Отговор: Мнения и Избор на телевизор (инфо в първите постове)
А по какво да разберем, че телевизора е TCL 50C805 X2, като никъде не е упоменато
Цитат:
Първоначално публикувано от
ar80
А по какво да разберем, че телевизора е TCL 50C805 X2, като никъде не е упоменато
Предполагам, чак когато ти го доставят, ако го поръчваш на черния петък ще го видиш на кашона или на самият телевизор.
- - - - - - - - - -
Въпрос: Samsung 55QN95B в момента го има разопакован в емаг на 1600 лв, пък гледам, че нов е 2780 лв (което най-вероятно може да се намери в другите магазини на по 2300 лв). Каква е уловката? По принцип знам за разопакованите от форума, че няма проблем и повечето са доволни, но тук разликата е огромна и дали е добра оферта да скачам?
Както при Hisense , така и при TCL, въпреки чудовищната яркост, многото диминзони, поддържката на всички формати, все неща с което топ брандовете не могат да се похвалят, цената не случайно е по ниска !Слагат по слаби чипове, знаят че обработката на изображенията е по лоша от топ брандовете които ползват по добри чипове и по добри методи и алгоритми.
Тъкмо гледах ревю на Hisense UXK , защото съм заинтригуван от този телевизор ! Може би е един от НАЙ ярките телевизори на пазара с 2500 нита , 5000 диминг зони за 85 " и 2500 за 65", страхотно качество на изработка, звука , цветове, картина и черно като OLED, направо като го видиш на живо ти пада ченето на земята, но ако му писнеш сигнал с по ниска резолюция или фреймренд, почва да издъхва... което е много жалко но това е факт за всеки един от Китайските телевизори.
Добри са сами при добро съдържание, но издъхват когато му пуснеш телевизия с нисък бит и фреймрейд ... За това когато купиш LG, Samsung и Sony знаеш че ще имат постоянство и сигурност, отново все неща които липсват при китайците.
- - - - - - - - - -
Цитат:
gopetokirilov
Предполагам, чак когато ти го доставят, ако го поръчваш на черния петък ще го видиш на кашона или на самият телевизор.
- - - - - - - - - -
Въпрос: Samsung 55QN95B в момента го има разопакован в емаг на 1600 лв, пък гледам, че нов е 2780 лв (което най-вероятно може да се намери в другите магазини на по 2300 лв). Каква е уловката? По принцип знам за разопакованите от форума, че няма проблем и повечето са доволни, но тук разликата е огромна и дали е добра оферта да скачам?
Те хората са си го писали каква е уловката :)
" Продукт със сериозни следи от употреба, повредена опаковка, дълбоки драскотини по рамката на телевизора, комплектът с аксесоари е разопакован, комплектът с ръководства е разопакован, следи по кутията от транспорта "
Телевизора е ползват , сериозно, след което е върнат, явно след това е продаден като разопакован, и поради някаква причина ПАК е бил върнат ! Поне аз така си ги обяснявам нещата.
Цитат:
AntrAcsA
Тъкмо гледах ревю на Hisense UXK...
Добри са сами при добро съдържание, но издъхват когато му пуснеш телевизия с нисък бит и фреймрейд ... За това когато купиш LG, Samsung и Sony знаеш че ще имат постоянство и сигурност, отново все неща които липсват при китайците.
Два въпроса тук:
-Hisense 55" U8KQ- този модел ли имаш предвид защото аз друг не намерих (UXK)?
-Това ако гледам спорт по ХД канал или филм по HBO от кабелната води ли се това ниско качество, за което казваш, че Китайските издишат и ако е така разбирам че по добре да взема Самсунга ,за който говорихме?
Цитат:
AntrAcsA
" Продукт със сериозни следи от употреба, повредена опаковка, дълбоки драскотини по рамката на телевизора, комплектът с аксесоари е разопакован, комплектът с ръководства е разопакован, следи по кутията от транспорта "
Телевизора е ползват , сериозно, след което е върнат, явно след това е продаден като разопакован, и поради някаква причина ПАК е бил върнат ! Поне аз така си ги обяснявам нещата.
Уж когато разпитвах служутелите в Емаг, казаха, че разопакованите са само върнати телевизори. Колко може да е ползван и то сериозно, като се има предвид, че имаш право до 30 дни да го върнеш и другито, което ме успокоява е че не е Олед, понеже там може да се притесняваш примерно, как е ползван един месец или пък два ако е връщан два пъти. Но може би има нещо.
Цитат:
gopetokirilov
Два въпроса тук:
-Hisense 55" U8KQ- този модел ли имаш предвид защото аз друг не намерих (UXK)?
-Това ако гледам спорт по ХД канал или филм по HBO от кабелната води ли се това ниско качество, за което казваш, че Китайските издишат и ако е така разбирам че по добре да взема Самсунга ,за който говорихме?
Уж когато разпитвах служутелите в Емаг, казаха, че разопакованите са само върнати телевизори. Колко може да е ползван и то сериозно, като се има предвид, че имаш право до 30 дни да го върнеш и другито, което ме успокоява е че не е Олед, понеже там може да се притесняваш примерно, как е ползван един месец или пък два ако е връщан два пъти. Но може би има нещо.
За Телевизор Hisense 65" UXKQ - 65UXKQ на цена от 3 799,00 лв. лв. | mycomputer.bg говоря, това е ТВ-то от НАЙ висок клас на Hisense.
Иначе този QN90B е 2022-ра година модел. колко пъти е бил връщат за тази една година, не се знае, но с разопакованите стоки е така.
Всеки сигнал което е под основната резолюция на панела а именно 4К и 120Хз, се налага да му се вдига резолюцията и детайлите, софтуерно, с помощта на процесорите и A.I. алгоритмите които слагат производителите.
Цитат:
AntrAcsA
Всеки сигнал което е под основната резолюция на панела а именно 4К и 120Хз, се налага да му се вдига резолюцията и детайлите, софтуерно, с помощта на процесорите и A.I. алгоритмите които слагат производителите.
Ясно разбрах. Значи китайците Hitense и ТCL няма да имат толкова добра картина при телевизионните канали дори и те да са HD качество и ще е по-добре да се вземе Самсунг QN90C или QN95B, който ще възпроизвеждат по-добра картина при HBO или Диема Есктра.
Това, което видях като основна разлика между QN90C и QN95B e че при 90C матрицата е IPS, което от форума разбрах, че е по не препоръчванета матрица при положение че ще се гледа централно телевизора.
Въпроса ми е, заслужава ли си да дам повече пари за QN95b или по скоро няма да усетя разлика, за нуждите си - както казах HBO, Diema sport и пс5 гейминг?
Цитат:
gopetokirilov
Ясно разбрах. Значи китайците Hitense и ТCL няма да имат толкова добра картина при телевизионните канали дори и те да са HD качество ...... както казах HBO, Diema sport и пс5 гейминг?
Ако четеш форума ще се объркаш още повече!
1.Кои са китайците?
Напр. този?
https://www.emag.bg/televizor-tcl-mi...f=fav_pd-title
Вярно,че го няма в търсения диагонал,но за тези дето обобщават и делят тв-те на китайци ,японци и нидерландци/
https://www.youtube.com/watch?v=VjHi...x=20&t=64s
2.За тв-я няма да имаш квито и да са проблеми!Даже и тук има едно оплакване,ама то е от DV,a не от обикновенна тв-я,а SAMSUNG просто няма DV!
3.Ако вкараме и цената като фактор ....мисля да не продължавам...Тук дори сравнява ''китайците'' не със SA Q не знам си кво а с LG G3!
https://www.youtube.com/watch?v=VopL57BmgIg&list=PL_I6gaZ5lFifFyhlAYzFmBw8SlR3YNt2b&index=18&t=12s
На едно друго место даже казваше,че при сегашните цена разглеждането на miniled извън TCL/HI е излишно-давано е тук,да не го търся.
Лошото е ,че тук с разни ''експертни'' обяснения само объркват тези които са от скоро.
Цитат:
Един в темите за климатици оправя ''алгоритмите'' на Panasonic и вс. останали.Тук за щяло и за не щяло се пущат високопарни приказки. Добре,че поне пари за нови алгоритми ...все още.
Сравненията за европейските модели от HDTV Polska беше пущано вече няколко пъти.Не мисля да пълня темата с повторения.
И там са със същите ''алгоритми'' и продължаващите приказки ми приличат на ония:
''Направихме ала бала с президента...''
Щом може,кво ни пречи и с тв-те.
Цитат:
но ако му писнеш сигнал с по ниска резолюция или фреймренд, почва да издъхва... което е много жалко но това е факт за всеки един от Китайските телевизори.
Колко по-ниска резолюция?
А ако му пуснеш черно бяла картина кво става?
Със съдържание от миналия век що не си купиш нещо такова?
''Направихме едно голямо ала бала''.
Цитат:
дълбоки драскотини по рамката на телевизора
Туй за мен си е 99% върнат за/и със смяна на панел телевизор - поне от личният ми опит с едно ЛГ дето накрая се озова пак при тях след 4!!! смени на панел с точно същото описание ;)
Здравейте!
Търся съвет/мнение относно закупуване на телевизор. Скоро идва черният петък и мисля, че тогава е добър период за покупка.
Засега мисля да е до 2000лв, до 50 инча (толкова се побира на секцията ми и ще го гледам от ± 2 метра) и да е Apple HomeKit/AirPlay 2 compatible, защото съм си навързал всичко.
Спрял съм се на Сони, тъй като ми харесват функциите им, пък и ще си пасва с PS5. Засега моделите, които съм набелязал покриват изискванията.
Какво мислите за:
Sony KD-50X90S (не намирам почти никъде ревюта за този модел, но ми харесват спецификациите на хартия)
Sony KD-50X92K (подобен на X90K, но май с различна стойка. Има ли същия проблем с доста blooming според вас?)
Sony KD-43X80L (тазгодишен модел, не е 120hz, но и за него се чудя)
евентуално Samsung QE-50QN90C, но не ми харесва TizenOS.
Ако имате информация ще се радвам да споделите :)
Цитат:
svetlio1
Туй за мен си е 99% върнат за/и със смяна на панел телевизор - поне от личният ми опит с едно ЛГ дето накрая се озова пак при тях след 4!!! смени на панел с точно същото описание ;)
Бях уж до шоурума, питах служители, че ми изглежда доста съмнително. Той доста време ме обеждаваше, че няма да има никакъв проблем с телевизора. Че в момента имат акция и намеление и на разопакованите бройки. По принцип съм склонен да го поръчам, но като не разбирам и да ходя да го гледам и да го тествам едва ли ще разбера нещо и затова не смея.
Чак пък до шоурума да ходиш и да разпитваш служители. Какво очакваш да отговарят - "Да, това са скъсани от ползване и ремонти тв, не си взимай!" ли? :-)
Явно е, че ще те гложди, просто не взимай разопакован.
Ако не го отваряш за ремонт не виждам как ще се получат тия "драскотини по рамката" ;) ми тя 1см - над10год. ми плазма сигурно е с перфектна "дебела" рамка (щото сигурно е поне 3 пъти по-дебела от сегашните) след толкова години бърсане на прах.
Така че има ли описано нещо подобно - избягвай (поне според мен)
Цитат:
decreach
Засега мисля да е до 2000лв, до 50 инча (толкова се побира на секцията ми и ще го гледам от ± 2 метра) и да е Apple HomeKit/AirPlay 2 compatible, защото съм си навързал всичко.
модели поддържащи AirPlay 2
Да добавя и видеото от престрелката
https://www.youtube.com/watch?v=BzpDgG0auMc
Цитат:
hristoslav2
След САЩ и германците направиха собствена престрелка
https://forum.setcombg.com/%D1%82%D0...-shootout.html HIFI.DE Shootout: Експертите избират най-добрия телевизор в сляп тест https://hifi.de/news/hifi-de-shootou...er-2023-162426
Журито включваше:
Мартин Громе от WDR, член на ARD Audio/Video Competence Center,
д-р Дитрих Вестеркамп , експерт по HDR и телевизионни стандарти и носител на награда Еми,
Кристоф Каст от SWR Broadcast Technology,
Леа Пиасковки от Медийния университет в Щутгарт, магистър по A/V технологии,
Мориц Бастиан, колорист, управляващ директор на цветното студио в Кьолн,
Йонас Дам – колорист,
Ерик Бийкманс , специализиран журналист.
Обща класация място | Модел | --------------------- |
1. | LG OLED G3 | 2.2 |
2. | Panasonic MZW2004 | 2.4 |
3. | Samsung S95C | 2.7 |
4. | Sony A95L | 2.8 |
5. | Philips OLED908 | 3.8 |
Категория за домашно кино място | Модел | --------------------- |
1. | Panasonic MZW2004 | 2.0 |
2. | Samsung S95C | 2.1 |
3. | LG OLED G3 | 2.5 |
4. | Sony A95L | 3.0 |
5. | Philips OLED908 | 4.0 |
Категория светла стая място | Модел | --------------------- |
1. | Panasonic MZW2004 | 1.8 |
2. | LG OLED G3 | 2.2 |
3. | Sony A95L | 3.1 |
4. | Samsung S95C | 3.2 |
5. | Philips OLED908 | 4.2 |
Категория Игри място | Модел | --------------------- |
1. | Sony A95L | 1.3 |
2. | LG OLED G3 | 1.6 |
3. | Philips OLED908 | 3.0 |
4. | Panasonic MZW2004 | 3.6 |
5. | Samsung S95C | 5.0 |
LG 2023
https://hdtelevizija.com/wp-content/...V-lineup-1.jpg
https://hdtelevizija.com/wp-content/...V-lineup-2.jpg
Samsung
https://avclub.gr/index.php?attachme...vs-jpg.218270/
https://avclub.gr/index.php?attachme...vs-jpg.218271/
Hisense
https://cdn.xingosoftware.com/techfi...-tv-lineup.png
Последно питане, кой от двата да бъде SONY KD50X89JAEP или TCL 50C805