Отговор: Мнения и Избор на LCD / OLED телевизор
Dimitar Kostov, не е точно 10 битов. Водят го, че е 8 бита + Frc. С две думи, далеч не е същото. Колкото до матрицата... За мен IPS е по-добре от VA. Освен ако няма да го слагаш в спалнята, задължително си вземи IPS. ЛГтата нямат "своя" версия на IPS... Той IPSа си е техен, тяхна матрица. Самсунг имат "версия на IPS (PLS) и донякъде е сполучлива. Но от тазгодишните телевизори не съм видял някой да я ползва. Това за което трябва са се оглеждаш е процесора. Това е и причината сонито да предава по-добре, въпреки, че е с по-ниска резолюция. Най-важното в един телевизор е процесора. Това е чипът, който ти обработва всеки един входящи сигнал. И Сони са царе на процесорите. Всичките телевизори съм ги виждал, на работа са ми сравнително близо един до друг (43nu7172 и 40WE660), без съмнение сонито изкарва повече детайли от картината. Колкото до LG, няма да сбъркаш и с тях. ЛГ са тези, които ти дават най-много за парите ти. Сонито е по-добро, но неговия смарт е много орязан. Докато ЛГ ти дават почти толкова добър телевизор, но с много добър смарт (за тези пари).
Wladimir, C8 е телевизора. Разликата в цената в момента е значителна, но си струва.
Цитат:
Първоначално публикувано от
Wladimir
Здравейте,
Предстои ми покупка на нов телевизор и ще помоля за мнения и съвети, за двата, на които съм се спрял:
SAMSUNG QE-55Q7FNATXXH QLED SMART TV
LG OLED55C8PLA SMART UHD OLED TV
Вторият.
Цитат:
ok'google'muhfakka
Това за което трябва са се оглеждаш е процесора. Това е и причината сонито да предава по-добре, въпреки, че е с по-ниска резолюция. Най-важното в един телевизор е процесора. Това е чипът, който ти обработва всеки един входящи сигнал. И Сони са царе на процесорите. Всичките телевизори съм ги виждал, на работа са ми сравнително близо един до друг (43nu7172 и 40WE660), без съмнение сонито изкарва повече детайли от картината.
Сони не произвеждат процесори, а купуват такива, като ги премаркират като свои(щампа) и им задават различни маркетингови названия! Произвеждат само съпроцесори(спомагателни).
Най-важните неща в един телевизор са
- видеопанела
- CPU и GPU
- софтуера
Софтуера анализира и обработва картината, а процесора само изпълнява зададените операции.
Що не си купиш едно такова "чудо" на ЛГ с WRGB IPS и да си го гледаш в спалнята като са толкова хубави ? ;)
ok'google'muhfakka
https://forum.setcombg.com/images/st...er-offline.png
LG дават "най много" за парите ти!!! Вярно е тва и след като изтече гаранцията или започваш да го разнасяш по сервизите или го хвърляш на боклука.;)
пп.Да забравим за момент WRGB панела им.
Sony1, те всички са такива... За жалост. Самсунзите масово умират след втората година (а понякога и по рано), Панасониците не са това, което бяха (гледат къде могат да минат метър в цената за производство), неандроидските Сонита пълни с един вид дефекти, андроидските с друг, за Филипс няма смисъл да говоря... То какво остана? А, да. Остана да кажа, че на всички смарт телевизори (изключвайки андроидите) масово им "спират" YouTube след 3-4 години. Защо го правят, оставям на вас да прецените
ok'google'muhfakka
https://forum.setcombg.com/images/st...ser-online.png
Maсово умират LG за Самсунг си в грешка. 6-та година търкалям Самсунг който работи и като нощна лампа.
Имах и LG което умря на 3 години и половина с заложени дефекти.
LG така го карат през просото че са започнали да ги продават и разлепени.
Да, ти хубаво си караш 6та година самсунг. Един пример не оправдава многото клиенти, които идват и споменават тегобите си със самсунг
ok'google'muhfakka
https://forum.setcombg.com/images/st...ser-online.png
Нищо не казваш за LG които са с няколко пъти повече дефекти, ми прави впечатление !
Ами, нямам наблюдения за LG... xD
Ясен ми беше отговорът ти.
Като попиташ някой телевизионен техник щи обясни за LG.
Благодаря ok'google'muhfakk и sony 1за отговорите, значително по-ясни ми станаха нещата. След всичко изчетено май се насочвам към Sony-то - това (40WE660) или някое близко до него като модел. :)
Здравейте, искам да си закупя телевизор и се двоумя между два модела IPS-и, сравнително нисък клас. Става въпрос за:
Panasonic TX-55FX600E и
LG 55UK6300MLB
Някакви мнения?
Колеги , ми те всички фирми вече не са това което са били, нито LG,ни Philips, ни Sony и другите така ..... Бях писал за три телевизора по горе , за сега съм се спрял на Lg , но вече мисля за 6та серия 49uk6470plc..... То е ясно че по-скъпия сигурно е по хубав ама за едно дистанционно и малко по добра ( уж нано ) матрица ...... Дали ще сбъркам ще си покаже , но все пак питам за мнение.....
Цитат:
sony 1
Ясен ми беше отговорът ти.
Като попиташ някой телевизионен техник щи обясни за LG.
Аз пък бях останал с впечатление, че OLED -ите на LG са за предпочитане. Имам не един познат доволен от LG. И техници са препоръчвали LG понеже не влизали в сервиз толкова често. Може би следва да се вземе предвид бройките закупени марки и съответните сервизни поръчки.
Sent from my SM-G960F using Tapatalk
Цитат:
valkooooo
Колеги , ми те всички фирми вече не са това което са били, нито LG,ни Philips, ни Sony и другите така ..... Бях писал за три телевизора по горе , за сега съм се спрял на Lg , но вече мисля за 6та серия 49uk6470plc..... То е ясно че по-скъпия сигурно е по хубав ама за едно дистанционно и малко по добра ( уж нано ) матрица ...... Дали ще сбъркам ще си покаже , но все пак питам за мнение.....
Написъл си го все едно ще купуваш BMW 6 серия....а не базово LG от ширпотребата...:-memnon