Имат разлика , яркост и процесор . (основно) XF е по-новия по-добрият вариант .
Преглед за печат
Кажете как да го тествам преди да го взема - клипчета или картинки, нещо..
каквото и да е
Само да уточня, че и с ОЛЕД и с плазма не спазвам, кой знае какви ограничения.. Важното е да се ползват по предназначение, а тяхното е да са телевизори за филми, с което се справят много по-добре от което и да е ЛСД.. Проблемите стават, като се играят игри и се ползват към компютър за монитори или се гледа само един канал със статични изображения по-цял ден няколко седмици или месеци наред..
Здравейте,
Налага ми се до края на месец декември да си набавя отнякъде хубав телевизор. Два свободни дни за четене отделих и се спрях на два модела, на почти еднакви цени, поне в Германия:
Sony KD-55AF8 и SAMSUNG 55Q9FN (SAMSUNG GQ55Q9FNG). Не мога да преценя сам, кой от двата е по-добър. Може ли малко помощ?
Благодаря.
dodo, твърдо съм за Сонито. И аз купувах преди няколко месеца телевизор и взех Сони А1. Чудих се м/у AF8 и А1-то и взех стария. С еднакъв хардуер и софтуер са. Просто OLED няма аналог в картината!
Тук се вижда ,че Foxconn е станал най-големия ODM,благодарение на поръчките на Sony.
Foxconn ranks top ODM TV maker in August, says firm
Взех 55EF9005, препоръчайте някой калибровчик. В ю туб има няколко.
Впечатление - от външния хард и от лаптопа с хубавата видео карта много добре.
Изтеглих 4к филм да видим дали е мога да го подкарам
Това е за сега
Здравеите. Първо съжалявам че директно питам без да преглеждам, но пробвах чрез търсачката и не успях! Искам да помогна на приятел който е още по-зле и от мен с техниката да подари на дъщеря си телевизор. Семейството и са интернетаджии, затова, Моля някой да помогне с мнение за най добър модел смарт телевизор, не по малък от 50 инча. Е разбира се, ако го има де? Някой до 1000, Но пък щом трябват, повече, а не само Моля Ви да мислите че трябва по скъп за по добре, ще дава и още!
Сони се занимава с разработката само на средният и високият клас модели - тоест тези с по-висок марж. Тези от ниският клас като R серията са разработка и производство на Foxconn.
Сони пуснаха завода в Словакия през 2007 година и го продадоха, плюс този в Испания през 2010 година. Словашкият и този в мексико, ги купи Hon Hai Precision Industry(Foxconn). От 58 фабрики по света, май оставиха само 40. Сега разчитат за производството на тв на аутсорсинг фирми.
Здравейте колеги,
Бихте ли ми препоръчали 40" телевизор за спалнята - ще се гледа ефирна ТВ и филми през DLNA, т.е. трябва да е смарт. За мен важно е картината и макс до 43" поради ограничено пространство.
Много ви благодаря!
ПП: Засега съм се спрял на този UE40MU6102KXXH но разбира се ако предложите нещо друго съм насреща ;)