Отговор: Мнения и Избор на LCD / OLED телевизор
@GBBG
Знам, че мнението ми е много субективно, но съм виждал и чувал за много проблемни телевозори Филипс и никога не бих си взел техен телевизор. Всички имаха проблеми с цветовете след 2-3 години употееба. Единия беше станал почти черно-бял :), а другите "само" бяха прекалено бледи.
И аз все още съм пред дилемата дали да си сменя все още нормално работещия телевизор с нов и по-голям, но колкото повече ревюта гледам в YouTube, толкова повече се убеждавам, че май ще изчакам да пуснат телевизорите с МикроЛЕД дисплеи на пазара на прилични цени и чак тогава ще го сменя. И OLED и QLED си имат недостатъци, които ме дразнят.
Sent from my SM-N970F using Tapatalk
Цитат:
Първоначално публикувано от
Valchev83
Знам, че мнението ми е много субективно, но съм виждал и чувал за много проблемни телевозори Филипс и никога не бих си взел техен телевизор. Всички имат проблеми с цветовете след 2-3 години употееба. Единия беше станал почти черно-бял :), а другите "само" бяха прекалено бледи.
Я кажи какво пушиш и ако имаш повече раздай на останалите :)
Какви проблеми с цветовете, какви черно-бели картини те гонят?
Цитат:
hristoslav2
GBBG
Няма модел телевизор 2019 с пълноценен порт HDMI 2.1
Какво им липсва на портовете от 2019-та?
Цитат:
hristoslav2
Я кажи какво пушиш и ако имаш повече раздай на останалите :)
Какви проблеми с цветовете, какви черно-бели картини те гонят?
Вярно, че става дума за по-стари модели телевозори на Филипс и може по-новите да са качествени, но знам много добре какво съм видял и не бих си взел повече Филипс. Този, който беше станал почти черно бял беше на приятел и ремонта му щеше да струва толкова скъпо, че не си заслужаваше да се прави и просто си купи нов.
Пак казвам, че мнението ми е субективно! Може просто да е някаква случайност, че точно аз съм виждал няколко телевизора с този проблем и все са били филипс. Просто споделям лично мнение, без да задължавам никого с него.
Аз и на машинките им за подстригване бях голям фен, докато не смених 3 или 4 и накрая си купих Панасоник, който вече ме е изкарал повече време и още е като нов, ама сигурно и това е случайност :)
Цитат:
Valchev83
@GBBG
Знам, че мнението ми е много субективно, но съм виждал и чувал за много проблемни телевозори Филипс и никога не бих си взел техен телевизор. Всички имаха проблеми с цветовете след 2-3 години употееба. Единия беше станал почти черно-бял :), а другите "само" бяха прекалено бледи.
И аз все още съм пред дилемата дали да си сменя все още нормално работещия телевизор с нов и по-голям, но колкото повече ревюта гледам в YouTube, толкова повече се убеждавам, че май ще изчакам да пуснат телевизорите с МикроЛЕД дисплеи на пазара на прилични цени и чак тогава ще го сменя. И OLED и QLED си имат недостатъци, които ме дразнят.
Дай първо да ги видим тези МикроЛЕД, че сега не знаем техните проглеми какви са :D а няма как да няма такива.
Съмнявам се да могат да направят нещо по-малко от 75" от тази технология.
Аз ако трябваше да избягвам марка защото съм виждал проблемни модели от нея... не трябва да имам ТВ :BigGrin
Ето една добра статия от преди няколко дни за това, какво да очакваме от МикроЛЕД : https://www.whathifi.com/features/wh...is-it-any-good
Ако наистина успеят да обединят предимствата на ЛЕД и ОЛЕД в една нова технология и да избегнат недостатъците на всяка от тях може наистина технологията да е революционна.
Подобни статии винаги винаги ни карат да мечтаем за нещо перфектно, но след първоначалната еуфория и чакане се сблъскваме с реалността.
Нека има конкуриращи се марки и технологии, това винаги води до качествен и достъпен продукт.
МикроЛЕД изглежда обещаващо, но за толкова години нищо конкретно не изкараха.
Като няма micro има mini.Ето някои от най-добрите тв-ри на CES2020:
https://www.youtube.com/watch?v=8Rdj...o-Ct2Yqk6g%3A6
Мини лед става ако си бил на лсд до сега ама от олед на мини лед ... малко не върви
Цитат:
Board
Какво им липсва на портовете от 2019-та?
За да е пълноценен, трябват следните неща
- SoC поддържащ HDMI 2.1 с неговият битрейт от 48Gb/s
- комутационни чипове поддържащи HDMI 2.1 - поставят се между порта и SoC-а (доколкото разбрах вече има такива на пазара)
- софтуер синхронизиращ работата на контролерите
- сертификат от HDMI org
SoC MediaTek 5596 - поддържа HDMI 2.0
SoC MediaTek 5597 - поддържа HDMI 2.0
SoC MediaTek 5598 - поддържа HDMI 2.0
SoC MediaTek S900(2019г) - който ще се появи в модели телевизори 2020 поддържа HDMI 2.1, но вероятно ще го поставят само в 8К(Super Hi-Vision) модели телевизори
Цитат:
"Ако решим всички проблеми в моделите на Toyota и добавим нови по желание на потребителите - ще получим Lexus.
А Lexus - вече имаме .." (с) един инженер на Toyota
LAN с мощност 100 Mbps, големите "смарт" функции на осакатеният Медиятек с капка RAM и т.н. - от същата сапунена опера. Производителят "държи" функциите, за да ги въведе в луксозни модели или да добави към средните модели, ако в следващия цикъл няма нищо интересно.
Хуморът е, че купуват без тях.. Дори в сегашните топове на потребителските линии - всичко това липсва.
Все още не мога да избера OLED за себе си - искам Android, а той е скапан и орязан дори в Сони, Филипс....
Почти се съгласих на визуализатор с поддръжка на DLNA - но няма нормален DLNA сървър за Windows (пробвах PLEX / UHS / UMS и други).
Чувствам, че ще трябва да плащам за Smart TV, така че за пореден път няма да използвам интелигентната част.
Идеалната ситуация за производителя ...
От миналата година някои производители на телевизори, пускат софтуерни ъпдейти с които вкарват по някоя от функциите на HDMI 2.1
https://en.wikipedia.org/wiki/HDMI#Feature_support
Явно функциите ще се появяват постепенно в следващите години.
За микро-лед ще почакате още 5-6 години....
https://www.microled-info.com/
https://www.lesnumeriques.com/tv-tel...0-n145471.html
https://www.youtube.com/watch?v=A2xTH-Qiwbg
https://www.youtube.com/watch?v=WkwSyF39AQ0
Който чака максимума на минимума в този свят още дълго ще почака! Micro LED за достъпно и изпипано технологично качество, отиваме спокойно към реалността в навечерието на 2030 (и то без шега), а до тогава какво...?
Цитат:
DOLBY VISION 4K
Който чака максимума на минимума в този свят още дълго ще почака! Micro LED за достъпно и изпипано технологично качество, отиваме спокойно към реалността в навечерието на 2030 (и то без шега), а до тогава какво...?
До тогава според мен Оледите ще напреднат доста и ще поевтинеят още повече.
Добре де, тогава защо навсякъде обявяват, че OLED-ите на LG от миналата година са с HDMI 2.1, ако не са?
Правят си фалшива реклама или?
Възможно е да имат хардуерни HDMI 2,1 портове, но да нямат съответният софтуер за всички функции.
Производителите имат разрешение от HDMI Forum да претендират за "HDMI 2.1", дори ако поддържат само ALLM или eARC.
Цитат:
Board
Добре де, тогава защо навсякъде обявяват, че OLED-ите на LG от миналата година са с HDMI 2.1, ако не са?
Правят си фалшива реклама или?
Добре дошъл в маркетинга на 21 век. Идеята е да се чувстваш, сякаш си получил нещо повече от това, за което си платил. Това е доста масова практика.
Както каза Христослав, играят си с "полу-истини" - получаваш 2.1 порт, но никой не ти казвя дали е пълноценен или не, и след като няма все още реални устройства, поддържащи този стандарт, няма и как да се тества.