dzhinsov
Щом ще го ползваш за филми от флаш.... - SAMSUNG UE-55J6300
dzhinsov
Щом ще го ползваш за филми от флаш.... - SAMSUNG UE-55J6300
От таблицата на Христослав гледам:
Samsung JU6000-55" - AFFs(IPS) Beijing,8bit, 50Hz,Edge Led
PanasonicCX700E-(S-MVA Innolux),100Hz,55" Direct Led(4x2,areas)Local Dimming only 55"
Няма данни за 6300,затова пиша 6000.Ако матрицата е IPS с edge led представям си как ще гледа филми.Наистина Самсунзите работят по-добре с плейерите си (от личен опит със Самсунг и Панасоник,а пък и много гадно е,че Панасоник са махнали DTS,май,но повярвай ми да гледаш филми ,особенно на тъмно с тв с IPS матрица,с edge led без добро локално затъмнение e доста кофти работа.
Но ти си знаеш.Ти ще си го гледаш,много хора биха казали,че и двата им харесват![]()
Този пост е редактиран от cable; 11-01-16 в 09:40.
SAMSUNG UE-55J6300 е с Micro Dimming Pro и и по-различен от J6000. На мене лично образа ми допада повече от Панасоника. Като добавим и поддръжката на доста аудио и видео кодеци е по-добрия избор.
Не знам данните на Самсунга,защото ги няма в таблицата.Съмнявам се много ,че тв с edge led 6 серия може да е добре в тъмните сцени.Това много късно се разбира,като си идеш в къщи...в магазина не.Не знам дали си заслужава когато човек ще си купува тв да си мисли за плейерите(те отделно са толкова евтини),че бих си купил по-добрия тв дори и да е без плейер.Виж ако Самсунга както казваш е с по-добра картина,тогава изборът наистина е ясен.Само,че без да съм ги виждал дори, се съмнявам.Хубаво е наблюденията да не са от магазина.
И накрая,но не на последно място,когато казваш,че картината на еди кой си е по хубава от картината на някой друг,трябва да кажеш това с какво го пробва
1.За филми с добро черно ,а не сиво и бяло в краищата,на тъмно ,слабо осветление(реални условия)или в някой магазин с незнайно какви настройки
2.За спорт със 100 hz или не.
3.с sd,hd или 4к сигнал,щото ми се струва ,че за 4к....ама хайде
Този пост е редактиран от cable; 11-01-16 в 14:31.
>vladostojanov
Вероятно няма отговори защото отговора е:нито един от двата,ако си решил да пестиш парички.то:
http://www.technopolis.bg/bg/TV/TV-P...HD-LED/p/15478
По-голям(има значение)по-хубав и горе-долу същата цена
И аз харесвам lg ,ама OLED,което не е =LED
Този пост е редактиран от cable; 11-01-16 в 15:08.
Е ти пък, за LG 42LF652V само хубави неща чета, а ти направо ме застреля. Даже първоначално се бях спрял на него и аха-аха да се престраша и се появи варианта /разбирай ценови диапазон до 1000 лева, не ми е нужен смарт, нито 3д/ LG 43UF6907. Ама пък за него - пълна мъгла. Убих се да търся ревюта или каквото и да е, но не открих. А панасоника, който предлагаш си го бива, ама струва колкото двете LG-та общо...
http://www.technopolis.bg/bg/TV/TV-L...HD-LED/p/16241
Е как колкото 2-те lg,1299-1699 e 400 лв. разлика ,за повече от 10,на практика поне 15 год. използване на тв.,смешно е да се говори за разлика.400 лв. ще ги дадеш за 3 дена в някой хотел(ако ти стигнат ,разбира се).
А бе повечко е разликата - някъде около 800 лева
Телевизор LED Smart LG, 43UF6907, 43" (108 см), Ultra HD - eMAG.bg
За 800 лв. може да се замислиш,остава да е неразпечатана бройка,а не върнат такъв,защото не ми се цитират истински случки.Мен лично Техномаркет ми смени тв(като ми приспадна покупната цена) след 1 год. употреба,защото им доказах,че е ''refurbished''.
Привет,
скоро си взех 49CX740e и като цяло съм доволен с него, при условията за които го ползвам: светла стая и със отделен player.
Сега търся по малък телевизор (40-43"), който ще се ползва в тъмна стая и ще се позлва предимно вечер, затова искам по възможност по-слаб прожекторен ефект. На Панасоника това е доста осезаемо при определени сцени.
Не държа на 4К но предпочитам да има 3D и да е 100Hz панел(реални). По възможност да подръжа по-голям набор от кодеци. Ще се гледат филми от мрежов масив.
max бюджет 1400лв.
P.S. VA панелите по-добър вариант ли са от IPS, ако ще се гледа на тъмно и фронтално.
Този пост е редактиран от kayl; 11-01-16 в 21:25.
Една лента диоди в долната част на панела![]()
Здравейте,
Търся си телевизор 55" с много добра картина и да е 4К с пасивно 3D. Ще се гледа от около 3 метра. След гледане по магазините, избора се сведе до:
1. LG 55EC930V - Освен, че е Full HD при което на 3D се виждат черни редове и си ги виждам от три метра, изглеждаше и с по-тъмни сцени като цяло, което може да е заради по-черното или до настройки.
2. LG 55UF950V - Там след четене на ревюта притесненията ми са, че бил с малък контраст и слабо черно. Заради осветлението в магазина това нямаше как да го проверя.
3. Sony 55X9005C - За него пише, че много дразнещо му свети подсветката по краищата. И това не можах да видя в магазина, заради осветлението.
Ако някой има 2 или 3 моля да сподели за подсветката и за черното. Наистина ли е толкова зле? Имам един LG 27MS53S който е с IPS панел и черното е търпимо сиво, а подсветката няма никакъв проблем. Дали и големите IPS-и ще се поне толкова добри?
>harry
LG 55EF9500: 55 Class (54.6 Diagonal) Flat OLED 4K Smart TV w/ webOS 2.0 | LG USA
Тук се вижда и цената на която се продава,ама още не в БГ.Ако изчакаш малко,може би.