55 инчовият C7 на LG мисля, че е под 5000.
55 инчовият C7 на LG мисля, че е под 5000.
При унгарците 55C7 е 3952 лв - https://edigital.bg/led-televizori/l...evizor-p498681
Чудесно за цената
Blurry Leaked Images Depict Alleged 'Apple OLED TV' in Testing Facility [Updated]
https://www.macrumors.com/2017/08/16...apple-oled-tv/
Save £1,000 on a 55" LG OLED TV with 4K and HDR today | Trusted Reviews
https://www.forbes.com/sites/johnarc.../#56eb8e1e3a89
svetlio1
За теб - купи са тази яхта от старата школа с 3 UltraHD телевизора
Breedenadam Launches the Old-School-Cool MTB fourzero Wheelhouse Yacht – Robb Report
Този пост е редактиран от hristoslav2; 20-08-17 в 23:55.
Здравейте, моля за мнение ..... За спалнята искам да взема 40 или 43 инча ТВ. Ще се гледа предимно на тъмно. Ще е закачен на стената на близо 2,5м. разстояние от зрителя. Бюджет до 1200-1300лв. Да има възможност да се пускат филми от NAS сървър по мрежата.
Благодаря предварително.
Така си е, но винаги може да сложиш някакъв източник на светлина (отразена) зад телевизора ...
Напротив , тъй като IPS-панела е с по-малък контраст от другите , на тъмно изглежда по-добре отколкото на светло.
Гледал ли си двата варианта на тъмно ?
Аз имам - на светло (говорим за нормално осветена стая) IPS докарва прилично черно , а яркостта не е проблем със сегашните подсветки ... На тъмно обаче всичко лъсва - черното (доколкото изобщо го е имало) изчезва , глоу ефекта става още по-видим , а да не говорим за обикновено "прекрасно" и "качествено" изработени подсветки на ЛГ
Филипс съвсем не случайно въведоха Амбилайт-а преди години...
IPS изглежда по-добре през деня в светло помещение, а MVA има предимство вечер, на тъмно.
Ако двата телевизора са с Edge LED подсветка(с или без локално затъмняване) - MVA има предимство поради по-малката утечка на светлина и така неравномерната подсветка не си личи толкова, колкото е ясно видима при IPS...
Ами тогава може ли да ми препоръчате с mva матрица модел аналогичен по характеристики и качества на LG-то, дори леко да надхвърля бюджета? Благодаря за което предварително....
Благодаря много за мненията. Сега ми се върти много в главата дали да не взема първо за хола един 55'' и ми се иска да е OLED, и там тавана е 4000лв. Гледам при унгарците има 55b7v, но нещо не ми се рискува като чета мненията за магазина, за това как пристигат нещата. А защо тук го няма никъде този телевизор, а само миналогодишни OLED.? Изобщо заслужава ли си тази покупка. Ще се гледа от 3,5 - 4м. Само от масата ще е на 2,5м. Със сигурност ми трябва тв с добри ъгли на виждане и тук определено ще се гледа на светло в много голяма част от времето.... Какво ви е мнението по въпроса? Благодаря отново!
Силата на OLED телевизорите е на ТЪМНО - вечер или в затъмнено помещение(пердета, щори). Стига да няма пряка слънчева светлина в помещението.
На търговците не им се рискува с модели LG Oled 2017, тъй като все още имат непродадени бройки от миналата година. Освен това, цените им все още са високи и изчакват малко да паднат преди да ги внесат.
Самите продавач-консултанти се оплакват, че OLED изискват повече грижи и внимание заради опасността от отпечатване на образа. Мързи ги да ги наглеждат и вместо това оставят с часове да се върти един и същи рекламен клип....
този е FullHD 2017 но е на старо шаси и софтуер - webOS 2.0
OLED TV LG 55EG9A7V | Телевизори | TV, Видео и Gaming | Технополис БГ
https://brosbg.com/lg-oled-55eg9a7v-product-12972
Ако ще вземаш мострена бройка я тествай и огледай добре.
Здравейте на всички, имам дилема и се надявам да получа помощ от вас. Предстои ми покупка на телевизор, ще се гледа от около 4м(основно) до около 8-9м, осветена стая(големи южни прозорци отдясно на телевизора), ъгъл на гледане от централно до 25-30 градуса встрани. Основно ще се гледат филми на флашка или плеър. Телевизията ще е Мсат кабел. Озвучаването ще е през ресийвър на колони. Бюджета е 4000лв макс. Първият въпрос е 55" OLED (LGB6J/OLED B7V) или 65" LED.
Ако е LED, защото размера има значение :-) , тогава въпросът е кой да избера. В момента все още може да се намери, ако побързам, запечатка на миналогодишния Samsung 65KS8002 - големи суперлативи по сайтовете като Rtings.com. Тук проблема ми е с неестествените цветове (особено зеленото) на демо клиповете, които вървят на мострите по технотата и въпроса ми е дали след калибриране ще изглеждат по-реалистично. Другият телевизор, който заглеждам и има добри ревюта е Sony 65XE9005, макар че Rtings.com го класират след Самсунга. Цената му е малко над бюджета ми, но предвид, че телевизора ще се инсталира и гледа чак към Октомври/Ноември имам възможност да изчакам евентуално падне на цената. И така, стана дълго, извинявайте.... Кой да бъде 65" KS8002, XE9005 или 55 OLED. Естествено ще се радвам и на други TV-ви предложения в този клас/бюджет. Благодаря предварително на всички за мненията....