Отговор: Мнения и Избор на LCD / OLED телевизор
Цитат:
Първоначално публикувано от
Dedo1975
Еййй тея румънци са се заинатили и искат да ти вземат паричките:BigGrin Сега са махнали десет процентовата отстъпка на Сонито, ама в момента го дават на изплащане с 0%лихва (12 вноски по 166.67лв = 1999.98лв):BigGrin
Да, жалко, че не мога да взема нищо на изплащане (няма да ме одобрят).
- - - - - - - - - -
Цитат:
cable
Аз вече съм събрал.2000лв. за 65'':).Цената в Швейцария беше под тази,даже един колега тука я показа-1000 франка!За запечатан телевизор!Унгарците пущаха 55'' за 1500-1600,даже svetlio мисля беше взимал.....
Ама тука сме все богати и нашите вериги няма как да не ...(и то за стари мостри!).
Даже чакам някой да каже,че цената е станала такава.Между другото в нашите вериги всичко е мостри(и то не на един месец,а доста повече) и дори на това съм съгласен,ама щом толкова им си харесват,да си ги гледат.
Нашите вериги за мен са мострени зали и нищо повече. Оттам не бих си купил и USB кабел за зарядното, още повече като знам, кой обира каймака от продажбите. А и "румънците" много не ги долюбвам, макар че досега нямат издънка, поне към мен. Кои бяха "унгарците"?.
Определено ще купя от онлайн магазин.
Унгарците са тези.До великден със сигурност ще го пуснат на цена около 1600лв(каквато си и имаше).За съжаление нямат 65''.
Маркирай си следи цена или направо си запази линка.
https://edigital.bg/led-televizori/s...evizor-p549123
...
п.с.Но като гледам 55'' моделите без колебание бих избрал SAMQ82 при тази цена!
Не знам точно защо не искаш SA,не вярвай на всичко писано в нет-а.
https://edigital.bg/led-televizori/s...evizor-p688566
https://www.rtings.com/tv/tools/comp...&threshold=0.1
Между другото (извинявам се ако обсебвам темата), макар засега да приемам, че Sony Bravia KD-55XF9005B е "the one" на средния клас на Sony, не отказвам и други предложения, докато се потя да събирам сумата. А и току-виж излязъл някакъв нов неземен модел за малко пари и "септември ще стане май". :) Споделяйте ако научите или чуете нещо. Предполагам ще бъде полезно и за други търсещи "умен" телевизор.
''Умни'' тв-ри колкото искаш.За целта може да си купиш Андроид бокс който ще е доста по-умен.
Гледай картината на тв-те.
И неземни модели за малко пари няма да излязат,поне не до този септември,....някога ,но не сега,да.:)
И когато излязат 55'' на желаните цени,тогава ще търсим сигурно към 100''.Корейците и др. гладни няма да останат.
Цитат:
cable
Да, тези ми харесват, макар че още не съм пазарувал от тях. Вече съм запазил линка, но също и този към офертата на pic.bg (над 200 лв. по-евтино, ако чета правилно, а са с етикет "Коректен магазин'). Samsung, поне засега, ги оставям настрана. Освен ако не излязат с нещо невиждано и за малко пари. :)
Цитат:
cable
Уф, бях се зарекъл да не се занимавам повече със Samsung, а ти ми пусна мухата. :)
Ще отида да го видя и него, ако го има в магазина. Днес ходих до Техномаркет, но с идеята да видя SONY-то.
Има ли някаква разлика между Samsung QE55Q82R и Samsung QE55Q80RA? Ако са един и същ модел, защо вторият е толкова по-скъп от първия? Има нещо гнило в Дания... или аз нещо изпускам?! Това, че няма къде да включиш слушалки ми се струва направо малоумно решение, но да кажем, че Bluetooth ще компенсира този съществен пропуск. За филмите с DTS звук да кажем, че има решение, но как стои въпросът с игрите с DTS звук? Не че съм се сблъсквал с това досега де...
Признавам, че ме изкушава по-ниския input lag, FreeSync за игрите, а и това, че се справя по-добре с отблясъците на дневна светлина или при по-силна изкуствена (обичам да гледам на светло, а и игри да играя).
П.П. Сега мернах на някакъв френски сайт следното заглавие:
Колко струва Samsung Q80R (и неговия братовчед Q82R)?
При тази разлика в цената, се страхувам Q82R да не се окаже някакво дърво.
Ами то си е писано тук много ясно каква е разликата(точно в това което си намерил).
https://www.lesnumeriques.com/tv-tel...r-n143981.html
''Samsung Q82R е идентичен с Q80R, той е просто препратка, запазена за Boulanger. Този съвет често се използва от дистрибутори, за да се избегне директно сравнение на цените.''
Цитат:
cable
Ами то си е писано тук много ясно каква е разликата (точно в това което си намерил).
https://www.lesnumeriques.com/tv-tel...r-n143981.html ''Samsung Q82R е идентичен с Q80R, той е просто препратка, запазена за Boulanger. Този съвет често се използва от дистрибутори, за да се избегне директно сравнение на цените.''
Да, едва гледах вече когато намерих статията и не съм дочел.
- - - - - - - - - -
Не ми издържаха нервите (нали ни готвят повсеместен домашен арест) и в крайна сметка поръчах уж последна бройка от унгарците (Samsung QE55Q82R), да видим каква ще се падне. Надявам се да не правя генерална грешка, че влизам яко в заеми. Луда работа...:)
Телевизора, който си избрал е добър, ще си доволен от качеството на картината. Обаче ако си кинофен и гледаш извън HBOGO и Netflix ще се видиш в чудо.
Цитат:
joni81
Телевизора, който си избрал е добър, ще си доволен от качеството на картината. Обаче ако си кинофен и гледаш извън HBOGO и Netflix ще се видиш в чудо.
Какво имаш предвид? Сподели повече подробности, моля. Може и на ЛС. Май още не е късно да отменя поръчката.
Цитат:
meleager
Да, едва гледах вече когато намерих статията и не съм дочел.
- - - - - - - - - -
Не ми издържаха нервите (нали ни готвят повсеместен домашен арест) и в крайна сметка поръчах уж последна бройка от унгарците (
Samsung QE55Q82R), да видим каква ще се падне. Надявам се да не правя генерална грешка, че влизам яко в заеми. Луда работа...:)
То почти 1900лв, където си дал... Още малко и OLED ще си купиш. Поне "като е гарга - да е рошава!" ; )
Sent from my ONEPLUS A6013 using Tapatalk
Цитат:
NeRoX
То почти 1900лв, където си дал... Още малко и OLED ще си купиш. Поне "като е гарга - да е рошава!" ; )
Точно това "малко" ми е пряко сили. Ако взема OLED, после ще трябва да го нарежа и да го сготвя, за да има какво да ям. Иначе да, приближавам се доста до LG OLED55C9 - близо 500 лв. отгоре; ако за теб са нищо, не отказвам 3-месечен безлихвен заем, с който веднага отменям поръчката и купувам OLED-а. :)
Засега ще пробвам този, а ако нещо много не ми хареса, ще го върна в рамките на 14-те дни.
Пък по-нататък може и да се изсиля за новия LG 48CX 4K OLED, дето го гласят да избие рибата за гейминг и като най-добър PC монитор.
Цитат:
meleager
Точно това "малко" ми е пряко сили. Ако взема OLED, после ще трябва да го нарежа и да го сготвя. Иначе да, приближавам се доста до
LG OLED55C9 (400+ лв. отгоре). Засега ще пробвам този, а ако нещо много не ми хареса, ще го върна в рамките на 14-те дни.
Пък по-нататък може и да се изсиля за новия
LG 48CX 4K OLED, дето го гласят да избие рибата за гейминг и като PC монитор.
Ми изобщо не си купувай телевизор, който не ти е по джоба в такъв случай. Кво се изнасилваш особено в тва тегаво време в което няма работа. И аз исках C9, но не мога да си го позволя на този етап и за това си взех TCL 55 инча за 750лв и мога да ти кажа, че съм страшно доволен от картината и функционалността. Да, далеч е от върха на сладоледа, но поне се разделих с едни пари, които не бяха чак толкова непосилни за бюджета ми. Това, което получих не е на светлинни години зад конкурентните LCD-а за по 2 пъти и отгоре повече пари. Но виж с OLED-а вече е наистина получаваш ефекта WOW! И ако ще се напъваш за телевизор, който наистина много да си заслужава парите, които нямаш :D, то това не е този Samsung със сигурност. Та така... Ако е гарга, да е рошава!
Ми не чак да го грежеш и готвиш, ама трябваше да ги имаш парите на момента, щото само до утре 55OLED754/12 на Philips е 1980лв