дистанционно
    https://hdtelevizija.com/wp-content/...rt_2022_02.jpg

други предложения
    https://www.pazaruvaj.com/lcd-crt-i-...0n-p903075438/
    https://www.pazaruvaj.com/lcd-crt-i-...0z-p880088796/
    https://www.pazaruvaj.com/Jump.php?P...&cx=922&cy=816
    https://www.pazaruvaj.com/lcd-crt-i-...hq-p833364336/
    https://vladives.bg/%D0%A2%D0%B5%D0%...-Smart-Android
    Този пост е редактиран от hristoslav2; 21-06-23 в 08:25.

5. Junior Member
    Тук е от
    Oct 2021

Разбирам, но въпреки обстойните списъци на моделите, не знам кой би бил най-подходящ за целта, за която се търси. А другият от темата за ремонти, ще си остане за мен.

6. Senior Member Аватара на hristoslav2
    Тук е от
    Jun 2008
    Живее в
    Варна

nemod
    На кой модел телевизор е гледал до сега?

7. Junior Member
    Тук е от
    Oct 2021

До момента е гледано на Samsung UE40JU7000, а в последните месеци на UE40JU6400. За ежедневна употреба - филми по тв, мачове и подобни се гледа LG 32LM6300PLA.

8.  

9. Senior Member Аватара на hristoslav2
    Тук е от
    Jun 2008
    Живее в
    Варна

Явно има опит и с двете марки, освен това имат и сервизи в цялата страна. Две предложения за 50" влизащи в бюджета ти.
    https://www.pazaruvaj.com/lcd-crt-i-...72-p653796918/ - този май го има и в кауфланд(модел 2021)
    https://plesio.bg/televizori-c-69980...?orderSource=1

10. Junior Member
    Тук е от
    Oct 2021

Благодаря. Ще опитам да намеря мостри, за да разледам подробно.
    Мисля даже мога да се вместя в по-високия модел на LG, пак 50" - UQ8100, ако има смисъл. Иначе и аз гледах към UQ7500, като по-евтин вариант. Относно Самсунга, мисля че ще имам възможност да се вместя в по-новите им модели 2022 "B" и 2023 "C", макар и 43", ако е съгласен. Така или иначе, доколкото съм запознат, LCD панелите от 2021г насам, които ползват, са китайски и тайвански. Поне да е по-нов модел.
    Напълно ще игнорирам QLED и Nano. Не изглежда да има смисъл в тази ценова категория да се обмислят.

11. Senior Member Аватара на Frost
    Тук е от
    May 2007

Rtings са подобрили начина, по който се тества възможността за скалиране на съдържание с ниска резолюция при различните модели.

Набързо обобщено: моделите на Sony се справят най-добре, дори и по-евтините им се справят добре. Моделите на LG пък са средна работа, дори и по-скъпите се справят по-зле от по-евтино Sony. Samsung се справят еднакво добре и няма особена разлика между евтин 4K и скъп 8K модел. За много лош пример дадоха евтин TCL.

12. Member
    Тук е от
    Apr 2020

За пореден път се доказва, че трябва да си голям авантюрист, за да си купиш китайски телевизор, на цена сходна с тези на няколкото доказани бранда в областта.
    dwrbudr, sony 1, CubanLinx и 1 други харесват това.

13. Member
    Тук е от
    Jan 2017

Янките обаче нямат достъп до Philips и Panasonic. Конкретно при Panasonic, резултите предполагам ще са сходни със Sony.
    svetlio1 и AntrAcsA харесват това.

14.  

15. Senior Member
    Тук е от
    Jun 2012

Tcl са изключително лоши телевизори за мен, като държа да отбележа, че това е лично мнение и нямам за цел да го налагам. Просто обработката на картината им е потресаваща. Дори и в магазина виждам как картината върви "на пресекулки", а жена ми не го вижда, когато сме заедно и й го покажа. Може пък и аз да съм бъгнат, знам ли, но това го забелязвам само при тази марка.

16. Novice
    Тук е от
    Jan 2020
    Живее в
    Плевен

Здравейте на всички.
    Имам нужда да сменя един 40" Vestel с лепенки на 'JVC' от който не съм много доволен от Смарт функциите му (твърде много забива, насича картината и даже се рестартира), иначе като ТВ функции е добре само му липсва Самоизключване след 'неизползване'. Спрял съм се на ТВ с размери от 43" - поради факта че се гледа от около 1.8 метра а и секцията на която ще е разположен няма да събере повече от 98 см хоризонтално и 65 вертикално. Разглеждайки моделите предлагани у нас съм се спрял конкретно на LG - само и основно защото имат малко по нормално (разбирайте просто) дистанционно. SAMSUNG и Sony са с твърде "модерни" за мен дистанционни (явно остарявам :D ) а като добавим и цените за кое да е Sony...
    Въпросът ми е дали да взема LG от текущата серия UQ или да изчакам да се появят в магазинната мрежа новите UR? Зная че UR ги има в електронните магазини, но аз предпочитам да видя нещо преди да го купя. Разбира се предложете и кой вариант от коя серия си заслужава тъй като според спецификациите посочени на страниците на продавача не намирам особени разлики.
    Благодаря.

17. Senior Member Аватара на Frost
    Тук е от
    May 2007

Цитат Първоначално публикувано от dizainera82 Виж публикацията
    ... тъй като според спецификациите посочени на страниците на продавача не намирам особени разлики.
    Защото в ниските серии наистина няма кой знае какви разлики. Дори и тези NANO не се различават особено от UQ/UR сериите. Така че, който и да си избереш, няма да има голямо значение. По-скоро може да видиш дали магическото дистанционно ще ти допадне или най-обикновеното. Доколкото знам само UQ7000x/UQ7500x са с обикновено, по-високите серии идват с магическо.

18. Infraction Users
    Тук е от
    Aug 2020

Цитат Първоначално публикувано от Frost Виж публикацията
    Rtings са подобрили начина, по който се тества възможността за скалиране на съдържание с ниска резолюция при различните модели.

Набързо обобщено: моделите на Sony се справят най-добре, дори и по-евтините им се справят добре. Моделите на LG пък са средна работа, дори и по-скъпите се справят по-зле от по-евтино Sony. Samsung се справят еднакво добре и няма особена разлика между евтин 4K и скъп 8K модел. За много лош пример дадоха евтин TCL.
    Съгласен съм колега.Средна работа са.За това предложух замяна на SO9 за C2.И доплащам за два инча по каквато кажеш цена(т.е.77/75)
    Вчера гледам единия от ютюбърите го казва същото-от SONY по-хубаво няма.
    Друг е въпроса кои сцени е подбрал.И ако някой си милси,че само олигофрен би гледал точно тези сцени си е негов проблем.

Не мога да коментирам ззащо приказваше точно обратното в предните клипове които няколко пъти пуснах и няма да злоупотребявам с паметта на четящите. И не мисля,че прави квато и да е реклама.
    Пък и щом всички ги вълнуват обработката на съдържание с ниска резолщция,значи е важно.Ти сам каза,че даже 7 серия е по-добра от LG.
    Тук не ми се дискутира.Пиши ми на лични ако си съгласен.
    Транспорта и пиенето от мен.Не видях долния по-евтин OLED в 77'',но ако някой се е минал.... и за него съм готов-Welcome.
    https://www.emag.bg/hisense-smart-ga...f=fav_pd-title

п.с. Всъщност ...тънката разлика е,че докато rtings говорят за един аспект от всичките(за мен без значение,защото по-малко от HD не гледам,пък и да пусна не ми е интересно какво става...ако беше баба мъжка),то нашия човек се мъчи да ни убеди ,че 100 зони с ''обработка'' били по-добре от 1000...,може би и OLED).И дори ако има софтуер който автоматично спира тв-ра при гледане на поне 5 мин. SD канали(или ..)да го прибавиш към C2-то.
    А защо не сложи за сравнение и мини леда на SONY аз поне не се сетих
    Въпреки,че в избраните от него епични....епизоди....
    Този пост е редактиран от inches9; 18-08-23 в 21:04.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

1. LED Телевизор SAMSUNG UE-40EH6030 - Мнения и препоръки
    От firefly във форум Samsung телевизори
    Отговори: 31
    Последно: 18-05-17, 11:02
  2. Мнения за 3D Телевизор SAMSUNG UE-40EH6030
    От iva6ki във форум Samsung телевизори
    Отговори: 7
    Последно: 22-07-13, 20:30
  3. Мнения за телевизор ТВ LED LCD Sony KDL32EX340BAEP
    От vasko_grudov във форум Sony телевизори
    Отговори: 0
    Последно: 07-04-13, 09:49
  4. Мнения за телевизор NEO LED-26975
    От piron45 във форум Други телевизори
    Отговори: 5
    Последно: 30-12-11, 13:49
  5. Търся мнения за телевизор SONY KDL-32EX710AEP
    От ivoradev във форум Sony телевизори
    Отговори: 8
    Последно: 29-08-11, 12:00

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе