Отговор: Мнения и Избор на телевизор (инфо в първите постове)
TCL имат таймера в лентата на бързото меню, иначе от горните С655 е по-добрият избор. Щом е за спалня според мен е добре да има и сензор за околна светлина, за да не си играеш всеки път с настройките за яркост. Трябва да се провери дали споменатите модели имат такъв.
Цитат:
Първоначално публикувано от
svetlio1
TCL имат таймера в лентата на бързото меню, иначе от горните С655 е по-добрият избор. Щом е за спалня според мен е добре да има и сензор за околна светлина, за да не си играеш всеки път с настройките за яркост. Трябва да се провери дали споменатите модели имат такъв.
Благодаря, малко съм объркал ликовете. И аз хвърлих около на C655, най-вече заради QLED, цената е добра, особено за 43 инча.
Май ще трябва да взема P655 за 50ка, тя е част от промоцията с 15%.
Google-а стабилен ли е? Работи ли добре, плавно? Не, мисля, че мамчето на 68 години ще играе с настройките всеки път, но сега е с 32 инчово AllView или подобно, и не я притеснява, тъй че, предполагам няма да й прави впечатление.
Не съм забелязал сериозен проблем с Андроид-а при моя С805, но и аз не го ползвам много като "умен" тв ;)
От личен опит го пиша - добър вариант е щом е тв за възрастни хора да имате подобен/същия тв в къщи, за да има опция за инструкции по телефона.
Мерсаж :)
TCL 50-ката, няма да пасне върху един шкаф - крачетата му са много широки. Трябва да купувам стойки, та гледам LG LED 50UT81003LA.
TCL-а по-добър ли е като картина? Ако предимството е голяма, просто ще мина на стойка, и ще го закача на стената с един кабелен канал :)
Поздрави.
Не съм ги сравнявал на живо - няма да е зле да ги погледнете някъде на живо, защото последното ЛГ 50" дето взех беше с много лош VA панел - най-ниско ниво с по 4 домейна и ъгълът беше отчайващ.
50С805, който имам е с далеч по-добър панел ( с по 8 домейна) и ъглите са си доста добре за VA панел (всички 50" са с VA). Това си важи с пълна сила и за 43", че там пестят още повече и вероятността да е евтин (4 домейна) VA е далеч по-голяма от добър VA или IPS/ADS.
Иначе всеки тв/марка си има кусури, зависи кое би ви дразнило повече.
Цитат:
svetlio1
Не съм ги сравнявал на живо - няма да е зле да ги погледнете някъде на живо, защото последното ЛГ 50" дето взех беше с много лош VA панел - най-ниско ниво с по 4 домейна и ъгълът беше отчайващ.
50С805, който имам е с далеч по-добър панел ( с по 8 домейна) и ъглите са си доста добре за VA панел (всички 50" са с VA). Това си важи с пълна сила и за 43", че там пестят още повече и вероятността да е евтин (4 домейна) VA е далеч по-голяма от добър VA или IPS/ADS.
Иначе всеки тв/марка си има кусури, зависи кое би ви дразнило повече.
За съжаление, няма време, времето изтича. C655-ката разчитам, че ще е читаво телевизорче и ще върши работа за гледане на турски сериали :)
Здравейте! От известно време търся сравнително бюджетен 55 инчов телевизор, който ще се използва основно за телевизията на ЕОН и много рядко за някой и друг филм през лаптопа. Към момента съм свел избора си до два екземпляра, HISENSE 55U8KQ от който вече има само мострени и TCL MiniLed 55C765, който мога да взема от Емаг на доста добра цена. На кой от двата да заложа? Кой е с по-добра картина и с повече възможности за настройката й?
Модела на TCL е една идея по-ярък иначе са доста близки като характеристики. При TCL предимстовото е Android OS-a. Hisense-a бих го взел само ако има има драстична разлика в цената, особено щом е мострен. Но ако разликата е 100-200 лв избора е ясен.
Цитат:
CubanLinx
...Но ако разликата е 100-200 лв избора е ясен.
Hisense е 1400 а TCL е 1200, т.е. разликата в цената е почти никаква...
Очаквах като по-нов модел TCL-а да е и по-скъп :BigGrin Аз лично не бих се колебал. Според мен е по-добрият телевизор.
Цитат:
iwan33
ще се използва основно за телевизията на ЕОН и много рядко за някой и друг филм през лаптопа.
За основно гледане на операторските телевизии ще минете с дюбжет под хиляда лева.
Цитат:
brotzki
...под хиляда лева.
Това звучи добре, но не е лошо все пак телевизора да докарва някаква прилична картина.
Зависи какво разбираш под "прилична" картина! Както и дали си добре със зрението.
Специално за EON и Xplore TV с приемник ти е достатъчен Q-LED модел и в по-ниския ценови клас - под 1000лв.
А ако ще гледаш с разните измислени IPTV приложения - даже и по-евтин.
Иначе - чисто новият, без значение от марката!
За 43 инча и кабелна ТВ и спалня и Андроид, по бих взел Full HD телевизор. Изобщо до 50 инча бих препоръчал Full HD, но такива не се намират. При 43 инча все още се намират. Ако някой може да посочи някакво предимство на 4к за този размер? Аз и затова не го сменям моя 50 инчов Full HD Панасоник. Като пуснах на един 65 Х90L в Технополис, БНТ 1 и се уплаших.
Цените са такива, че не си залсужава да се взима под 55". А и производителите вече не си дават зор в по-малките размери. Само ентри левъл модели, от които не може да се очаква нищо особено. Картината на наще кабеларки е ясна, там качество по-добре да не се търси :thumbdn: