Интересно откъде ги изкопаха тия нови бройки на тв модел 2020 ... в края на 2022г. :cool:
Преглед за печат
Интересно откъде ги изкопаха тия нови бройки на тв модел 2020 ... в края на 2022г. :cool:
Телевизора лично го разопаковах, махнах фолиото.Огледах го доста добре ,пуснах му различни цветове да огледам,нищо.След час телевизия излезе първата черна точка,горе в десния ъгъл.След около 30 минути още една черна точка по-средата,после станаха 5 броя черни .Имаше два които на различни цветове не се виждат.Тях не ги броя.Някой да сподели мнение за Sony 55X93J да взема него вместо Самсунга.
Типично за QLed-ите на Самсунг.
Взимай Сонито, дори е по-добро.
Телевизора ще се ползва предимно за телевизия .Самсунга ми се стори доста добър звук да вади.За картината добра ,ама си харесвам повече плазмата Панасоник.
Сина ми има SAQ80 ,а и двамата имаме SONYX90H.На едно мнение сме,че SA е с по-добрата картина,мисля поради повечето зони,може би и яркоста.
SA няма DV,което е недостатък.
Но който и от двата да вземеш няма да видиш картината на плазмата.Щом си гледал плазма,не мисля,че може да сравняваш с нищо друго освен OLED.При всички положения 55'' в предстоящия ''черен...(ни)''ще е до 2000.
Доближаващи се до OLED са най-вече mini led,ама те май по цена са по-високо,както и най-много DL на HISENCE,но мисля,че последния няма европейски модел.
https://www.rtings.com/tv/reviews/hisense/u9dg
https://www.youtube.com/watch?v=U-sZG43bmKo
Нови са просто Q95T, са ревизия TDT производство 2021 и са със сменена матрица ADS. 2020та са с VA.
аstra Qled се опитваха преди години да доближават олед и тогава самсунг ползваха VA. След това започнаха да слагат ADS/IPS в доста модели и нищо чудно, чe има голяма разлика с плазмата.
Здравейте, доста полезни неща могат да се научат в този форум :) Оглеждам се за варианти за нов 55 инча ТВ с рейндж до около 1400 - LG 55UQ91003 ,LG55NANO813,LG55NANO763 не съм сигурен каква е разликата между Нано и не Нано UHD моделите на LG , Sony 55KDX82K кой от тези модели според вас е по удачен или няма голямо значение?
Благодаря предварително!
Здравейте,
Търся телевизор 55", който ще се ползва за телевизия от А1 Xplore Smart TV и филми предимно HBO Max, Netflix. Искам и вградения плеър да възпроизвежда повечето видео формати и субтитри, понеже имам хард диск с доста детски филми, които често децата си припомнят.
Разгледах моделите за 2022 от поста на hristoslav2 от стр. 430.
Спрях се на няколко:
- Samsung Q70B
- Sony X85K
- евентуално Hisense U8HQ, но за него се колебая заради операционната система Vidaa. Не знам дали ще се поддържат приложенията поне няколко години? Иначе като картина съпоставим ли е с горните два?
Долу горе цените им са между 1500-1800 като се надявам този месец да мога да ги намеря с отстъпка.
Има ли по-добри миналогодишни модели около тези пари? Например X93J или Q80A?
Другият вариант е да се понапъна за модели с mini Led (QN85B или нещо на Сони), но според вас ще усетя ли осезаема разлика в картината?
Дали си заслужава разликата в цената от поне 500лв. нагоре?
Моля за вашите мнения, за да отсеем най-добрия вариант за парите.
Предварително, благодаря!
Здравей Иво! Държа да отбележа, че впечатленията ми са изцяло изградени от информацията която намирам в нета, не е базирано на личен опит или контакт с телевизорите, с изключение на Q95T който го имам вече от половин година !
NANO76 и Q91003 ще ги игнорираме защото са най слабите предложения, освен АКО не решиш да пестиш парите за сметка на производителността. Истинския спор тук ще е между NANO813: 1499 лв еМАГ и X82K : 1.539,00 лв еМАГ. И двата моделя ползват последните си процесори и операционни системи, като цяло са бюджетни телевизори така че нямат локално затъмнение, и двата ползват IPS панел, което значи че контраста няма да е много добър, черния цвят няма да е много черен, но пък може би ще има хуваби и ярки цветове и ще се вижда добре дори и под ъгъл, много близки панели като характеристики поне така мисля, и тук вече може би ще е от значение операционната стистема. Sony ползва Гуугъл ТВ докато LG WebOS . Гуугъл имаш много повече приложения и възможностти но пък WebOS ще е по добре оптимизирана и може би ще работи по бързо . Докато търсих информация попаднах обаче на X85K (2022) : 1599 лв еМАГ и миналогодишния 55X89J (2021): 1549 лв . Да, малко скъпи, но са значително по добри телевизори, по ярки, особено X89J, 120Hz панел и HDMI 2.1. Въпреки че няма локално затъмнение има доста добър контраст.
Ето малко сравнения :
Comparison between: 54.6" Sony KD-55X85K, 54.6" Sony KD-55X82K, 54.6" LG 55NANO816QA (displayspecifications.com)
и тук по подробни сравнения, макар че NANO81 е от 2021-ра година но не мисля че кой знай с какво се е променил за 22-ра.
Sony X85K vs LG NANO81 Side-by-Side TV Comparison - RTINGS.com
Sony X80K vs Sony X85K Side-by-Side TV Comparison - RTINGS.com
Sony X80K vs LG NANO81 Side-by-Side TV Comparison - RTINGS.com
И може би най важното сравнение : Sony X85J vs Sony X85K Side-by-Side TV Comparison - RTINGS.com
Не знам дали в този ценови диапазон може да се намери нещо по хубаво, може би :
Телевизор Philips LED 55PUS8807/12, 139 см, Smart Android, 4K Ultra HD 100Hz, Клас G - eMAG.bg , хубаво ТВ на добра цена 22-та модел но не е много ярък.
или
Телевизор Samsung 55Q95T, 55" (138 см), Smart, 4K Ultra HD, 100Hz, QLED, Клас G - eMAG.bg който е над 4-ри пъти по ярък от всички телевизори изброени до момента, защото е флагмана на Самсунг за 2020-та година, стига да ти се падне хубав панел, най вероятно и през черния петък, може някой миналогодишните ОЛЕД ТВ-ри да дойде на тази цена, но със сигурност няма да е 120хз.
Може би логичния избор е X89J
, хубав контраст, приемлива яркост за бюджетен панел !
Q95T e ... звяр ! Дори е абсурдно да се сравнява с който и да е било от гореспоменатите телевизори, само виж тук :
Sony X85J vs Samsung Q90/Q90T QLED Side-by-Side TV Comparison - RTINGS.com
Страхотна картина, цветове, както казах почти 4 пъти по ярък от X85J, има локален диминг, страхотен контраст, тънък (за ЛСД) и става като картина на стена, тъй като входовете му са изкарани на отделен бокс-устройство, няма почти никакви кабели около него, много впечатляващ.
Аз лично го имам и съм супер доволен но това което ме спира да го препоръчам на 100% е че един колега от форума се опари с един 55 инчов и го върна, имаше проблеми с под-светката и локалния диминг, моя е ОК, но е голямо ТОТО особено с телевизорите на Самсунг, имам малко забележки относно Tizen и това че е 2020-21 -ва година модел.
Плазмата ще си я гледам докато умре. Чакам да ми върнат парите и взимам Sony 55X03J или някой друг ,ще го тествам на място пред куриера.
Здравейте,
Поразгледах още малко темите и май ще се насоча към моделите на Sony.
Ако трябва да избирам между миналогодишния Sony 55X93J и тазгодишния Sony 55X85K, кой да избера?
Цената е еднаква. Имали съществена разлика, която да ме насочи към някой от двата?
Здравейте
И аз търся телевизор за надграждане от 55 инча на 65 малко така да се поглезим за световното или просто си търсех повод;)
100 херцов панел все пак топката да върви плавно. По така бюджетно предложение съответващо на цена/качество. Разстоянието е 2.5 м / 3 м.
Благодаря