Първоначално публикувано от
Pumpal Здравейте,
Ще се радвам да ми препоръчате телевизор и да дадете мнение дали да е OLED или LED.
Търси се
55" 2000-2500лв.. Сегашният е 50", гледа се от около 2.30m.. Бихме си взели пак 50", защото смятаме, че 55" ще е голям като размер, но тук из страниците се спомена, че всичко под 55" е изнесено на въшни подизпълнители.
В момента имаме AU8072:
https://www.samsung.com/bg/tvs/uhd-4...072uxxh/#specs. Проблемът, е че в някои тъмни сцени нищо не се вижда, ама нищо. Увеличавам всичко на макс и дори вечер на загасени лампи трудно се вижда. Има отражение, което през деня е прсто непоносимо, независимо, че всичко е на макс.
Холът е светъл. Има завеси и не е проблем да се пускат. Озвучението не ме интересува, защото ще минава през стара уредба Sony, която се справя добре.
Телевизия не се гледа, нито на оператори, нито кабелна. Гледаме само платформи Netflix, Disney+ и т.н. Гледа се предимно вечер за по 1-2 часа, като стаята не е силно осветена, изпозлваме леко приглушена светлина - ambient light. Имаме конзола PS, но рядко се играе. През 2-3 месеца за по 4-5 дена и се превръща в прехосабирачка.
Отделно се появи, ниско долу, една черна линия, която е на половината на екрана, не минава през целия. Не се забелязва, ако не знаеш, че е там, но ме дразни. :D
Засега съм се спрял на QN95C
https://www.samsung.com/bg/tvs/qled-...e55qn95catxxh/, но в Технополис му вдигнаха цената рязко с 300лв. за един ден и QN85C също е вариант.
Това, което не ми харесва на QN95C е този "rainbow" ефект, който виждам на някои снимки. Телевизорът няма да се гледа под особено огромен ъгъл и не знам до колко този филтър предизвикващ rainbow ефектът е необходим.
Бяхме в Технополис и жената много хареса Oled телевизор, конкретния който гледахме беше на Philips. Харесаха и цветовете, но до колкото разбирам от мненията ви, през деня на силна осветеност няма да се справи много добре.
Не съм стриктно фен на Samsung, такъв е предният телевизор и ми допада операционната система и дистанционното. Компактно е, без цифрички и още 20 бутона, които не се изпозлват.
Бих се радвал на помощ, за да следя за евентуални намаления покрай началото на европейското.