Отговор: Мнения и Избор на телевизор (инфо в първите постове)
Колеги, имам нужда от малко помощ. Реших да мина на 65" в хола, сега съм с 55" и много ми малее.
Държа телевизора да е с Android, което ограничава избора до TCL или Sony, да не е OLED и да вади приличен звук, без да има нужда от саундбар или система за домашно кино (поне на първо време).
Кои са най-добрите модели и на двете марки, които могат да бъдат закупени в България?
Телевизора ще се ползва за гледане на филми (основно от стрийминг платформи) и игри.
П.С. Наясно съм с разликата в цените между двете марки. Мога да дам 2к, мога да дам и двойно повече, затова не съм дал бюджет, но трябва да си струва. Ако разликата в качеството на картината и звука е нищожна, няма да дам двойно повече пари.
Къде е Sony, къде е TCL..... Щом има и бюджет, изобщо не виждам място за колебание. А по принцип с един бокс всеки телевизор може да стане Android. Каква е драмата със саунд бара, място ли няма? Не съм виждал на живо Bravia 9, но не мисля, че са направили компромис със звука.
Погледни някое сравнение на Bravia 9 с QM8K и пак ме питай къде е Sony и къде е TCL...
Разликата не е толкова голяма и определено не си заслужава да дадеш почти двойно повече пари за нея. Проблема е, че не знам колко са добри еквивалентните модели на TCL за Европа. Затова и питам тук, за да ме насочите и да си направя истинско сравнение.
Що се отнася до бокса и саундбара... Винаги може да се намери място и за двете неща, но догодина ще се местя в по-голямо жилище и тогава ще мисля за наистина хубав (и по-голям) телевизор и ще развържа кесията и за домашно кино. Сега искам нещо прилично, без да трябва да давам пари за допълнителни глезотии, които да ми бодат очите, защото ми писна от кутийки и кабели...
Няма какво да гледам и да питам. Все още не е дошъл момента, в който можеш да сравняваш тъмножълт китаец със Sony. На тези ревюта не им вярвам грам, понеже не изключвам възможността да са добре платени :) А и както ти сам отбеляза, моделите които се вкарват тук най-вероятно нямат нищо общо. Погледни форумната тема за TCL и виж какво пишат притежателите - компромис отсякъде. Щом догодина ще се взима нов телевизор, по-добре си стой с 55-цата пък тогава вземи нещо читаво. Иначе са само едни пари на вятъра.
Цитат:
Първоначално публикувано от
topdawg
Погледни някое сравнение на Bravia 9 с QM8K и пак ме питай къде е Sony и къде е TCL...
Разликата не е толкова голяма и определено не си заслужава да дадеш почти двойно повече пари за нея. Проблема е, че не знам колко са добри еквивалентните модели на TCL за Европа.
Последните две години, моделите за Европа и САЩ са почти аналогични. На TCL не им харесвам заводската калибрация, уплавняването на картината, звука, евтините пластмаси..
https://www.rtings.com/tv/tools/comp...7k/53322/88608
Цитат:
Първоначално публикувано от
hristoslav2
На TCL не им харесвам заводската калибрация, уплавняването на картината, звука, евтините пластмаси..
Hisense съответстващите модели за БГ по-добре ли са в това отношение? Абстрахираме се от OS.
Philips последните 3 години поне се окопават все по-дълбоко. Останалите "оригинални" китайци са още по-жълти.
А все пак TCL произвеждат сами матриците си, че от тази година и за SAMSUNG. Просто са купили всичките им производствени мощности в Континентален Китай.
Относно Hisense ,телевизионния техник от сервиза ,който колегата Brotzki препоръчва( в темата за плазми Панасоник) -сподели ,че са трагедия по отношение на качеството...Дори спрямо TCL...
Аз така и предполагах!
В крайна сметка кой модел LCD на коя китайска марка е, ако мога да се изразя така, средно към бледо жълт?;)
Примерно за 55" от рода на TCL 55C7X/ 8X за цена до 1600лв, твърда?
Защото в този и малко по-висок бюджет има модели на LG:
Телевизор LG 55QNED86A3А 4K Ultra HD Mini LED evo AI SMART TV, WEBOS, 55.0 ", 139.0 см (technopolis.bg)
Като изключим липсата на analog audio out/ headphone и DTS, за мен поне са за предпочитане.
Излезнаха прегледите на TCL C8K.
В двете най-авторитетни издания е оценен за картина наравно с BRAVIA9.
https://www.rtings.com/tv/reviews/tcl/qm8k
https://www.rtings.com/tv/tools/comp...k/53321/101781
https://www.flatpanelshd.com/focus.p...&id=1440156585
Вторият сайт е Европейски,така че предполагам отговора на въпроса на колегата горе е ясен.
А кой кво му се иска тук е друга тема,но не е интересна.
Съжалявам ако с това разстройвам групата по-горе.
Изглежда на някой друг му се искат някакви работи :) Никого от групата не разстройваш, бъди спокоен. Никой от нас все още не работи за Sony и не е акционер в компанията. Но Sony си е Sony, барабар с всичките минуси. Който иска да си купува китайчета :)
В заключение - Sony не са това което бяха, а китайчетата няма да станат Sony скоро...
Това Сони Бравиа 9 дето го сравняват май е от 24 лето.
Тазгодишния не е много по-различен. Coverstar обобщи нещата в едно изречение.
Ще го видим като му излезне ревюто.
Аз бих искал да го видя лично и да го сравня с нещо от този клас.
Без значение от производител - просто да е на това технологично ниво. Имам предвид флагмански модел.
Ама с тази цена като позлатен, едва ли някъде ще го има изложен у нас.
Между другото кой и къде им произвежда дисплеите на 9 серия конкретно?