За някой нисък или среден клас Самсунг ли става на въпрос ? Моя Самсунг e аналоговия флагман на QN95D и ъпскейла е топ. QN95D е 24г. модел и тука ще е още по добър.
Преглед за печат
За някой нисък или среден клас Самсунг ли става на въпрос ? Моя Самсунг e аналоговия флагман на QN95D и ъпскейла е топ. QN95D е 24г. модел и тука ще е още по добър.
За придърпване при включеноПлавност на движението/"Сапунена опера" (за различните производители е резлично наименованието за '"добавката") ли (изкуствено добавяне на кадри)...
И при Сони е същия мармалад като при китаеца движението, при вкл. и изкл.
Samsung вкъщи не е имало от ерата на кинескопите. Водя се по ревютата на RTINGS и няколкото чужди форума, които всички тук знаем. Също така и от мнения на близки и познати, при които Samsung приклюва курса точно след гаранцията. Естествено не претендирам моето мнение да е меродавно. Давал съм за пример едното Sony вкъщи, което сгъна на петата година. И въпреки това пак бих избрал Sony или висок клас Panasonic.
Аз честно казано не съм му обръщал внимание - при игри и телевизия/спорт (както се ползва при мен) или го няма или не е толкова забележимо като при 24хц материали.
Гледам много футбол и основно предпочитам да е на Сони-то ако не съм пред плазмата, която е без конкуренция както за спорт, така и за филми.
п.п. ако филма ми харесва, то трудно ще седна да търся кусури в тоя или оня кадър - виж ако това е целта (търсене на кусури), ... вече е друг въпрос ;)
CubanLinx
Имам втори Самсунг който е флагман и кара пета година като работи по 15 часа на ден. Продадох друг Самсунг на 7 години от най ниския клас с същия режим по 15 часа на ден без да е влизал по сервизи. Имах и 3 Сонита XE80 XF90 XL90 не са се повреждали, даже XE80 и него го имах 7 години и го продадох без да е имал повреди.
svetlio1
Имаш XJ90( цифрата 3 е добавка) а ние обсъждаме XL90 XR70 XR90. Нямам идея как е при твоя но при моя беше отвратително
PANASONIC TV-55W95AEG Mini LED ли имаш предвид? Информацията е доста по-оскъдна в сравнение с другите коментирани модели.
Може би QN95D се очертава като фаворит към момента от гледна точка на компромисите. DV не ми е сериозна липса, така или иначе, телевизорът ще е много повече монитор.
Мисля,че просто се майтапиш.
4000 за 55'' тупалка и даже се дискотира?
Ами със сигурност може да си вземеш най-добрия OLED за качество (не съм сигурен,че всички ги има в този диагонал)и кой да е втори да върви поп цял ден.
https://www.emag.bg/televizor-lg-ole.../pd/DMKFCXYBM/
И за 600 лв. си избери кой да е....Все пак не бих дал такива пари за 55'',така ,че C/B4 са ти напълно достатъчни.А,че всички тук ще видят разликата м/у тях и G4 -не се и съмнявам,особено на 55''.
Надявам се ,да не разиграваме истинската история за форума и завъртането на крушката.:BigGrin
Не виждам нищо смешно в питането си, още повече, че никой не възрази срещу на 2 пъти умишлено повдигнатия от мен въпрос за прогарянето на OLED. Ако обосновано (?) твърдиш, че G4 е изключение от "правилото", съм склонен да приема, че твоят пост ти не е майтап.
Ако се търсеше олед, със споменатия бюджет със сигурност щях да препоръчам именно G4. Не че не може да се вземе и A95L за 300 кинта отгоре, но не мисля, че разликата в цената си заслужава. А относно W95A, Bravia 7 със сигурност се представя по-добре.
L1892
https://www.emag.bg/televizor-sony-b.../pd/D0G1BFYBM/
Знам , че е по-голям от това което търсиш, но го погледни.
Тази година Sony ще пуснат и 55" вариант през лятото.
hristoslav2, гледах го вече и вероятно всичко му е наред, но ми идва в повече като размер. Разстоянието е 2,40-2,50 м и 65 инча със сигурност ще създава неудобства при гледане, пък каквито и рекламни калкулатори да има по сайтовете. А вариант 55 инча и да излезе през лятото, при нас ще дойде през есента, а LG-то вкъщи снощи съвсем се срина.
Момчета, благодаря на всички за бързата реакция и съветите, които ми дадохте. Не бях планирал покупка на телевизор сега, но евентуалният ремонт на текущия, ако изобщо е възможен, би бил неоправдан от всякаква гледна точка, особено от финансова. Та днес трябва да взема окончателно решение и да купя каквото ще е.
Истинска наслада е да се гледа OLED, несъмнено, но жена ми е такъв заплес, че по-добре да не поемам излишни и скъпоструващи рискове :) .
C805, на тунер не придърпва при изключено плавност на движението.
Както и на други марки ТВ, които съм настройвал.Негативи не съм забелязал при изключена настройка.
П.П.Плавноста на движението е първото, които изключвам при първоначална настройка на всеки ТВ.
Прави движението "пълен мазньоч".
L1892, според мен взимай Sony и не го мисли. Бюджет имаш, а по-добро от Sony просто не виждам. В така описаната ситуация от олед наистина няма смисъл.