Arieli - "умопомрачителна оферта"
Гледах един 32 инча Ариели неумен в едно хотелче, бая сносна картина извади... А струваше около 230 кинта.. Ама звукът беше като от малко детско касетофонче...
Изпратено от моят COR-L29 с помощта на Tapatalk
А моя тв какъв звук вади .... ти умре коня. Свърши то със звука , на 2 см панел 2 мижави говорителчета и дотам. Старото Сони е дебело половин педя и наистина има звук. Има даже и съраунд , който се усеща. Ама има и говорители в него. Така или иначе без ресивър вече не става, за мен звука няма вече значение. Кодеци да поддържа.
Аз пък се изненадах от звука на XG9505. Даже бас се усеща (като за ТВ). Нямам място за 20 колони, рисъвири т.н., но си купих саундбар, ще добавя и задни спикъри и така е съвсем различно, но все пак очаквах пълна скръб от телевизора.
Sent from my SM-N975F using Tapatalk
Има малко несъответсвие...също съраунд колони без ресивер,как става...ама....
И аз по-рано мислех за съраунд звуци,ама в последно време не ме вълнуват много.Спрях да сменям техника заради нови стандарти на звука(5колони.7 колони,че и повече ...не ми трябва звук за да си направя целите стаи в кабели или wi-fi джаджи.
А пък ако можеш да ми кажеш по 1филм на месец (нов,защото се предполага,че големите любители вече са гледали старите),напр. 6 филма от 2020 година ,които заслужават да се гледат с или без сураунд звук,ще съм ти благодарен.
На вилата дори не слагам съраунд,имах едни малки и ги подарих.
А колко пари съм дал за филми като почнеш от видеомагнетофоните и видеокасетите,ако ги обърнем в работни заплати,сигурно ще са....колкото сега не можеш да похарчиш дори и в магазин с колони от 50к.
Е един саундбар и 2 малки колонки зад дивана не са като отделен рисивър и още 7-8 говорители, кабели и т.н.
Ами не знам тези 2 колонки с какъв сигнал ще работят без ресивер.
Няма значение,както си решиш.
Забравих да кажа на Светлио ,че ако искам да слушам DOLBY NATURAL(100+ колони и например някоя бърза кола как минава,мога да изляза на кръстовището където нон стоп има такива дето въртят колите,да не му казвам името на спорта,че да не объркам.Даже за да ги чуват по-добре си слагат някакви специални ауспуси-да бръмчат,друг е въпроса дали на нормален човек му харесва да се вози в бръмчаща кола.
Виж за хубава музика си трябват пари-напр. да идеш на концерт на голяма група.
Е, то туй не е за всеки - просто споменах, че големият екран не е всичко и без допълващ го звук кефа не е същия - то еи аз съм с 6.0 конфигурация от доста време .
За филмите не знам - аз съм доста назад с материала , сега за два месеца като не работих наваксах с филмите до 2017 г ... другите ще чакат поне до есента
Саундбара е Samsung Q70R, който поддържа безжични задни тонколонки. Ресивъра им е безжичен де.
https://www.amazon.de/gp/aw/d/B06XDG...NYG718CQ&psc=1
Саундбар са пари на вятъра, ама всеки сам си решава. Да , звука не е като от гол тв , ама си е един голям компромис.
Зависи какви изисквания имаш. Аз съм доволен. Искам нещо plug and play, с приличен звук, без кабели и без 17 говорителя.
Не че не бих се кефил на супер якото озвучаване, но засега това ми е напълно ок. От буфера не съм очаквал толкова много. Чашите треперят. Предполагам със задните тонколонки ще стане още по-добре.
Ами като гръм удари на филма , кака да затрепери. Това искам - близо до реалното. На апартамента си правих миналата година основен ремонт и на майсторите дадох схема кой кабел къде ще отива и имам само видими кабели на колоните монтирани нависоко.
Всичко ми е скрито.