Страница 692 от 695 ПърваПърва ... 642682690691692693694 ... ПоследноПоследно
Резултати от 10,366 до 10,380 от общо 10417
Like Tree2669Одобрявам

Мнения и Избор на телевизор (инфо в първите постове)

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Junior Member
    Тук е от
    Oct 2011

Отговор: Мнения и Избор на телевизор (инфо в първите постове)

Цитат Първоначално публикувано от hristoslav2 Виж публикацията
    Три теста на Bravia 3 - използвай гугъл преводача
    https://hdtvpolska.com/telewizor-son...a-gdzie-kupic/
    https://www.wybierz.tv/telewizory/te...y-bravia-3_AGP
    https://geex.x-kom.pl/recenzje/sony-65s3/

Виж сравнението, само изчакай да зареди
    https://www.choose.tv/us/tv/compare/..._AFD-55,AGP-55
    Цитат Първоначално публикувано от brotzki Виж публикацията
    Честито! Само това Сони с червените кръгчета е конкурент на оледите в края на редиците горе и долу.

image hosting for message boards and blogs
    Здравейте, благодаря!
    Да споделя първи впечателния от Сони-то - справя се отлично! В сравнение с предишния TCL - много, много по-добре е. Независимо, че и двата са GoogleTV, тук всичко е някак по-подредено, по-бързо и по-оптимизирано. Настройките са удобни, каналите се сменят бързо, образът е с реалистични цветове без някакви особени настройки и ъгълът на виждане е много по-добър. Двете дистанционни също са много удобни.
    Благодаря за ревютата от Христослав, изчетох ги постфактум, прави са поляците. Черният цвят наистина не е толкова черен и образа не много ярък, но за ТВ фон в тъмна ниша си е идеален.
    Странна е позицията на CAмодула, от горната страна на гърба ТВ и трябва стол за да го сложиш ... Самия модул не щраква, като на старите ТВ и малко трудно зацепи, отделно при стартитане някой път тръгва веднага, някой път след бавновато сдвояване.
    Не можах да импортна подредените вече канали от TCL-a, eкспортнах тези наСони-то, но при импорт после пак не ги вижда от флашката.
    Нямах много време да разцъкам, но ако имате идеи как могат да се оптимизират модула и каналите - ще бъда благодарен!

- - - - - - - - - -

Ето нагледно - БНТ на професионален режим на образа без никакви корекции ...
    Прикачени изображения Прикачени изображения
    brotzki одобрява това.

2.  

3. Novice
    Тук е от
    Sep 2010

Здравейте,
    доколко бихте могли да помогнете за избор на 55" телевизор. Основно ще се използва за гледане на ТВ от А1. Стаята е светла, затова като че ли се насочвам да не е OLED. Моделите, които съм набелязал са:

Телевизор TCL 55C71K 4K Ultra HD Mini LED SMART TV, GOOGLE TV, 55.0 ", 139.0 cm
    Телевизор HISENSE 55U8Q 4K Ultra HD Mini LED SMART TV, VIDAA, 55.0 ", 139.0 см
    Телевизор SAMSUNG QE-55QN90F 4K Ultra HD Neo QLED Mini LED SMART TV, TIZEN, 55.0 ", 138.0 см
    Телевизор LG 55QNED93A6A 4K Ultra HD Mini LED evo AI SMART TV, WEBOS, 55.0 ", 139.0 см
    Телевизор SONY BRAVIA 5 K-55XR55 4K Ultra HD MINI LED SMART TV, GOOGLE TV, 55.0 ", 139.0 cm

Ако имате други предложения, бих ги разгледал с удоволствие.

Ще бъда благодарен на всеки, който може да помогне.

4. Junior Member
    Тук е от
    Jul 2022

Привет. Аз имам един въпрос, на който едва ли може да се отговори еднозначно, ама да питам.
    Ако трябва да се избира между мини лед 60хц или лед 144хц кое би било с приоритет?
    Подсветката или честотата на опресняване. Наясно съм кое какво прави и за непретенциозно гледане без гейминг бих избрал мини лед-а
    Какво е вашето мнение?

5. Senior Member
    Тук е от
    Jan 2017

Правилно предполагаш. Щом няма да се играе, мини лед е с предимство. Но все пак можеше да споделиш моделите за по-конкретен отговор.

6. Junior Member
    Тук е от
    Jul 2022

Разглеждах едни модели на Шарп. Нищо конкретно

7. Senior Member Аватара на sony 1
    Тук е от
    Dec 2016

Цитат Първоначално публикувано от min64 Виж публикацията
    Здравейте,
    доколко бихте могли да помогнете за избор на 55" телевизор. Основно ще се използва за гледане на ТВ от А1. Стаята е светла, затова като че ли се насочвам да не е OLED. Моделите, които съм набелязал са:

Телевизор SAMSUNG QE-55QN90F 4K Ultra HD Neo QLED Mini LED SMART TV, TIZEN, 55.0 ", 138.0 см
    Телевизор LG 55QNED93A6A 4K Ultra HD Mini LED evo AI SMART TV, WEBOS, 55.0 ", 139.0 см
    Телевизор SONY BRAVIA 5 K-55XR55 4K Ultra HD MINI LED SMART TV, GOOGLE TV, 55.0 ", 139.0 cm

Вземи Самсунга.
    CubanLinx одобрява това.

8.  

9. rym
    rym е офлайн
    Member
    Тук е от
    Jun 2021

това, че олед не става за светли стаи е пълна глупост
    podredko и pavi2mac харесват това.

10. Junior Member
    Тук е от
    Dec 2021

Цитат Първоначално публикувано от min64 Виж публикацията
    Здравейте,

Аз бих взел Бравия 5, особенно щом ще се гледа кабелна телевизия...Имам го, имам и SAMSUNG QE-55QN80F, който е близо до 90F...Самсунга е по яркия телевизор и сякаш е по подходящ за светла стая...Сонито също е добро за светла стая...Разликата е в цветопредаването...Мен лично Бравията ме кефи повече и то основно заради оттенъка на лицата и кожата на хората...Иначе и двата са много добри телевизори...
    brotzki и brave харесват това.

11. Senior Member
    Тук е от
    Oct 2010
    Живее в
    Шумен

Цитат Първоначално публикувано от bastard Виж публикацията
    ...Ако трябва да се избира между мини лед 60хц или лед 144хц кое би било с приоритет?...
    Според познат тв техник, когато го попитах дали да купя минилед или олед тв, той ми каза следното "мини лед и лед все е LED"
    Сравни двата варианта в магазин. Аз съм за лед 144хц, след като се прецаках с един 60 хц 58PUS8507..., пък било то и с AMBILIGHT+hue

12. Senior Member
    Тук е от
    Jan 2017

Аз за това попитах за конкретни модели. Оледа е ясен, но щом пита за 60Hz, едва ли има бюджет за олед. А относно Bravia, аз под 9-та серия не бих ги погледнал. Не че и там няма кусури.

13. Novice
    Тук е от
    Jan 2026

- - - - - - - - - -

Цитат Първоначално публикувано от relen7less Виж публикацията
    Здравейте! Планирам да си купя телевизор 65 инча и ще се радвам на съвети и препоръки. Ще се ползва предимно за гледане на футбол и Ф1 през Виваком ЕОН смартбокс, Ютуб и доста рядко за гледане на филми/сериали. Стаята през деня е средно осветена и ще се гледа от разстояние малко под 3м. Към момента съм се насочил към Самсунг QN80F или TCL C7K(малко съм скептичен), Бюджета е до към 1к евро, като бих го вдигнал ако ОЛЕД би бил по-добър за мойте нужди.
    Също така се насочих и към Самсунг QN85F, но не мога да намеря много иформация дали си струват тези 200-250 евро разлика в цената с QN80F
    Този пост е редактиран от relen7less; 22-01-26 в 14:20. Причина: Не правилно цитиране на предния коментар

14.  

15. Senior Member
    Тук е от
    Jul 2010

Цитат Първоначално публикувано от vlst Виж публикацията
    Не можах да импортна подредените вече канали от TCL-a, eкспортнах тези наСони-то, но при импорт после пак не ги вижда от флашката.
    Нямах много време да разцъкам, но ако имате идеи как могат да се оптимизират модула и каналите - ще бъда благодарен!
    Ето нагледно - БНТ на професионален режим на образа без никакви корекции ...
    Вероятно файлове са в различен формат. Ползвайте Chansort https://github.com/predath0r/chansort/releases С него ги направих от Самсунг на ЛГ.
    Изключете и филтрите за шумопотискане в картината.

- - - - - - - - - -

Цитат Първоначално публикувано от relen7less Виж публикацията
    - - - - - - - - - -

Също така се насочих и към Самсунг QN85F, но не мога да намеря много иформация дали си струват тези 200-250 евро разлика в цената с QN80F
    Ако е 55', разликатата е само 140 лв в мага. Или 1386 лв.
    Добре се справя спрямо 65' "китаско чудо с 10 000 зони". И цената е друга

Този пост е редактиран от brotzki; 23-01-26 в 11:03.

16. Senior Member Аватара на hristoslav2
    Тук е от
    Jun 2008
    Живее в
    Варна

TCL намалява разликата със Samsung, тъй като световният пазар на телевизори се свива
    https://displaydaily.com/tcl-narrows...ket-contracts/
    През ноември 2025 г. TCL се доближи до лидерството на Samsung на световния пазар на телевизори, като намали разликата в дяла до един процентен пункт, тъй като доставките им скочиха с 22% на годишна база, докато общият пазар се сви с 1%, според месечния тракер на доставките на телевизори на Counterpoint Research.

Samsung запази водещата позиция със 17% пазарен дял през ноември, което е спад от 18% година по-рано, тъй като доставките намаляха с 3% на годишна база. TCL завладя 16% дял, което е увеличение спрямо 13% през ноември 2024 г., което е увеличение с три пункта и представлява най-значителното предизвикателство за лидерската позиция на Samsung през последните години.

Представянето на TCL е в рязък контраст с това на другите китайски производители Hisense и Xiaomi, които останаха в световната топ 5, но претърпяха значителен спад на годишна база. Доставките на Hisense паднаха с 11%, докато на Xiaomi спаднаха с 35%, като и двете компании понесоха въздействието на силната слабост на вътрешния си пазар.

Доставките на телевизори в континентален Китай се сринаха с 24% на годишна база през ноември, продължавайки трудна година, в която пазарът спадна с 10% от началото на годината. Спадът последва изтичането на субсидиите за уреди, които подкрепиха търсенето по-рано през годината. Способността на TCL да расте въпреки този вътрешен насрещни вятър, постигайки 22% ръст на световните доставки въпреки срива на китайския пазар, подчертава успешната стратегия на компанията за международна експанзия.

LG Electronics увеличи дела си от 8% на 9% през ноември, като доставките се увеличиха със 7% на годишна база. С минимално присъствие на китайския пазар, LG се възползва от силата си в Северна и Южна Америка, където доставките в Северна Америка нараснаха с 8%, а обемите в Латинска Америка се увеличиха с 29%.

Регионалното разминаване подчертава географския риск за портфолиото. Марките, силно концентрирани в Китай, се сблъскаха със значителни трудности, докато тези с диверсифицирано международно присъствие, като TCL, LG и до известна степен Samsung, се ориентираха на пазара по-успешно.

Докато данните за един месец от ноември показват, че TCL почти съвпада със Samsung, годишният преглед показва по-голяма разлика. До ноември 2025 г. Samsung поддържаше 16% глобален дял спрямо 12% за TCL, като Hisense беше на 11%, LG Electronics - на 9%, а Xiaomi - на 4%.

Доставките на телевизори в световен мащаб са се увеличили с 0,6% през първите единадесет месеца на 2025 г., като регионалните резултати варират значително. Близкият изток е водещ в растежа с 9% на годишна база, следван от Латинска Америка с 8% и Азиатско-тихоокеанския регион със 7%. Тези печалби компенсират 10%-ния спад от началото на годината в континентален Китай и слабостта както в Източна, така и в Западна Европа.

Доставките на OLED телевизори нараснаха с 3% до ноември, леко изпреварвайки общия пазар. LG запази водещата си позиция в премиум сегмента, като доставките надвишават всички останали марки взети заедно, въпреки че делът им леко намаля от 54% през 2024 г. до 51% през 2025 г.

Samsung постигна забележителен ръст в OLED, като се увеличи от 24% дял през 2024 г. до 31% през 2025 г. - подобрение от седем пункта, което отразява стремежа на компанията към QD-OLED в премиум ценови сегменти. Петте най-големи OLED марки, LG, Samsung, Sony, Panasonic и Philips, колективно контролираха 96% от световните доставки на OLED телевизори, оставяйки минимално място за конкуренти в сегмента на премиум технологиите.

Ноемврийските резултати на TCL идват в момент, когато компанията се готви да поеме оперативния контрол над телевизионния бизнес на Sony чрез новообявено съвместно предприятие, добавяйки марката Bravia и експертния опит на Sony в обработката на изображения към производствения мащаб на TCL. Комбинацията от органични печалби от акции и партньорството със Sony позиционира TCL като потенциално решаващо предизвикателство за дългогодишното лидерство на Samsung на пазара.

За Samsung, свиващата се разлика засилва конкурентния натиск на пазар, характеризиращ се с годишен растеж под 1% и интензивна ценова конкуренция. Силата на корейската компания в премиум OLED дисплеите и нейното технологично лидерство осигуряват диференциация, но ерозията на обема на продажбите в полза на агресивните китайски конкуренти представлява продължаващо стратегическо предизвикателство.
    https://counterpointresearch.com/en/...adership-in-tv

17. Junior Member
    Тук е от
    Jun 2017

Здравейте,
    На пазара съм за 75'' телевизор за вкъщи.
    Бюджет не повече от 1500 евро.
    Засега съм се спрял на следния модел на TCL.
    Операционната система не ме вълнува тъй като ще има закачен бокс Apple TV към него.

https://www.emag.bg/televizor-tcl-mi...MB3BM/?ref=fam

Ако може мнение за него или други варианти в този ценови диапазон.
    Благодаря.

18. Senior Member
    Тук е от
    Oct 2010
    Живее в
    Шумен

PHILIPS 75PUS9010 с пет години гаранция?
    1124.30 €

А 85-инчовия вариант е 1429.00 €

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

1. Отговори: 1434
    Последно: 12-12-13, 19:18
  2. Отговори: 1599
    Последно: 30-11-13, 22:51
  3. Отговори: 1607
    Последно: 09-05-13, 19:57
  4. Отговори: 43
    Последно: 14-01-13, 15:57
  5. Отговори: 1429
    Последно: 11-06-12, 16:00

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе