Страница 231 от 641 ПърваПърва ... 181221229230231232233241281 ... ПоследноПоследно
Резултати от 3,451 до 3,465 от общо 9612
Like Tree2463Одобрявам

Мнения и Избор на телевизор (инфо в първите постове)

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

1. Тук е от
    Sep 2010

Отговор: Мнения и Избор на LCD / OLED телевизор

Цитат Първоначално публикувано от bisval Виж публикацията
    Моите са преди 2018 и нямам проблеми. Ако търся нов ТВ , май ще се ориентирам към OLED на LG.
    Бях споменал за LG 55B8 OLED, първоначално към него се насочих, но след като прочетох за burn-in и image retension се отказах, тъй като не искам да мисля сега какво и колко гледам, кога трябва да го превключа и т.н. Колко голям всъщност е риска ? Днес бях до една от големите вериги и консултанта там ми каза, че тези проблеми ги имало преди 2-3 години и едва ли не ми се изсмя и че не чета където трябва, в lg.com всичко пишело. Реших да не споря, но в крайна сметка кажете си и вие мнението.

2.  

3. Senior Member
    Тук е от
    Feb 2011

Поразцъках един 55C8 - картината е убийствена. Изложен е вече 5-6 мес. в един тех-маг , дистанционното му е на разположение - включвах флашки , свързвах го с телефона си , всичко е безупречно. Не видях някакви следи от поражения по екрана. Особено ми хареса маджик дистанционното - такива бяха едно време на H сериите на Самсунг - много лесно се борави и свиква с него. Няма да се кефя на картината , а ще мисля какво може да стане - айде стига глупости, живота е прекалено кратък...
    Frost одобрява това.

4. Junior Member
    Тук е от
    Dec 2012

Цитат Първоначално публикувано от Blazer Виж публикацията
    Бях споменал за LG 55B8 OLED, първоначално към него се насочих, но след като прочетох за burn-in и image retension се отказах, тъй като не искам да мисля сега какво и колко гледам, кога трябва да го превключа и т.н. Колко голям всъщност е риска ? Днес бях до една от големите вериги и консултанта там ми каза, че тези проблеми ги имало преди 2-3 години и едва ли не ми се изсмя и че не чета където трябва, в lg.com всичко пишело. Реших да не споря, но в крайна сметка кажете си и вие мнението.
    Като почне да покрива гаранцията перманентно отпечатване на изображението ще си купя и аз ОЛЕД. Трябвало е само да попиташ консултанта, защо гаранцията не покрива ...
    Въобще не се лъжи да се набутваш с ОЛЕД, щом мислиш така "тъй като не искам да мисля сега какво и колко гледам, кога трябва да го превключа и т.н "
    Да си купиш ОЛЕД, за да гледаш кабеларка, е това си е лудост.

Ако имаш възможност взимай този модел Sony KD-55XG9505 - 2759 лв.
    Този пост е редактиран от -Shark-; 27-08-19 в 21:16.

5. Senior Member Аватара на hristoslav2
    Тук е от
    Jun 2008
    Живее в
    Варна

Явно аз съм написал обясненията прекалено плашещи...или ти лесно изпадаш в паника и параноя Няма да се плашиш. Виж менинята на собствениците на такива телевизори от форума.
    Предпочитам да пиша нещата такива каквито са - с техните минуси и плюсове. Явно съм сбъркал баланса...Приемам всякакви идеи за подобрения.

Следващият път дай едно листче на продавач-"консултаната" с линка към поста, който ти дадох. За да се образова, че обучението им е пълна катастрофа. Всяко представителство организира през пролетта "обучение" на персонала на търговските вериги - по дати и градове. Наемат малка зала, където представят новата гама от техника. Основно маркетингови трикове за дебили и твърде мижави технически обяснения. Какво е новото..колко супер-дупер са новите модели..

За слушане на музика си има аудио системи, но и телевизора става - има такава функция радио, която гаси дисплея, а звука си продължава.
    Опасно за OLED е ако го ползваш основно за монитор на компютър или за гейминг всекидневно с часове наред...

LG поддържат DTS
    http://webostv.developer.lge.com/dis...mats/webos-45/

https://www.lg.com/bg/televizori/lg-OLED55B8PLA
    Този пост е редактиран от hristoslav2; 27-08-19 в 22:16.

6. Тук е от
    Sep 2010

Цитат Първоначално публикувано от hristoslav2 Виж публикацията
    Явно аз съм написал обясненията прекалено плашещи...или ти лесно изпадаш в паника и параноя Няма да се плашиш. Виж менинята на собствениците на такива телевизори от форума.
    Предпочитам да пиша нещата такива каквито са - с техните минуси и плюсове. Явно съм сбъркал баланса...Приемам всякакви идеи за подобрения.

Следващият път дай едно листче на продавач-"консултаната" с линка към поста, който ти дадох. За да се образова, че обучението им е пълна катастрофа. Всяко представителство организира през пролетта "обучение" на персонала на търговските вериги - по дати и градове. Наемат малка зала, където представят новата гама от техника. Основно маркетингови трикове за дебили и твърде мижави технически обяснения. Какво е новото..колко супер-дупер са новите модели..

За слушане на музика си има аудио системи, но и телевизора става - има такава функция радио, която гаси дисплея, а звука си продължава.
    Опасно за OLED е ако го ползваш основно за монитор на компютър или за гейминг всекидневно с часове наред...

LG поддържат DTS
    ::: LG | webOS TV Developer :: AV Format on webOS TV 4.5

https://www.lg.com/bg/televizori/lg-OLED55B8PLA
    Много добре си го описал, нормално е на този етап много хора да ги плаши, включително и мен. Дори и в rtings като минус на няколко от моделите на LG се отбелязва основно риска от burn-in, така че явно си остава подводен камък.

И все пак, какво е твоето мнение струва ли си B8 модела, спрямо Сони и Самсунг вариантите (които не са OLED). Покрай възможностите на кабелния ми оператор - редовно си паузвам на новините например докато гледам, защото някой се е обадил или нещо друго върша, после се случва чак след час-два да се върна към ТВ-то и да догледам, понякога и безцелно вървят ей така мачове за фон - всичкото това не е ли от голям риск за OLED ТВ ?

7. Junior Member
    Тук е от
    Mar 2008
    Живее в
    София

Година и половина гледам OLED по 12 часа на ден (телевизия, YouTube, филми). Няма никакви прогаряния.

8.  

9. Senior Member Аватара на hristoslav2
    Тук е от
    Jun 2008
    Живее в
    Варна

И все пак, какво е твоето мнение струва ли си B8 модела, спрямо Сони и Самсунг вариантите (които не са OLED). Покрай възможностите на кабелния ми оператор - редовно си паузвам на новините например докато гледам, защото някой се е обадил или нещо друго върша, после се случва чак след час-два да се върна към ТВ-то и да догледам, понякога и безцелно вървят ей така мачове за фон - всичкото това не е ли от голям риск за OLED ТВ ?
    Определено го избирам пред LCD Samsung, Sony. Освен ако не избирам телевизор за ярко остветена стая - тогава LCD.
    При гледане на тъмно OLED е за предпочитане - няма равен LCD. Паузата на звука не е проблем. Може да зададеш времетраене на работа в таймера на телевизора. В случай, че не гледаш(телевизора не засича никаква активност от твоя страна - команди) или си го забравил включен когато излизаш, след изтичане на зададеното време телевизора се самоизключва.

10. Тук е от
    Sep 2010

Определено го избирам пред LCD Samsung, Sony. Освен ако не избирам телевизор за ярко остветена стая - тогава LCD.
    При гледане на тъмно OLED е за предпочитане - няма равен LCD. Паузата на звука не е проблем. Може да зададеш времетраене на работа в таймера на телевизора. В случай, че не гледаш(телевизора не засича никаква активност от твоя страна - команди) или си го забравил включен когато излизаш, след изтичане на зададеното време телевизора се самоизключва.
    Честно да си призная на тъмно не гледам телевизия, вечер е винаги на лампа, така че не знам дали има смисъл. Отделно и B8 бройката, която видях в магазина, да си призная при все че вървяха рекламни клипчета, самата картина някак беше като размазана, после като погледнех Сони-то и там направо беше кристал, дали това не е било именно от факта, че в магазина е силно осветено ?

Имам и друг въпрос - струва ли си разликата в цената между двете Сони-та XF9005 и XG9505 ? Втория е таз годишен модел и виждам, че дистанционното и андроид версията са му по-нови, та заслужава ли си да се вземе този модел спрямо XF9005 ?

11. Novice
    Тук е от
    Aug 2015

Здравейте. Предстои ми покупка на телевизор за дневната и бих искал да ви попитам към каква марка / модел бихте ме насочили. Основно ще се използва за гледане на цифрова телевизия (доставчик А1), а в по-редки случаи може и за някой филм от компютъра/HDD. Бюджетът ми е в рамките на 800-900 лв, а поради ограниченото място където ще стои, трябва да е до 43 инча. Харесах няколко модела, но не знам кой е по-подходящ за моите цели. Доколкото разбрах LG-то е с IPS матрица, докато Samsung-а е с VA. Ето на кое съм се спрял към момента:
    - SAMSUNG UE-43RU7172 (https://www.technopolis.bg/bg/Televi...-LED/p/12183);
    - LG 43UM7600PLB (https://www.technopolis.bg/bg/Televi...-LED/p/16460);
    - SAMSUNG UE-43NU7192 (https://www.technopolis.bg/bg/Televi...-LED/p/11695);
    - Sony KD-43XF7596BAEP (https://techmart.bg/Телевизор%20Sony%20KD-43XF7596BAEP) - този е над бюджета ми, но колкото разбрах се продава с подарък soundbar.

На този етап съм набелязал тези, но ще съм благодарен ако ме насочите и към други модели телевизори, които в голяма степен да отговарят на горепосочените точки.

Също така ще съм благодарен ако ме насочите какво точно да гледам и с какво да го тествам (преливки, клипчета и пр.), тъй като нямам опит с избора на такава техника.

Пожелавам хубав ден на всички.

12. Senior Member Аватара на sony 1
    Тук е от
    Dec 2016

LG не е с истински 4к панел при този размер от 43
    Samsung нямат DTS
    SONY си има всичко но е с IPS.

Избирай кое те устройва и това взимай.

13. Novice
    Тук е от
    Aug 2015

Цитат Първоначално публикувано от sony 1 Виж публикацията
    LG не е с истински 4к панел при този размер от 43
    Samsung нямат DTS
    SONY си има всичко но е с IPS.

Избирай кое те устройва и това взимай.
    Благодаря Ви за отговора.

Какво означава, че панела на LG-то не е истински 4K? В смисъл модифициран ли е по някакъв начин? И това, че Sony-то е IPS означава ли, че е по-добре матрицата да е от VA тип?

14.  

15. Senior Member Аватара на hristoslav2
    Тук е от
    Jun 2008
    Живее в
    Варна

rmf19
    - LG 43UM7600PLB https://www.technopolis.bg/bg/Televizori/Televizor-LG-43UM7600PLB-4K-Ultra-HD-LED/p/16460
    - Sony KD-43XF7596BAEP https://techmart.bg/Телевизор%20Sony%20KD-43XF7596BAEP
    Не слагай скоби на линковете..
    виж и този
    https://www.pazaruvaj.com/lcd-crt-i-...12-p457493379/

LG не е с истински 4к панел при този размер от 43.
    При този диагонал няма да видиш разликата...освен ако не го гледаш от 25 сантиметра..

16. Senior Member Аватара на sony 1
    Тук е от
    Dec 2016

Цитат Първоначално публикувано от rmf19 Виж публикацията
    Благодаря Ви за отговора.

Какво означава, че панела на LG-то не е истински 4K? В смисъл модифициран ли е по някакъв начин? И това, че Sony-то е IPS означава ли, че е по-добре матрицата да е от VA тип?
    Пикселите са по малко от стандартните за 4к
    IPS не е лоша матрица но с по малък контраст от VA но пък с по голям ъгъл на гледане.
    Избора си е твой.

- - - - - - - - - -

rmf19
    -

При този диагонал няма да видиш разликата...освен ако не го гледаш от 25 сантиметра..
    Аз не бих си купил.
    Пък избора си е негов.
    Този пост е редактиран от sony 1; 28-08-19 в 22:33.

17. Senior Member Аватара на svetlio1
    Тук е от
    Oct 2008

Аз колкото и модели с WRG IPS панел съм гледал, нито един не ми е харесал повече от такъв с "нормалните" IPS - явно трябва да им излизат доста по-евтино тия недоразумения, че да ги плющят във всичките си серии до 8-ма
    Този пост е редактиран от svetlio1; 29-08-19 в 00:17.

18. Senior Member Аватара на hristoslav2
    Тук е от
    Jun 2008
    Живее в
    Варна

LG не е с истински 4к панел.
    Няма потребителски 4К телевизор! Всички са UltraHD
    4K - 4096 x 2160
    UHD - 3840 x 2160

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

1. Отговори: 1434
    Последно: 12-12-13, 19:18
  2. Отговори: 1599
    Последно: 30-11-13, 22:51
  3. Отговори: 1607
    Последно: 09-05-13, 19:57
  4. Отговори: 43
    Последно: 14-01-13, 15:57
  5. Отговори: 1429
    Последно: 11-06-12, 16:00

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе