Страница 682 от 687 ПърваПърва ... 632672680681682683684 ... ПоследноПоследно
Резултати от 10,216 до 10,230 от общо 10296
Like Tree2622Одобрявам

Мнения и Избор на телевизор (инфо в първите постове)

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Junior Member
    Тук е от
    Jan 2008

Отговор: Мнения и Избор на телевизор (инфо в първите постове)

Здравейте, може ли да ми препоръчате 40 инчов ТВ за детска стая ще се ползва? Изискванията са да е поне full hd и да е смарт, както и да не е някои бъгав (имам предвид бавен със слаб процесор). Като марки ми се ще да е нещо измежду следните: Филипс, ЛГ, Самсунг, TCL. За Сони и Панасоник едва ли ще стигне бюджета.
    Бюджета е до към 500лв. Има ли нещо за тази сума, което да си заслужава?
    Този пост е редактиран от tihogr; 27-11-25 в 22:54.

2.  

3. Senior Member Аватара на hristoslav2
    Тук е от
    Jun 2008
    Живее в
    Варна

Цитат Първоначално публикувано от tihogr Виж публикацията
    Здравейте, може ли да ми препоръчате 40 инчов ТВ за детска стая ще се ползва? Изискванията са да е поне full hd и да е смарт, както и да не е някои бъгав (имам предвид бавен със слаб процесор). Като марки ми се ще да е нещо измежду следните: Филипс, ЛГ, Самсунг, TCL. За Сони и Панасоник едва ли ще стигне бюджета.
    LG 43UA75003LA
    SAMSUNG UE-43U8072F
    PHILIPS 40PFS6000
    TCL 40S51K

4. Senior Member
    Тук е от
    Oct 2010
    Живее в
    Шумен

...
    HAIER H43Q800UX

5. Junior Member
    Тук е от
    Jan 2008

Благодаря за предложенията. Дойде ми идея, че може да преместя една плазма Панасоник 42 инча в детската стая и в тази връзка може ли препоръки за нещо малко по-голямо 48 или 50 инча при същите условия, като може би ще е добре да е 4к, но това Вие ще кажете и малко по-голям бюджет до към 700 да речем.

6. tek
    tek е офлайн
    Senior Member Аватара на tek
    Тук е от
    Jan 2019
    Живее в
    Пазарджик

TCL 50C6K
    https://zora.bg/product/50c6ks
    Или малко по високия клас за малко повече: TCL C7K.

7. Junior Member
    Тук е от
    Jan 2008

Като технология на дисплея какво бихте препоръчали понеже гледам, че предлагате обикновен LED. За OLED и mini led бюджета е малък, но гледах на LG 43 инчови nanocell и QNED варианти около 650 цена. Няма ли да е по-добре спрямо обикновен LED? Стаята, в която ще се гледа не е с напълно плътни завеси така да се каже само вечер ще е пълен мрак, но като цяло ще се гледа и през деня, и вечерта. Избора го свеждам до следните неща:
    4k резолюция, 43 48 или 50 инча, LED, QLED или на LG технологиите NANOCELL, QNED. Като марки основно гледам LG, SAMSUNG, PHILIPS (SONY и PANASONIC са ми по на сърце ама няма да се вместя в бюджета от 700лв., който е съобразен с малкото време в годината през, което ще се ползва ТВ).
    Този пост е редактиран от tihogr; 29-11-25 в 10:25.

8.  

9. tek
    tek е офлайн
    Тук е от
    Jan 2019
    Живее в
    Пазарджик

tihogr ,ще го кажа по този начин: Android (Google TV) е по гъвкав. т.е. предлага почти всички приложения в магазина (Google Play) за стрийминг или гледане на ТВ от операторите.
    Както, и по дълга поддръжка на приложенията (т.е. ще работят по дълго/години)
    Докато през Затворените ОС-и като Web OS (LG), Tizen (Samsung), Vida (Hisence), Philips (Titan OS- повечето модели ТВ), не предлагат всички приложения в техните магазини.
    Както и поддръжката на ОС и съответно приложенията/apps, ще е по ограничена. особено в ниския сигмент ТВ (до 600-700 лв).
    Ако, ще се гледа основно ТВ от BG операторите, тогава картината/upscale (разпъването до 4K) ще е по добра при Sony, LG, Samsung, Philips, отколкото при TCL.
    Но ако се гледа качествено съдържание 4K HDR , тогава TCL ще дръпне по напред поради по високата яркост.
    Разбира се това варира и от модел до модел и клас на ТВ.
    Като заключение на всеки ТВ може да се добави допълнителен Google TV (Android TV Box),който да се използва вместо орязаната затворена ОС, на даден модел ТВ.

LED < QLED < MiniLED < OLED
    CubanLinx одобрява това.

10. Junior Member
    Тук е от
    Jan 2008

От тези три модела кой ще ми препоръчате:
    PHILIPS 55PML8709

PANASONIC TN-55W70AEZ

SONY KD-50X75WL

Знам, че са различни размери и бюджет от това, което писах първоначално, но аз така или иначе тръгнах от 32 инча full hd, пък ще видим докъде ще стигна.
    Държа да е доказана марка, 4к и Google TV пък останалото, както дойде.

11. Senior Member Аватара на sony 1
    Тук е от
    Dec 2016

Панасоник и Филипс са турчин и китаец. Сони е нисък клас и как му върви гугъла, нямам идея.
    Asen Ikonomov одобрява това.

12. tek
    tek е офлайн
    Тук е от
    Jan 2019
    Живее в
    Пазарджик

И трите модела са с много компромиси.Както ти казахапо горе:Panasonic, Philips, се предполага че е сглобени в Турция
    PHILIPS 55PML8709 е модел от 2024.

Но все пак е miniLED. SONY KD-50X75WL е модел на повече от 2 г. (2023). Което автоматично го изключваме.
    PANASONIC TN-55W70AEZ е модел от 2024 (стига да не греша)
    От трите бих избрал Philips, стига да не е сглобен в Турция, а в Полша/Чехия.
    Като другото условие, че няма да се играят игри на него. Защото, не поддържа повече от 60Hz.
    Но, иначе, ако исках по нов модел щях да се насоча към TCL. Разбира се там компромисите са други (коментирани по-горе).
    Този пост е редактиран от tek; 29-11-25 в 21:21.

13. Junior Member
    Тук е от
    Jun 2021

От тези три модела кой ще ми препоръчате:
    PHILIPS 55PML8709

PANASONIC TN-55W70AEZ

SONY KD-50X75WL

Знам, че са различни размери и бюджет от това, което писах първоначално, но аз така или иначе тръгнах от 32 инча full hd, пък ще видим докъде ще стигна.
    Държа да е доказана марка, 4к и Google TV пък останалото, както дойде.
    Bravia3 50s35/9

14.  

15. Member
    Тук е от
    Mar 2010

Цитат Първоначално публикувано от tek Виж публикацията
    tihogr ,ще го кажа по този начин: Android (Google TV) е по гъвкав. т.е. предлага почти всички приложения в магазина (Google Play) за стрийминг или гледане на ТВ от операторите.
    Както, и по дълга поддръжка на приложенията (т.е. ще работят по дълго/години)
    Докато през Затворените ОС-и като Web OS (LG), Tizen (Samsung), Vida (Hisence), Philips (Titan OS- повечето модели ТВ), не предлагат всички приложения в техните магазини.
    Както и поддръжката на ОС и съответно приложенията/apps, ще е по ограничена. особено в ниския сигмент ТВ (до 600-700 лв).
    Ако, ще се гледа основно ТВ от BG операторите, тогава картината/upscale (разпъването до 4K) ще е по добра при Sony, LG, Samsung, Philips, отколкото при TCL.
    Но ако се гледа качествено съдържание 4K HDR , тогава TCL ще дръпне по напред поради по високата яркост.
    Разбира се това варира и от модел до модел и клас на ТВ.
    Като заключение на всеки ТВ може да се добави допълнителен Google TV (Android TV Box),който да се използва вместо орязаната затворена ОС, на даден модел ТВ.

LED < QLED < MiniLED < OLED
    Аз имам един въпрос.
    Защо мислите, че AndroidTv ще получава по-дълго ъпдейти, особено спрямо WebOs и Tizen, при положение, че първата е с 5г гарантирани ъпдейти, а втората със седем. Ясно че Плейстора на Гугъл е по-пълен ( имам няколко сонита) спрямо WebOs тъй като от миналата година почнах да купувам само ЛГ-та и ми направи впечатление, че ЛГ вече направиха по няколко ъпдейта, а при Сонитата това не го виждам. Също мисля, че реално ъпдейт да нисък клас уред след 4-5г ще нанесе повече поражения, отколкото подобрения, но това е друга тема. А ъпдейти при китайци на външни за тях ОС, надали ще е нещо актуално, но нека хората, които ползват такива да кажат.
    Аз лично при използване предимно на XploreTv, не виждам съществена разлика между Сони и Лг, въпреки че може би Сони по-добре трансферират нискокачественото съдържание.

Благодаря предварително за отговора.

16. Senior Member Аватара на AntrAcsA
    Тук е от
    Jul 2014

Цитат Първоначално публикувано от eddy Виж публикацията
    Аз имам един въпрос.
    Защо мислите, че AndroidTv ще получава по-дълго ъпдейти, особено спрямо WebOs и Tizen, при положение, че първата е с 5г гарантирани ъпдейти, а втората със седем. Ясно че Плейстора на Гугъл е по-пълен ( имам няколко сонита) спрямо WebOs тъй като от миналата година почнах да купувам само ЛГ-та и ми направи впечатление, че ЛГ вече направиха по няколко ъпдейта, а при Сонитата това не го виждам. Също мисля, че реално ъпдейт да нисък клас уред след 4-5г ще нанесе повече поражения, отколкото подобрения, но това е друга тема. А ъпдейти при китайци на външни за тях ОС, надали ще е нещо актуално, но нека хората, които ползват такива да кажат.
    Аз лично при използване предимно на XploreTv, не виждам съществена разлика между Сони и Лг, въпреки че може би Сони по-добре трансферират нискокачественото съдържание.

Благодаря предварително за отговора.

Това е болна тема, мисля, че сме я обсъждали доста, но нека споделя и моята гледна точка.

Като цяло, големият брой ъпдейти невинаги е повод за радост – често това означава, че има множество проблеми за отстраняване в движение, особено при затворените операционни системи.

Android/Google TV е страхотна платформа за нови телевизори с актуални чипове, но е доста "тежка" към по-остарелите модели. Проблемът е, че тази ОС работи на огромен набор от различни процесори (SoC) и изисква сериозна оптимизация. Тук вината често е на самите производители на телевизори – те предпочитат да не инвестират ресурс в адаптирането на новите версии Android за стария хардуер, а потребителят да си купи нов уред.

При Tizen (Samsung) и WebOS (LG) ситуацията е различна, защото те контролират целия процес – от чипа до интерфейса. Правят ъпдейти САМО ако конкретният модел има нужда (бъг, сигурност, нови енкодери за стрийминг). При тях не се налагат постоянни тежки актуализации на ядрото, защото операционната система е проектирана точно за този хардуер. Затова те работят безпроблемно по-дълго време. Разбира се и тук както всяка затворена операционна система, идва проблема с набора на апликации, и невъзможността да се добавят външни приложения.

Мисля, че Android/Google TV е добър вариант като моментна покупка. След време обаче приложенията започват да изискват инструкции, които старият хардуер няма. Тогава не говорим само за забавяне, а за пълен отказ. Имам познати с по-стари Android телевизори (например Philips), при които YouTube вече изобщо не тръгва.

За пример – аз имам Samsung 65Q7F (оригиналния от 2017-та). Мисля, че откакто го ползвам, е имал малко на брой, но смислени ъпдейти. В резултат и телевизорът, и приложенията работят така, както са работили в ден първи от излизането му на пазара.
    CubanLinx одобрява това.

17. Senior Member Аватара на hristoslav2
    Тук е от
    Jun 2008
    Живее в
    Варна

Гарантирани ъпдейти за операционните системи на смарт телевизори

Според официалните политики на разработчиците (Google за Android TV, LG за webOS и Samsung за Tizen OS), броят на гарантираните софтуерни ъпдейти варира. За Android TV няма универсална гаранция от Google – тя зависи от производителя на телевизора (OEM), като някои компании не уточняват точен брой години. За webOS и Tizen обаче има ясни обещания за поддръжка на OS ъпдейти (включително нови версии и сигурностни подобрения). Ето сравнение:

Операционна система Гарантирани ъпдейти Детайли и модели
    Android TV Не е уточнена универсална (зависи от производителя: 2–6 години типично) Google предлага основни ъпдейти на всеки 2 години, но продължителността е OEM-зависима. Например: TCL – минимум 2 години сигурностни ъпдейти; Sony и Philips – без конкретна гаранция, но обновления за 3–5 години в практиката.
    webOS 5 години За LG телевизори от 2024 г. нататък; включва пълни ъпдейти на OS и UI. По-стари модели (от 2022–2023) получават ъпдейти до webOS 25.
    Tizen OS 7 години За Samsung телевизори от 2023 г. нататък; включва OS ъпдейти и сигурностни подобрения. По-стари модели имат по-къса поддръжка (напр. 3–5 години).

Бележки:
    • Тези политики са актуални към ноември 2025 г. и се отнасят предимно за нови модели. В ЕС от април 2024 г. производителите са задължени да заявяват период на поддръжка.

Android TV няма официално универсално обещание за брой ъпдейти, които са „гарантирани“ за всички устройства. Ето как стоят нещата според публичната информация

Какво се знае
    • Политиката на Google (и производителите, които ползват Android TV) от 2019 г. нататък заявява, че производителите могат да предоставят до два (2) основни ъпгрейда на платформата за Android TV. Android Headlines
    • С други думи — ако телевизорът е излязъл с Android X, производителят може (по договор) да му даде обновление до Android X+1 и Android X+2 (или да прескочи някой „+1“, но да стигне до „+2“). Android Headlines+1
    • Въпреки това, от 2025–2026 г. Android Authority / Google вървят към двугодишен (biyearly) график на големите Android TV ъпдейти (а не ежегоден), тъй като телевизорите — за разлика от смартфони — се подменят по-рядко. TechRadar+2Android Police+2

Защо “гарантирани” е условно
    • “До два ъпгрейда” означава „поне“ толкова, но не гарантира реално получаване на всички, особено при практики на производителите — някои може да дадат само единичен ъпгрейт, а други — нито един, ако решат, че старият софтуер е достатъчен.
    • В много случаи “ъпдейти” означават ОС-ъпгрейди (major Android версии). Малките пачове, поправки за сигурност и ъпдейти на приложения обаче могат да продължат и без нова версия на ОС — това често е „по избор“ на производителя/dистрибутора.
    • Новата стратегия да намалят честотата на ОС-ъпдейтите (на 2 години) означава, че дори ако телевизорът получи “до два ъпгрейда”, това може да се случи в рамките на 4–6 години, вместо 2–3.

За webOS — платформата, която използват много смарт-телевизори на LG — има официална информация за това колко ъпдейта се гарантират (или обещават) при новите модели. Ето какво знаем (2025):

Какво обещават LG / webOS
    • LG има програма наречена webOS Re:New. С нея компанията заявява, че новите телевизори ще получат четири (4) софтуерни ъпдейта с течение на пет (5) години — т.е. общо до пет версии на webOS (включително версията, която е инсталирана при покупката). LG Electronics+2TechRadar+2
    • Това означава, че ако купите телевизор с webOS през 2024 (или друга година, към която програмата се прилага), той би трябвало да получава актуализации — версии на webOS — ежегодно (или поне периодично), за поне 5-годишен период. LG Electronics+2hdtvtest.co.uk+2
    • Новите актуализации водят до нови “версии” на операционната система (например webOS 24, webOS 25 и т.н.), а не само до кръпки за сигурност. TechRadar+2Soft4led+2

Какво да знаете (ограничения)
    • “4 ъпдейта за 5 години” е официален ангажимент, но не е универсален: важи за новите/участващи модели, не за всички телевизори, които някога са излезли с webOS. TechRadar+2YTECHB+2
    • Не е гарантирано, че всичките ъпдейти ще пристигнат “точно на време” — LG понякога публикува по-обновен график, и някои модели може да “изостанат” с ъпдейтите при по-стара хардуерна конфигурация. Tom's Guide+2TechRadar+2
    • Както при всяка смарт-платформа — ъпдейтите може да включват само “подобрения и пачове”, не непременно нови функции: някои функции може да изискват нов хардуер, който по-старите модели нямат. What Hi-Fi?+2Soft4led+2

Какво означава това на практика
    Ако имаш нов или наскоро купен LG телевизор с webOS, най-вероятно можеш да очакваш около 4–5 години поддръжка с ъпдейти на ОС — което е сравнително добър срок на живот за смарт-телевизор.

Подобно на другите смарт-платформи, при Tizen OS (използвана основно при телевизорите на Samsung) — гаранциите за ъпдейти са променливи и зависят от модела и година на издаване. Ето какво се знае към 2025 г.:

Какво Samsung обещава за Tizen OS
    • За новите смарт телевизори (от 2023 г. нататък), Samsung официално заяви, че ще осигури до 7 години обновления на операционната система и софтуер. arstechnica.com+2Samsung br+2
    • Това означава, че ако купиш телевизор с Tizen от 2023, 2024 или по-късна година — имаш шанс да получаваш ъпдейти до ~2030-та (или 7 години след годината на производство). Samsung br+2Мобилна България+2

Ограничения и “дребен шрифт”
    • Политиката за 7 годишна поддръжка важи само за “новите/AI-телевизори” и “избрани модели от 2023+”. SamMobile+2Android Headlines+2
    • Не е гарантирано, че всички стари модели (pre-2023) ще получават обновления — и при тях може да спрат поддръжката значително по-рано. arstechnica.com+1
    • Дори при обещаните 7 години — някои “ъпдейти” може да са само пачове, корекции и поддръжка на приложения, а не задължително нови функции или нови версии на OS. brainmindsociety.com+1

Какво означава това за теб
    • Ако планираш да вземеш нов Samsung TV (2023+), можеш да си надяваш на до 7 години официална софтуерна поддръжка, което е хубаво за дългосрочна употреба.
    • Ако имаш по-стар модел — няма гаранция за това колко дълго ще бъде поддържан.
    • Важно е — след края на поддръжката — телевизорът все още може да работи, но може да пропуснеш нови функции, security/firmware пачове или съвместимост с нови приложения.

Titan OS (операционната система, която се ползва при някои смарт-телевизори, например на Philips) има официална информация за дългосрочна поддръжка — но това не са “ъпгрейти” в класическия смисъл (като “major OS версиите”), а по-скоро “сигурност + софтуерна поддръжка”. Philips+2philips.hr+2

Какво обещава Titan OS
    • Titan OS получава “security updates” (ъпдейти за безопасност) за 10 години според официалното описание от Philips/ Titan OS. Philips
    • Това означава, че телевизорът, който излезе с Titan OS, трябва да получава “заключване на уязвимости, поправки, поддръжка на стрийминг, съвместимост и поддръжка на съдържание” — за период до 10 години. Philips+2titanos-75.mintlify.app+2

Какво не означава това
    • Това не означава, че ще има “неограничени” нови версии / функции — Titan OS е нова и проектирана като “web-based” и “легка” платформа, фокусирана върху стрийминг, съдържание и стабилност. Oxagile+2Spyrosoft+2
    • Според наличната публична информация: няма ясно деклариран брой “major OS ъпгрейти” (като при Android TV “версия X → версия Y”). Titan OS обещава дългосрочна поддръжка, но не обещава, например, че ще получава нови функционалности всяка година.
    • Новостта на платформата (Titan OS стартира масово около 2024) означава, че реалното “дългосрочно поведение” — колко често и колко качествени ъпдейти ще има на практика — все още се наблюдава.

Какво означава това за потребителите
    • Ако купите телевизор с Titan OS, можете да очаквате, че той ще получава гарантирани сигурностни актуализации и поддръжка поне до 10 години.
    • Обаче — не бива да разчитате, че това означава “нови функции всяка година/две”. Поддръжката е по-скоро стабилност и сигурност, отколкото развитие на ОС.
    • Ако държите на “най-нова функционалност, голям избор от приложения и гъвкавост” — може да бъде разумно да съчетаете телевизор с Titan OS с външен TV-box или стрийминг плейър (ако ОС-средата е ограничена).

Не намерих публична, достоверна информация, която да казва че TiVo OS има официално гарантиран брой ъпдейти – т.е. няма политика, която да гласи „TiVo OS ще получи N major версии“ за всички устройства. Ето какво се знае — и защо не можем да дадем число:

Какво знаем за TiVo OS
    • TiVo OS е представена официално като нова “смарт-TV OS” от Xperi, предназначена за телевизори на различни производители (OEM) — например с Vestel, Panasonic, Sharp, Bush и други. investor.xperi.com+2inkl+2
    • TiVo описва OS-а като “content-first”, с акценти върху лесно навигиране, стрийминг приложения, персонализация, универсален каталог и т.н. tivo.com+2Trusted Reviews+2
    • До момента TiVo OS е сравнително нов — първите смарт-телевизори с TiVo се появиха 2023-2024 (или към 2022, според Xperi). CEPRO+2Форбс+2

Защо няма „гарантирани ъпдейти“
    • В официалните материали на TiVo няма посочен срок — не намерих изявление, например „TiVo OS ще получава поне 5 години ъпдейти“. business.tivo.com+2tivo.com+2
    • TiVo е изложена като “платформа, поддържана от OEM-партньори” — което означава, че дали и колко често ще идват ъпдейти може да зависи от конкретния производител на телевизора, а не само от TiVo. investor.xperi.com+1
    • Самият факт, че TiVo е сравнително нов играч на пазара на смарт-телевизори, означава че не мина достатъчно време, за да имаме исторически данни: телевизорите с TiVo все още не са “остарели” — така че не е изяснено за колко години OS-поддръжка може да се разчита.

Какво е реалистично да очакваш
    • Може да се надяваш, че TiVo OS получава сигурностни ъпдейти, поддръжка на приложения и евентуални малки обновления — както при всеки софтуер, който се поддържа от компания с интерес TV-пазар.
    • Не бива да разчиташ на гарантирани “major версии” (т.е. големи нови версии на ОС) за много години — поне докато TiVo не внесе такава политика публично.
    • Ако купуваш телевизор с TiVo OS — важно е да следиш дали производителят/дистрибуторът обещава някаква дългосрочна поддръжка; самото име „TiVo“ не е автоматична гаранция за 5–10 години ъпдейти.

При Amazon Fire TV OS (или по-просто „Fire TV OS“) — гаранцията за ъпдейти е относително добре документирана, но не е безусловна. Ето как стоят нещата (по данни през 2025):

Какво обещава Amazon за Fire TV OS
    • Amazon гарантира, че техни Fire TV устройства (плейъри, “stick”-ове, Smart TV и др.) ще получават поне 4 години софтуерни сигурностни ъпдейти (security updates) след като устройството спре да се продава онлайн. digprjsurvey.amazon.co.uk+2SlashGear+2
    • Тоест, ако например устройство е в продажба 2 години, общата поддръжка може да продължи около 6 години (2 години продажби + 4 години поддръжка). gHacks Technology News+2TechHive+2
    • За много актуални Fire TV модели политиката значи, че те ще получават ъпдейти минимум до 2025-та (или по-късно). Talk Android+2PhoneArena+2

Какво НЕ гарантира Amazon (поне публично)
    • Гаранцията важи главно за безопасност и софтуерен ъпдейт, но не е ясно дали включва големи “major” обновления на ОС (например пълна смяна на версията на Fire TV OS). gHacks Technology News+2SlashGear+2
    • В зависимост от устройството и хардуера — някои по-стари модели може да не получат нови версии, ако фирмуерът/хардуерът не поддържат новата ОС. Digital Trends+1

Какво означава това практически
    • Ако купиш нов Fire TV “stick” или телевизор с Fire TV интегриран през 2025, можеш да смяташ, че ще имаш сигурностни ъпдейти поне 4–6 години.
    • Това е сравнимо (понякога дори по-добро) на фона на много smart-TV платформи, където поддръжката често е по-кратка.
    • Ако те интересува “дългоживотност” на устройството — Fire TV е сред опциите с обещана относително стабилна поддръжка.
    svetlio1, CubanLinx и tek харесват това.

18. Senior Member Аватара на hristoslav2
    Тук е от
    Jun 2008
    Живее в
    Варна

[rtings.com]
    Хей! Помните ли ускорения тест за дълготрайност със 100+ телевизора? Не, не сме забравили. Все още мълчаливо измъчваме телевизорите на заден план и сме тук, за да ви съобщим последните новини от фронтовата линия. Заглавие: Провали, провали и още провали.

[rtings.com]
    Колко дълго трябва да издържи един телевизор? Нашият ускорен тест за дълготрайност и прегаряне със 100 телевизора.
    https://www.rtings.com/tv/tests/longevity-test

[rtings.com]...Тънките LCD телевизори се чупят по-бързо при продължителна употреба... https://www.rtings.com/research/thin...-prolonged-use

Ключови открития от работата на 100 телевизора в продължение на над 10 000 часа.

Тънките LCD телевизори се чупят по-бързо при продължителна употреба.
    Ключови открития от работата на 100 телевизора в продължение на над 10 000 часа.

Резюме:

Целта на текущия тест за дълготрайност на 100 телевизора, провеждан от rtings.com, е да изпита границите на издръжливостта на телевизорите, за да изследва точките на повреда, когато възникнат.
    Една ясна тенденция, която наблюдаваме и изследваме, е, че тънките LCD телевизори с ъглово осветление (Edge LED) се повреждат преждевременно в сравнение с LCD телевизорите с друга технология за подсветка (Direct LED).
    Резултатите от това изследване са недвусмислени: телевизорите с ъглово осветление са по своята същност склонни към значителни проблеми с издръжливостта, включително изкривени рефлекторни листове, напукани светловодни плочи и изгорели светодиоди поради концентрирана топлина.
    Тези проблеми се проявяват след продължителна употреба при максимална яркост, което представлява значителен риск за тяхната дългосрочна надеждност.
    Този анализ, подкрепен от наблюдения в реални условия, подчертава критично значение за потребителите и индустрията.
    Тъй като производителите продължават да настояват за по-тънки дизайни, справянето с тези проблеми с издръжливостта е наложително, за да се гарантира удовлетвореността и доверието на потребителите.
    За потребителите, които търсят LCD телевизор, за които издръжливостта е важна при покупката им, препоръчваме да се даде приоритет на модели с по-добро разпределение на топлината, като например телевизори с директно осветление или FALD, за подобрен живот и производителност.
    Този пост е редактиран от hristoslav2; 30-11-25 в 19:06.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

1. Отговори: 1434
    Последно: 12-12-13, 19:18
  2. Отговори: 1599
    Последно: 30-11-13, 22:51
  3. Отговори: 1607
    Последно: 09-05-13, 19:57
  4. Отговори: 43
    Последно: 14-01-13, 15:57
  5. Отговори: 1429
    Последно: 11-06-12, 16:00

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе