Отговор: Мнения и Избор на телевизор (инфо в първите постове)
Rakeem
Грешка в бързината
LCD matrices in Philips TV 2022 |
size | PHS5507 | PHS5527 | PHS5537 | PHS6707 | PUS7607 | PUS7657 | PUS8107
PUS8057
PUS8007 | PUS8507 | PUS8517 | PUS8807 | PUS8897
PUS8887
PUS8857
PUS8837
PUS8817 | PML9507 |
24" | VA | - | VA | - | - | - | - | - | - | - | - | - |
32" | ADS | ADS | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - |
39" | VA | VA | - | VA | ? | ? | - | - | - | - | - | - |
43" | ? | - | - | - | - | - | ? | VA | VA | VA | ? | - |
50" | - | - | - | - | VA | VA | VA | VA | VA | VA | VA | - |
55" | - | - | - | - | ? | ? | ? | IPS | IPS | IPS | ? | VA |
58" | - | - | - | - | - | - | - | VA | - | - | - | - |
65" | - | - | - | - | ? | ? | ? | IPS | IPS | IPS | ? | VA |
70" | - | - | - | - | VA | VA | VA | - | - | VA | - | - |
75" | - | - | - | - | - | - | ? | - | - | ? | - | VA |
86" | - | - | - | - | - | - | - | - | - | IPS | - | - |
Добро неделно утро!
Моля за предложения за ТВ:
Основно използване за гледане на кабелна HD - филми, спорт F1 и др.;
Не се "залепва" за един канал - не съм ползвал OLED технология и целенасочено изчаквах развиване на технологията;
Сравнително светла стая, Западно изложение. VA панела на настоящият Samsung 46F6500 се справя успешно, НО като, че ли му дойде време да го преквалифицирам в ползването:BigGrin;
Дистанция за гледане е същата като с досегашният 46F6500, а и мога да вдигна разумно р-ра, който винаги е от значение:yahoo: - 3 - 3.40 м. от най-далечна точка при монтаж на стена;
Изисквания:
*Качествена машина с резултати и издръжливост;
*Гъвкава операционна система;
*Игри почти НЕ - много рядко местя и връзвам PC-то с Maximum Digital Resolution 7680x4320@60Hz с джойстиците и волана на хлапаците към ТВ-то с ресивера да се накефят предимно на звуците от игрите;
*Гледане/стриймване на Високо-качествени торенти/филми /сега през допълнителен set top box с КОДИ/ с озвучение от 5.1 Denon X2600H система с 4K UHD&HDR и Dolby Vision COMPATIBLE;
Тук имам лична дилема дали има нужда да се ограничи избора на ТВ-та, които не поддържат DTS, което пък може да се избегне с инвестиция в нов set top box android поддържащ 4 К понеже настоящият не го прави:081:
Цената винаги е от значение /още 1 ТВ ще трябва да взема като се подготвям с питане за него/, НО наясно сме всички, че "сиренето е с пари":punk:.
Хубав уикенд!
Цитат:
Първоначално публикувано от
JKanchev
Добро неделно утро!
Не се "залепва" за един канал - не съм ползвал OLED технология и целенасочено изчаквах развиване на технологията;
Сравнително светла стая, Западно изложение. VA панела на настоящият Samsung 46F6500 се справя успешно, НО като, че ли му дойде време да го преквалифицирам в ползването:BigGrin;
Дистанция за гледане е същата като с досегашният 46F6500, а и мога да вдигна разумно р-ра, който винаги е от значение:yahoo: - 3 - 3.40 м. от най-далечна точка при монтаж на стена;
Изисквания:
*Игри почти НЕ - много рядко местя и връзвам PC-то с Maximum Digital Resolution 7680x4320@60Hz с джойстиците и волана на хлапаците към ТВ-то с ресивера да се накефят предимно на звуците от игрите;
*Гледане/стриймване на Високо-качествени торенти/филми /сега през допълнителен set top box с КОДИ/ с озвучение от 5.1 Denon X2600H система с 4K UHD&HDR и Dolby Vision COMPATIBLE;
Тук имам лична дилема дали има нужда да се ограничи избора на ТВ-та, които не поддържат DTS, което пък може да се избегне с инвестиция в нов set top box android поддържащ 4 К понеже настоящият не го прави:081:
Цената винаги е от значение /още 1 ТВ ще трябва да взема като се подготвям с питане за него/, НО наясно сме всички, че "сиренето е с пари":punk:.
Хубав уикенд!
LG C1/2 65“
Някоя добра чернопетъчна оферта на Sony A80J 65“
От над 3 метра всичко под 65” ще доведе до съжаление в един момент.
Ако ОЛЕД не стои на дневен ред - Sony X95J 65“
Добавих и Sony
Утре ако остане време, ще добавя Panasonic, TCL, Hisense
LCD matrices in Samsung TV 2022 |
size | BU8x0x | LS01B | LS03B | Q6xB | Q7xB | Q80B | QN85B | QN9xB | QN95B | QN700B | QN800B | QN900B |
43" | VA (AUO)
ADS (BOE) [IPS] | - | VA (AUO) | VA (CSOT) | - | - | - | VA (AUO) | - | - | - | - |
50" | VA (Innolux) | VA (AUO) | VA (AUO) | VA (Innolux) | - | VA (AUO) | - | VA (Innolux) | - | - | - | - |
55" | VA (HKC) | VA (AUO) | VA (CSOT)
VA (AUO) | VA (CSOT) | VA (SDC - Sharp) | VA (AUO) | ADS (BOE) [IPS] | VA (AUO) | VA (AUO) | VA (CSOT) | - | - |
60" | VA (SDC - Sharp) | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - |
65" | VA (SDP - Sharp) | VA (CSOT) | VA (CSOT) | VA (SDC - Sharp) | VA (CSOT) | VA (CSOT) | ADS (BOE) [IPS] | VA (CSOT) | VA (CSOT) | VA (CSOT) | VA (AUO) | VA (AUO) |
75" | VA (CSOT) | - | VA (CSOT) | VA (SDC - Sharp) | VA (CSOT) | VA (CSOT) | ADS (BOE) [IPS] | VA (CSOT) | VA (CSOT) | VA (CSOT) | VA (CSOT) | VA (AUO) |
85" | VA (AUO) | - | VA (AUO) | VA (Innolux) | VA (CSOT) | VA (CSOT) | VA (AUO) | VA (AUO) | VA (AUO) | - | VA (AUO) | VA (AUO) |
Type LCD matrices in LG TV 2022 |
size | LQ57 | LQ63 | UQ70 | UQ76/75 | UQ81/80 | UQ91/90 | NANO78/76 | NANO82/81 | QNED82/81 | QNED87/86/85 | QNED91 | QNED99/96 |
32" | VA (AUO) | VA (AUO) | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - |
43" | - | - | IPS | ? | VA | IPS | VA | - | - | - | - | - |
50" | - | - | VA | VA | VA | VA | VA (AUO) | VA | VA | - | - | - |
55" | - | - | IPS | IPS | ADS (BOE) [IPS] | IPS | S-IPS (LGD) | IPS | S-IPS (LGD) | S-IPS (LGD) | - | - |
60" | - | - | - | - | VA | VA | - | - | - | - | - | - |
65" | - | - | IPS | IPS | ADS (BOE) [IPS] | S-IPS (LGD) | IPS | IPS | ADS (BOE) [IPS] | ADS (BOE) [IPS] | IPS | IPS |
70" | - | - | - | - | VA | VA | VA (AUO) | - | - | - | - | - |
75" | - | - | - | - | IPS | IPS | IPS | IPS | IPS | IPS | IPS | IPS |
86" | - | - | - | - | IPS | IPS | IPS | - | IPS | IPS | IPS | ADS (BOE) [IPS] |
Type LCD & OLED panels in Philips TV 2022 |
size | PHS5507 | PHS5527 | PHS5537 | PHS6707 | PUS7657
PUS7607 | PUS8107
PUS8057
PUS8007 | PUS8517
PUS8507 | PUS8807 | PUS8897
PUS8887
PUS8857
PUS8837
PUS8817 | PML9507 | 707 | 807 |
24" | VA | - | VA | - | - | - | - | - | - | - | - | - |
32" | ADS | ADS | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - |
39" | VA | VA | - | VA | ? | - | - | - | - | - | - | - |
43" | ? | - | - | - | - | ? | VA | VA | ? | - | - | - |
50" | - | - | - | - | VA | VA | VA | VA | VA | - | - | - |
55" | - | - | - | - | ? | ? | IPS | IPS | ? | VA | OLED (LGD) | OLED (LGD) |
58" | - | - | - | - | - | - | VA | - | - | - | - | - |
65" | - | - | - | - | ? | ? | IPS | IPS | ? | VA | OLED (LGD) | OLED (LGD) |
70" | - | - | - | - | VA | VA | - | VA | - | - | - | - |
75" | - | - | - | - | - | ? | - | ? | ? | VA | - | - |
86" | - | - | - | - | - | - | - | IPS | - | - | - | - |
Type LCD & OLED panels in Sony TV 2022 |
size | W880K
W870K
W830K
W820K
W800K | X75K
X72K | X82K
X81K
X80K | X89K
X85K | X94K
X93K
X90K | X95K | A75K | A84K
A83K
A80K | A90J | A90K | A95K | Z9K |
32" | ? | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - |
42" | - | - | - | - | - | - | - | - | - | OLED (LGD) | - | - |
43" | - | ADS (BOE) [IPS] | ADS (BOE) [IPS] | MVA (AUO) | - | - | - | - | - | - | - | - |
48" | - | - | - | - | - | - | - | - | - | OLED (LGD) | - | - |
50" | - | MVA (Innolux) | MVA (Innolux) | MVA (AUO) | - | - | - | - | - | - | - | - |
55" | - | - | ADS (BOE) [IPS] | HVA (CSOT) | HVA (CSOT) | - | OLED (LGD) | OLED (LGD) | OLED (LGD) | - | QD-OLED (SD) | - |
65" | - | - | ADS (BOE) [IPS] | HVA (CSOT) | HVA (CSOT) | HVA (CSOT) | OLED (LGD) | OLED (LGD) | OLED (LGD) | - | QD-OLED (SD) | - |
75" | - | - | ADS (BOE) [IPS]
X81K | HVA (CSOT) | HVA (CSOT) | HVA (CSOT) | - | - | - | - | - | HVA (CSOT) |
77" | - | - | - | - | - | - | - | OLED (LGD) | - | - | - | - |
83" | - | - | - | - | - | - | - | - | OLED (LGD) | - | - | - |
85" | - | - | - | MVA (Innolux) | MVA (AUO) | MVA (AUO) ? | - | - | - | - | - | MVA (AUO) |
Цитат:
JKanchev
Добро неделно утро!
Изисквания:
Хубав уикенд!
Благодаря на колегата mirbg за LG C2 и Sony A80J - определено 65 инча явно ще е!
Други предложения за разглеждане?
Цитат:
JKanchev
Благодаря на колегата mirbg за LG C2 и Sony A80J - определено 65 инча явно ще е!
Други предложения за разглеждане?
За това разстояние мисля 75/77'' е р-ра
C1 към момента е 1000 лв. надолу от LGC2(виждам 5000/6000).
.''Голям телевизор няма'' е най-точното което описва нещата.За сега все пак за над 77'' се плаща много голяма разлика и парите не са оправдани.Не знам защо си избрал 65'',но ако е заради цената,мисля този mini led ,особено ако обичаш да гледаш при светлина(другото винаги е възможно с щори или завеси,независимо от изложението).На мен винаги 10 инча ми се струва надграждане,но скоро след това се вижда,че бивало още малко.
Може да помислиш за 75ТCLC935-mini led 1920 зони- за 4450 лв
https://www.technomarket.bg/televizo...droid-09208158
Като тук разликата в цената за 65 спрямо 75 ми се вижда добра за високия клас.
https://www.displayspecifications.com/bg/model/69762c1b
https://www.youtube.com/watch?v=GPjaQ8XMN3w
C93 >OD5
https://www.tcl.com/bg/bg/mini-led
https://www.youtube.com/watch?v=l3Fw6GV_jAQ
Мнения и Избор на телевизор (инфо в първите постове)
75/77” за кабелна HD ще е трагедия.
За миксирано гледане - също. Особено, ако и стаята не е голяма, доминиранито на телевизора в нея ще е много осезаемо.
Говорим за разстояние 3-3.4м.
Това няма да е вече хол, а медиен център.
Цитат:
mirbg
75/77” за кабелна HD ще е трагедия.
За миксирано гледане - също. Особено, ако и стаята не е голяма, доминиранито на телевизора в нея ще е много осезаемо.
Говорим за разстояние 3-3.4м.
Това няма да е вече хол, а медиен център.
За това говорим.Когато предаването е качествено 75'' си е ок,дори на сателитната на която гледам.За NETFLIX да не говорим.А когато е зле трагедията е същата,само че едната ще е на 75,а другата на 65.Вече има доста добри HD канали.UHD също навлиза дори и при футболаDS3 напр.,дори и да не е черешката на тортата)...А телевизор не се гледа 1 година.
Все пак знам,че повечето потребители са на твоето мнение,дали са гледали 75 и 65 от 3,20 напр.(поне седмица) е друг въпрос.А NETFLIX UHD с DV,DA...още по-друг.
Така,че не мисля да споря.След година ще надграждам 65 до 77 за 2,60....ама купувам рано и разликите в цените бяха огромни,иначе си беше ясно.
И да,говорим за телевизия(или ако искаш ''медиен център).Като гледам аудио-техниката на колегата(също като моята),си мисля че това го интересува,а за хол не знам,кой има пари угажда си....хеле за хол:BigGrin
И двамата сте прави.
Не мога да събера 75“ - 65“ е макс.
inches9 - от моят сорт си особенно по линия на качественият звук. Дай съвет/препоръка за ТВ по тази линия, която е една от най силно ползваната при използването на телевизора.
Звука на телевизора не ми е приоритет.И в къщи и на вилата съм с ресивери,ако слушам(когато гледам -най-много YT)музика или гледам филми.
Иначе LG не е зле,но не мога да дам прпепоръки ,за звука на телевизора гледам да става за всекидневна употреба и дори не чета много в ревютата.
Малко ми е чудно как сложи тези колони и ресивер в стая в която няма място за тв-р,ама вероятно жената и се вижда прекалено.
Аз моята не я слушам.Най-напред купувам,размествам,слагам на стойки и тогава показвам.Иначе няма да имам място и за 55''.
Ако не и хареса,мога да завърша с култовата фраза на един велик бг артист
''Кучета и котки може,а прасета не може'':BigGrin
Изкуших се да покажа и тук.Дали е по темата или не....аз си мисля ,че за всяка тема става
https://www.youtube.com/watch?v=FxsV2RWty3k
Симпатяга с отношение към половинката :-memnon.
Питах съвсем от практична гледна точка дали трябва да се направи компромис в избора на ТВ /жена ми няма нужда с размера - има си подходящият:thumbsup:/ по отношение на някои марки към звуковите сигнали - визирайки DTS при положение, че разполагаме с ресивъри:thumbup.
Моля за още предложения колеги.
Дали трябва да се направят каквито и да са компромиси ти си решаваш.Ако питаш тук (или половинката,ако тя изобщо ще разбере какъв е въпроса,напр. за звуковите формати),всеки може да ти каже ,че прави компромис,с размера,качество на картината,формати на звука и.т.н...Но парите си ги даваш ти и трябва да решиш кое е важно за теб.
За DTS също ти си решаваш.Аз гледам филми от NETFLIX и там формата е DD,а почти всички нови с DA.
TCL -a има DTS,за останалите проверявай в ds.
За торенти не знам.Но ресивера няма да помогне ако пуснеш филм с DTS на тв-р който не поддържа формата.
Това сверяване на часовника очаквах - вероятно аз не си зададох правилно въпроса.
Да, прав си. И моите наблюдение е, че при повечето стриим платформи звука е DD и DA, което предполага, че разделянето с DTS не би трябвало да е много болезнено макар, че падането до Стерео си е като от кон на магаре, че и повече.
Единствен недостатък виждам при ползване на приложение КОДИ /примерно/ от операционната система на ТВ за онлайн гледане на БГ торенти с този звуков формат DTS. Това може да се избегне с тази моя доплънителна инвестиция за set top box с 4К директно към ресивер, която се чудя дали мога да пропусна.
Във връзка с тази причина моля за още ТВ предложения.
Благодаря!
Цитат:
JKanchev
Това сверяване на часовника очаквах - вероятно аз не си зададох правилно въпроса.
Да, прав си. И моите наблюдение е, че при повечето стриим платформи звука е DD и DA, което предполага, че разделянето с DTS не би трябвало да е много болезнено макар, че падането до Стерео си е като от кон на магаре, че и повече.
Единствен недостатък виждам при ползване на приложение КОДИ /примерно/ от операционната система на ТВ за онлайн гледане на БГ торенти с този звуков формат DTS. Това може да се избегне с тази моя доплънителна инвестиция за set top box с 4К директно към ресивер, която се чудя дали мога да пропусна.
Във връзка с тази причина моля за още ТВ предложения.
Благодаря!
Да вземеш телвевизор при т'ва за 3,4К и да му боднеш set top box.....
И какво лошо има в СТБ. Особено ако е качествен, сертифициран и мощен. За ТВ търся качество на картината.