Страница 10 от 10 ПърваПърва ... 8910
Резултати от 136 до 147 от общо 147
Like Tree99Одобрявам

Тема за разпускане

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Member
    Тук е от
    Dec 2024

Отговор: Тема за разпускане

На тези телевизори изглежда проблема с прегряването идва от лош контакт на чипа с радиатора и това решение само с паста може да не изкара дълго. Стигат дотам че слагат медни плочки между чипа и радиатора...
    Сещам се за едни по-специални термо подложки, с които също може да се пробва да се запълни разстоянието, ако наистина е толкова зле положението
    AntrAcsA одобрява това.

2.  

3. Senior Member
    Тук е от
    Jul 2010

Цитат Първоначално публикувано от CubanLinx Виж публикацията
    Като гледам новите цени, които се постнаха в LG темата, това си е не просто оферта, а направо джакпот!
    Егати бингото!
    Направо да изкупуваме дефектните лг-та от битаците и пазарите, докато ги има.
    Ще ги мажем процерите, слагаме планки, вентилатори, побългаряване и с воден цикъл.

Oбява: Купувам неработещ олед лг със здрав екран.
    Този пост е редактиран от brotzki; 07-03-26 в 11:08.

4. Senior Member
    Тук е от
    Jan 2017

Човека ти каза - за 250 кинта си е взел телевизор, който е поправил и в моемнта е работи! Естествено, че това не важи за общия случай. Той си е ентусиаст и му се занимава, а и му е вързало, можеше и да не проработи. Изчерпахме темата.

5. Member
    Тук е от
    Dec 2024

Ако човека има интерес ще му предложа с какво да пробва, иначе с постоянно отваряне и слагане на термопасти през няколко месеца е като да си купиш геймърски лаптоп и да му слугуваш периодично. Прави се веднъж и се забравя. Като гледам от прегряване потъмнява чак гърба на платката под самия чип, тоест няма добър трансфер на топлината. Те като не се разпояват от такава жега пак е добре
    AntrAcsA одобрява това.

6. Senior Member
    Тук е от
    Jul 2010

Цитат Първоначално публикувано от CubanLinx Виж публикацията
    Човека ти каза - за 250 кинта си е взел телевизор,.
    От 250 ейро е започнал с доливането..... и като гледам ще продължи с наливането в баят модел.

700-800 ойро са втората ширпотреба на C серията с 24 месеца гаранция.
    Този пост е редактиран от brotzki; 07-03-26 в 11:19.

7. Senior Member Аватара на AntrAcsA
    Тук е от
    Jul 2014

Цитат Първоначално публикувано от brotzki Виж публикацията
    От 250 ейро е започнал с доливането..... и като гледам ще продължи с наливането в баят модел.

700-800 ойро са втората ширпотреба на C серията с 24 месеца гаранция.
    Не мисля, че остана тема в този форум, която да не си „оакал“, (с извинение). Защо винаги трябва да си на контра, да спориш и да си толкова черноглед? Кеф ли ти прави, не знам…

РЕАЛНИЯТ разход за ТВ-то е 250 евро. Това са парите, които реално не мога да върна или възстановя, освен ако не реша да го продам.

Захранващият борд, който закупих, в момента не го използвам, спокойно мога да му взема около 100 евро и да си избия парите, които платих за него, дори и отгоре. За основния борд продавачът ще ми възстанови парите, така че ако тегля чертата, ТВ-то ми излиза между 250 и 280 евро най-много, ако броим и транспортните разходи и бургерите , които купих, докато пътувах до Нареченски бани, за да го взема.
    Този пост е редактиран от AntrAcsA; 07-03-26 в 12:15.
    CubanLinx одобрява това.

8.  

9. Member
    Тук е от
    Dec 2024

Аз ще си споделя идеите, пък който каквото иска да прави. Може да е полезно и за други, които прочетат след време.
    Видях че слагат 0,4мм медни плочки за запълване на разстоянието и по-добър контакт. Та има едни скъпи графитни термо подложки, които се продават на много малка площ и дебелина 0,2мм и ако се раздели една такава на две, ще се образува точно 0,4мм. Предимството пред термо пастата е че не изсъхват с времето и би трябвало да не се нарушават свойствата им. Но са електропроводими и трябва да се внимава с малките елементи около самия чип - върху тях може да се сложи някаква изолираща лента или да се намажат с лак за всеки случай. Тези подложки са Thermal Grizzly Kryosheet и едно малко парченце, което би трябвало да стигне за един чип е 15-20 евро.

Също може да се пробва и с няколко слоя алуминиева лента върху чипа. Друго което съм правил на геймърски лаптоп с много добър ефект е да се увеличи натиска на радиатора върху чипа, като се махнат оригиналните винтове с притискащи пружини и се сложат само винтове, но тогава има известен риск, ако притискането е прекалено. На телевизорите не знам има ли подобни пружини.
    Изглежда ми че има и място между радиатора и корпуса, а наблизо са usb конекторите от което ми идва идея за активно охлаждане, като се сложи върху радиатора един малък вентилатор на 5v, като Noctua A4x10 5V. Идеи много за подобряване на всичко, което се бълва на конвейер.
    hristoslav2, svetlio1, AntrAcsA и 1 други харесват това.

10. Member Аватара на Shimbadze
    Тук е от
    Sep 2004

Ми, общо-взето си стигнал до същото, което правя аз на всичките си медия боксове, рутери, минипецета и тем подобни:
    моментално разглабяне и репастиране с читава паста.
    Щото чин-чоните са си брали лайката по тоя въпрос!

Дано това ти реши проблема дългосрочно!

11. Senior Member Аватара на AntrAcsA
    Тук е от
    Jul 2014

За графитни термоподложки съм чувал. Гледах доста ревюта в началото, когато излязоха, защото тогава бяха нещо като „извънземна“ технология. Мислих и аз за подобно решение, може би пак ще го обмисля Но засега термопастата ми се струва по-доброто решение, поне за мен, защото запълва вдлъбнатината, която имам на чипа, и малко или много охлажда и елементите под нея.

Иначе съм впечатлен от webOS. Най-вече не мога да повярвам, че C1 е само една година след CX, който според мен е може би най-лошият OLED, който LG са пускали. Имах CX, но го продадох само след година ползване. Още беше в гаранция, но бях адски разочарован.

ОS-ът не работеше добре. В гейм режимите беше практически неизползваем, защото при 60 Hz имаше микро стътъринг, по-скоро нещо като раздвояване на образа при бързи движения. Това те караше да включваш motion подобряващи алгоритми, които пък увеличаваха input lag-а доста осезаемо. При C1 обаче гейм модът е страхотен, ярък, гладък и без никакви забележки.

Единственото, което не ми харесва в този webOS, е че при натискане на Home бутона те изкарва от входа или приложението, което ползваш. Преди излизаше бар със списъка с приложения и входове, но си оставаше на същия екран. Може и да са го оправили вече, все пак C1 е на около 4 години и LG най-вероятно са подобрили доста неща.

12. Member
    Тук е от
    Dec 2024

Аз пак казвам, че с телевизори нямам опит, но погледнах снимки и решения с това LG и ми дойдоха тези идеи. Подобрявал съм успешно гейминг лаптоп, докато е в гаранция с яко притискане на радиатора, от което спря да вдига критични температури и винаги работи на максимални честоти на процесора/видео чипа, и няма падане на производителността, а вентилаторите стават по-тихи. Има термопасти, които изсъхват по-трудно, но дебел слой термопаста е винаги компромис с топлопроводимостта, а с пасивно охлаждане пак може да се вдигнат температурите лятото, оттам да падне и производителността, дори и да не се забелязват видими проблеми. Натрупването на жега крие риск и за спойките на чипа, от което може да се наложи замяна на цялата платка. Макар че нямам представа какви мощности отдават тези чипове, но когато няма активно охлаждане не е нужно много, за да се достигнат високи температури. Дори слагат и дебели термо подложки под платката, за да се отведе някаква топлина и към корпуса

https://www.youtube.com/shorts/V9f0CjfZftg
    AntrAcsA одобрява това.

13. Member Аватара на Shimbadze
    Тук е от
    Sep 2004

АRM-овете, по мои наблюдения, си греят,
    но даже и по дизайн дори си им дават 60-70-80 градуса за приемливи работни температури.
    Е, не и за мен,
    затова си ги прешпакловам с някоя друга ноктуа или МХ4... Колкото по-студено, толкоз по-добре.
    На телевизори не съм го прилагал, защото ги ползвам само пас-тру монитори с изключени улучшалки-уплавнялки...
    AntrAcsA одобрява това.

14.  

15. Member
    Тук е от
    Dec 2024

Абе за да потъмнее платката от другата страна, кой знае какъв котлон е зависи и на какви нанометри са чиповете, а и самата им архитектура. Но е хубаво да се погрижи човек преди да е станало късно. Аз предложих тези скъпи подложки понеже не съм сигурен у нас дали се намират подобни медни плочки.
    brotzki одобрява това.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 10 от 10 ПърваПърва ... 8910

Подобни теми

1. Отговори: 13
    Последно: 11-02-14, 21:26
  2. Тема за вицове!
    От ql^2/8 във форум Логически задачи
    Отговори: 4
    Последно: 01-12-13, 21:22

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе