Двата модела имат съществени разлики като резолюцията, единия е 4K другия FULL HD и реалните херци единия е с 60 другия 120, какво е вашето мнение, за мен най-важно е картината и звукът, и двата модела са с VA матрица?
Двата модела имат съществени разлики като резолюцията, единия е 4K другия FULL HD и реалните херци единия е с 60 другия 120, какво е вашето мнение, за мен най-важно е картината и звукът, и двата модела са с VA матрица?
Колега , не разбрах какво си се забил в този 40" размер .Само заради VA панела ...? Иди в магазина и ги разгледай и познай кой с какъв панел е . Няма лошо и да питаш , ама мнения много и различни .
Ако си от Варна , ела да ти пусна картина на ипс панел , та тогава ... да си решиш .Звук от колонки на бюджетен модел тв няма да чуеш като качество . За това си има друга техника.
Ако си мислиш , че разбирам нещо от тази материя , не грешиш , ама VA технологията не е всичко .
Аз имам 49'' LG с IPS, който като нов модел струваше 2500 лв. за съжаление нищо общо със старата ми плазма за това сега съм се "забил" във VA панелите, които уж са по близо към черното на плазмите. Гледам нещо към 40'' или 43'' първо защото се изръсих много предния път, второ все си мисля че при LCD колкото е по-голям екрана имат по-голям проблем с неравномерната подсветка пък и нещо май остарявам и ми мина мерака от големите екрани, но и разстоянието от което гледам е 3 м.
Че има проблеми , спор няма , че и калпави сглобки се намират , но и вида на подсветката е важен - директ лед , но и как е изпълнен е важно .При едж лед има по-голяма вероятност да е неравномерна , но пак зависи от конкретната бройка тв и изпълнението на подсветката , класа тв , ...
За 3м разстояние минимум 49" , че и нагоре . Няма как да имаш черно като при плазма ,особено от евтин и нисък клас тв .
Да затова даже си мисля за плазма на старо за 2,3 г. докато паднат цените на OLED. При моя LG не е толкова до неравномерност на подсветката ами примерно като гледам телевизия и логото е бяло като на БТВ от страната на логото на телевизията черното сивее доста от другата страна е нормално. Как се разбира дали е едж лед или директ лед?
За 3 метра изобщо не ги гледай тия 40-43" , а се насочи към 49/50" и нагоре - ако е калпава подсветката , то тя ще е калпава и на 20" ...
Най-добре отиди до някой магазин и ги сравни на живо 50DS630 и 50UH630 ... 50W8 вече едва ли ще намериш , а 49KS7002 вече ти е скъп ... макар и най-добрият вариант в случая .