Страница 672 от 676 ПърваПърва ... 622662670671672673674 ... ПоследноПоследно
Резултати от 10,066 до 10,080 от общо 10135
Like Tree2586Одобрявам

Мнения и Избор на телевизор (инфо в първите постове)

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Senior Member
    Тук е от
    Jul 2010

Отговор: Мнения и Избор на телевизор (инфо в първите постове)

Цитат Първоначално публикувано от svetlio1 Виж публикацията
    Туй като го гледам е масовка ишлеме, дето я има под всякакви бюджетни марки..., така че ако не е за заведение или друго не ангажиращо гледане не бих си го причинил в 55".
    За около 700-800лв често излизат предложения от основните производители, като споменатия по-горедалеч по-добър вариант, макар също бюджетен от китайска марка.

TCL 55C6K учудващо излезна много добър телевизор във всеки аспект. Напълно достатъчна яркост за SDR и HDR10+.Дори я намалям. Не намирам разлика с 55C7K, с изключение в яркостта при DV. С доста по-малко зони е от C7, но не мога хвана разликата. Може би в някакви определени сцени.
    Kaто звук Onkyo вади по-добра акустика от C7 с Olufsen. Има страхотен бас с ряз и средни след малко корекции. нещо липсващо в Olufsen. Наличен е дори еквилайзер, но защо е ограничен до 10KHz.
    За 750 лв изглежда няма по-добро.
    Досега не бях очарован от техен продукт. Тук заслужават Браво!
    Този пост е редактиран от brotzki; 23-09-25 в 17:01.
    Gena_bs, svetlio1, iwan33 и 1 други харесват това.

2.  

3. Senior Member
    Тук е от
    Sep 2006

Аз не съм попадал на EQ в ТВ, който да има корекция на по-висока честота от 10KHz.
    Ако някой знае такъв "аудиофилски" модел, нека да го напише. Ще ми бъде интересно да се запозная с него.
    Обикновено корекциите са около 100Hz-300Hz-1КHz-3КHz-10КHz

4. Senior Member Аватара на hristoslav2
    Тук е от
    Jun 2008
    Живее в
    Варна

Цитат Първоначално публикувано от Manchester4o86 Виж публикацията
    Пичове,взех ето този телевизор https://www.emag.bg/televizor-samsun.../pd/DB22TH3BM/

Но съм адски недоволен,как ли не барах настройките,какво ли не правих,но картината така и не ми харесва изобщо.
    Може ли да ми предложите някое качествено телевизорче 43 инча
    Какъв е бюджета ?

https://www.emag.bg/televizor-tcl-43.../pd/D6GGZ93BM/

Omdia: Глобалните доставки на 80-инчови и по-големи телевизори ще нараснат с 44% между 2025 и 2029 г.
    https://omdia.tech.informa.com/pr/20...n-2025-to-2029
    ЛОНДОН, 23 септември 2025 г.: Прогнозите са, че годишните доставки на телевизори в световен мащаб ще отбележат минимален ръст през следващите пет години, но се очаква сегментът с ултраголеми размери (80 инча и повече) да се увеличи с 44% от 2025 г. до 2029 г., което представлява годишен темп на растеж от 10%, според нов анализ от тримесечния анализ на пазара на телевизори на Omdia. Падащите цени на ултраголемите LCD телевизори, съчетани с напредъка в технологията за подсветка, ще стимулират това разширяване.

Най-новото проучване на Omdia за проследяване на пазара на телевизори (нововъзникващи технологии): Прогноза – 2Q25 , прогнозира, че общите годишни доставки на телевизори в световен мащаб ще се увеличат от 209 милиона бройки през 2025 г. до 211 милиона през 2029 г., което е скромен годишен темп на растеж от едва 0,4%. Въпреки това забавяне на по-широкия пазар, няколко ключови сегмента и технологии са на път към бърз растеж.

Прогнозира се, че доставките на телевизори с диагонал 80 инча и повече ще нараснат от 9 милиона бройки през 2025 г. до над 13 милиона до 2029 г. Китай и Северна Америка ще продължат да доминират в търсенето на ултра големи размери, като ще представляват съответно 54% ​​и 28% от обема през 2029 г. Западна Европа, където традиционно доминират по-малките размери на екраните поради ограниченото жилищно пространство, също се очаква да отбележи растеж, като ще се покачи от 503 000 бройки през 2025 г. до 643 000 през 2029 г.

„Значително по-ниските цени на ултраголемите телевизори правят тази премиум категория достъпна за много повече потребители“, каза Матю Рубин, главен анализатор в TV Set Research в Omdia . „Тази рязка промяна в динамиката на цените се дължи на комбинация от производствена ефективност и китайски марки, които дават приоритет на пазарния дял и видимостта на марката пред рентабилността в премиум сегмента над 1000 долара.“

Друга основна област на растеж до 2029 г. ще бъдат мини LED телевизорите, особено премиум подсегментът RGB mini LED. Прогнозира се, че годишните доставки на мини LED телевизори ще се увеличат от 12 милиона през 2025 г. до 17 милиона през 2029 г., годишен темп на растеж от 9%. Очаква се мини LED телевизорите с бяла светлина да доминират на масовия пазар, докато RGB mini LED, въведени през 2025 г. от Hisense и Samsung, ще се разширят, тъй като все повече марки ще възприемат технологията от 2026 г. нататък.
    Въпреки че RGB технологията първоначално е по-скъпа за производство – с първия 116-инчов RGB телевизор на Hisense в Европа на цена от 24 999 евро – се очаква разходите да намалеят бързо. Технологията може да следва траектория, подобна на по-широкия пазар на mini LED телевизори, който започна като премиум функция, но бързо мигрира в телевизорите от среден клас. RGB технологията предлага няколко предимства, включително до 100% цветово покритие на BT.2020, и избягва проблемите с мащабирането на разходите за по-големи размери на екраните, с които се сблъсква OLED.

5. Novice
    Тук е от
    Sep 2025

Ами нещо до около 800-900 лв

6. Senior Member
    Тук е от
    Jul 2010

Ами нещо до около 800-900 лв
    За 43 е доста пара. Какво ще гледате, ако не е тайна?

- - - - - - - - - -

В допълнение към C6. Бях забравил да го спомена по -горе. Ако държите на хубавото стъклено черно като Олед при гледане през деня със светлина падаща странично на телевизора, не махайте протектора на екрана. След махане му , ефектът се губи и черното става посредствено като на QLED. Тези дни ще видя как да избутам остатъците петна въздух останали след връщането му.

Споменах за липса на яркост при Vision съдържание. Това е така при автоматичното разпознаване на профил Долби Видение IQ. Избирате Ярък и променяте баланса на бялото в 2 точки. Цветова температура - нормална или към студена. Така ще се отървете от жълтеенето и зеленеето в бялото. Образът става по-ярък и ясен.
    Този пост е редактиран от brotzki; 26-09-25 в 16:03.

7. Senior Member Аватара на hristoslav2
    Тук е от
    Jun 2008
    Живее в
    Варна

8.  

9. Novice
    Тук е от
    Sep 2025

Цитат Първоначално публикувано от brotzki Виж публикацията
    За 43 е доста пара. Какво ще гледате, ако не е тайна?

- - - - - - - - - -

В допълнение към C6. Бях забравил да го спомена по -горе. Ако държите на хубавото стъклено черно като Олед при гледане през деня със светлина падаща странично на телевизора, не махайте протектора на екрана. След махане му , ефектът се губи и черното става посредствено като на QLED. Тези дни ще видя как да избутам остатъците петна въздух останали след връщането му.

Споменах за липса на яркост при Vision съдържание. Това е така при автоматичното разпознаване на профил Долби Видение IQ. Избирате Ярък и променяте баланса на бялото в 2 точки. Цветова температура - нормална или към студена. Така ще се отървете от жълтеенето и зеленеето в бялото. Образът става по-ярък и ясен.
    Мачове и филми си гледам ,наскоро дадох горе долу същите пари за Samsung QLED 43Q7F ,но изобщо не съм доволен от картината

10. Senior Member Аватара на AntrAcsA
    Тук е от
    Jul 2014

Цитат Първоначално публикувано от brotzki Виж публикацията
    Май е множко за бюджетен qled. Онзи ден имаше 55C6K на 750 лв. Кой взел - взел.

Eгати, за 4 месеца колко се срина цената. Снимката е от 07-05-25.

Върхил око нa C6K, тъй като е на ниска цена и е нов QD мини лед, 144hz, но след като проучих нещата... се оказва не чак толкова впечетляващ. C805/QM8, QLED8 , C755 въпреки че е стар, вече на 2 години телевизор е ПО добър почти във всяко отношение, поне като хардуер, вече може софуерно TCL да са подобрили нещата в новите модели но това вече трудно може да се сравни.

- - - - - - - - - -

Мачове и филми си гледам ,наскоро дадох горе долу същите пари за Samsung QLED 43Q7F ,но изобщо не съм доволен от картината

Q7F e от 2017-2018-та . Сигурен ли си че това е модела ? Защото ако си дал наистина 800 лв за него, и то 43" инача.. за толкова стар модел, си е доста. ВЪПРЕКИ че е добър телевизор, аз от моя Samsung 65Q7F съм адски доволен.
    Този пост е редактиран от AntrAcsA; 28-09-25 в 12:53.
    CubanLinx одобрява това.

11. Senior Member Аватара на hristoslav2
    Тук е от
    Jun 2008
    Живее в
    Варна

Цитат Първоначално публикувано от AntrAcsA Виж публикацията
    Q7F e от 2017-2018-та . Сигурен ли си че това е модела ? Защото ако си дал наистина 800 лв за него, и то 43" иначе.. за толкова стар модел, си е доста. ВЪПРЕКИ че е добър телевизор, аз от моя Samsung 65Q7F съм адски доволен.
    и тази година има модел със същото име
    https://forum.setcombg.com/samsung-%...%B2%D0%B5.html
    AntrAcsA одобрява това.

12. Senior Member
    Тук е от
    Jan 2017

Цитат Първоначално публикувано от AntrAcsA Виж публикацията
    Върхил око нa C6K, тъй като е на ниска цена и е нов QD мини лед, 144hz, но след като проучих нещата... се оказва не чак толкова впечетляващ. C805/QM8, QLED8 , C755 въпреки че е стар, вече на 2 години телевизор е ПО добър почти във всяко отношение, поне като хардуер, вече може софуерно TCL да са подобрили нещата в новите модели но това вече трудно може да се сравни.
    Радвам се, че те виждам отново във форума. Отдавна не беше писал. Подобренията, които се правят в телевизорите според мен са минимални. Последният, който купувахме у нас беше С1, и макар и да продължавам да заглеждам новите модели всяка година, не виждам абсолютно нищо революционно и по-добро. Аз си мисля, че производителите се опитват да ни бутат по модела на смяна на смартфоните - всяка година И в някои добре развити държави успешно им се получава. С голямата помощ на най-различни ютубъри (кой платен, кой не), които ни казват: "аз сменям всяка година, но вие не правете така, понеже на вас не ви трябва" Всички се сещаме как реагират повечето хора на подобни думи
    AntrAcsA одобрява това.

13. Senior Member Аватара на sony 1
    Тук е от
    Dec 2016

То тия които гледат такива клипове се зарибяват и сменят редовно техника. Не че разбират 99% от "подобренията" които им рекламират. Важното е че в клипа са казали

14.  

15. Senior Member
    Тук е от
    Jan 2017

Абсолютно си прав. Мене лично най-много ме дразнаят точно тия фрази "вие не правете така, понеже на вас не ви трябва". Даже откровено си ме провокират такива думи. Опънал се някъв каиш пред камерата, на който "много му трябва" да сменя всяка година, но решил, че на другите не им трябва. Разбира се изключвам истинските про-та. Става въпрос за останалите въздухари, които според мен са над 90% от т.нар. "инфлуенсъри".

16. Senior Member
    Тук е от
    Jul 2010

Цитат Първоначално публикувано от CubanLinx Виж публикацията
    Абсолютно си прав. Мене лично най-много ме дразнаят точно тия фрази "вие не правете така, понеже на вас не ви трябва". Даже откровено си ме провокират такива думи. Опънал се някъв каиш пред камерата, на който "много му трябва" да сменя всяка година, но решил, че на другите не им трябва. Разбира се изключвам истинските про-та. Става въпрос за останалите въздухари, които според мен са над 90% от т.нар. "инфлуенсъри".
    При телефони, а и не само има вманиачени по новото. Всякак година сменят старо с ново. Губи някаква стойност, но запазва базата и доплаща за новото. Всеки си знае.

Различните марки дават добри цени за изкупуването на старато. Дават им големи кешбеци и подаръци при покупка на новото. В Булгаристана сме далече от тази политика.

Преди време марката X ми изкупи телефон (eдногодишен) на цената, на която съм го купил. Бях купил китайска версия за "без пари", но тях не ги интересува каква версия връщаш. Важно е върнеш железото в перфектно състояние.
    Този пост е редактиран от brotzki; 29-09-25 в 12:14.
    CubanLinx одобрява това.

17. Senior Member
    Тук е от
    Feb 2017

Те инфлуенсърите не ги купуват , моя близка е рекламен инфлуенсър - пращат и стоката и тя рекламира, дали е читаво не е интересно

18. Senior Member
    Тук е от
    Jul 2010

Накефих се снощи на Наскар от Канзас по канадската TSN UHD Live.
    Mнодо добър образ опъна C6K за 750 лв , че и звук. Е_ати черното и яркост. Ръчните донастройки са голяма работа. Сигналът също.

P8K също изглежда интересен бюджетен модел с отлично отзиви. Някой тествал ли го е?
    Този пост е редактиран от brotzki; 29-09-25 в 13:05.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

1. Отговори: 1434
    Последно: 12-12-13, 19:18
  2. Отговори: 1599
    Последно: 30-11-13, 22:51
  3. Отговори: 1607
    Последно: 09-05-13, 19:57
  4. Отговори: 43
    Последно: 14-01-13, 15:57
  5. Отговори: 1429
    Последно: 11-06-12, 16:00

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе