Отговор: Мнения и Избор на Ultra HD телевизор
Гледам устройства подобни на Amlogic S912 .Въпросът ми е :
1- Ако се вземе такова устройство ,телевизорът става вече само монитор -така ли е или не.
2-Ако телевизора не поддържа Dolby Vision и се пусне такова съдържание през устройство като Amlogic S912 ще може ли да се гледа.
1. Да.
2. Да, но телевизорът няма да възпроизведе DV, понеже софтуерно/хардуерно не го поддържа, и вероятно ще го гледаш в SDR или конвертиран в HDR10, ако поддържа такова конвертиране.
Интересува ме ако телевизора не поддържа даден формат Dolby Vision или HDR10 или 4к и се пусне такова съдържание през устройство като Amlogic S912 ще може ли въобще да се гледа. Сега като пусна 4к филм или HEVC/h 265 ми изписва непознат формат понеже телевизора е FullHD , а и не поддържа h265 .
Външното устройство възпроизвеждащо 4К/HDR ще даунскейлне това съдържание до поддържаните от телевизора резолюции, с който е свързано.
Здравейте имам нужда от помощ при избор на телевизор, защото стария ми тотално издаде багажа беше PHILIPS 8404 - 37 инча
Сега обаче след като четох достатъчно по форума и основно негативни мнения за Андройд и Филипс, както и за Андроид и Сони съм се спрял на следните телевизори.
1. LG 49UH8507 - LCD TV LG UHD 3D 49UH8507 | Телевизори | TV, Видео и Gaming | Технополис БГ
2. SAMSUNG UE-49KS7002 - Технoмаркет - онлайн магазин
3. SONY UHD KD-49XD8305 - LCD TV SONY UHD KD-49XD8305 | Телевизори | TV, Видео и Gaming | Технополис БГ
4. PHILIPS 55PUS7181 - LCD TV PHILIPS UHD 55PUS7181 | Телевизори | TV, Видео и Gaming | Технополис БГ
5. PANASONIC TX-50DX730E - LCD TV PANASONIC UHD TX-50DX730E | Телевизори | TV, Видео и Gaming | Технополис БГ
Моля да ми кажете коя от операционните системи работи най-гладко и без забиване - Web OS, Tizen , Firefox или Android.
Бюджета ми е от 1800 до 2200лв. затова и моделите които съм споменал са в този диапазон. Иска ми се да бъде 49' или 55' задължително да е 100hz панел.
Каква е разликата между MVA , VA и IPS панелите.
panasonik-а мисля,че беше с 50hz..
за останалите трябва да решиш дали искаш VA или IPS панел...самсунга и лг-то превъзхождат и с hdr10 и dolby vision(лг-то има и двете)
за операционните системи някой друг да дава мнение:)
иначе като цяло +1 за самсунга....
по сайтовете може да го намериш 55 инчов на цена доста близка до бюджета ти:Drinks:
Цитат:
Първоначално публикувано от
loud
.
Каква е разликата между MVA , VA и IPS панелите.
https://forum.setcombg.com/%D1%82%D0...%BE%D1%80.html
Цитат:
loud
.........................
Моля да ми кажете коя от операционните системи работи най-гладко и без забиване - Web OS, Tizen , Firefox или Android.
.............................
Няма такава , но затова има и ъпдейти , макар , че някои за с закъснение и то огромно . Не си писал за какво ще се ползва предимно телевизора , но браузването едва ли е най-важното и най-удобно нещо . Да без него не може , но има и компютри .
Телевизора ще се ползва за гледане на спорт, HD филми и IPtv, както и клипове от YouTube през Wi-Fi или стрийм от телефон и таблет. Незнам дали ще има смисъл да си взимам нещо като chromecast.
На андроид можеш да инсталираш KODI и с него да гледаш всичко,което с другите няма да можеш.....
Цитат:
iveto
На андроид можеш да инсталираш KODI и с него да гледаш всичко,което с другите няма да можеш.....
Е ти так го каза сякаш не съществуват други начини за гледане...обясни малко на човека какво точно няма да може да гледа като няма коди
1 Прикачен файл(ове)
Обяснявам на човека.....с КОДИ ще може да гледа безброй телевизионни канали,които няма как иначе да гледа от кабеларката..особено спортните като Sky Sports F1 в Full HD например...естествено че има и други начини за това,просто изтъкнах едно от предимствата на андроида,останалото е въпрос на личен избор...
Ти , Коди ползваш ли?....
Прикачен файл 22122
Ей сега как ме зариби! :) Не мога ли да си го инсталирам на РС или телефона и да си го шерна на телевизора? (като не съм с с Philips или Sony)