Пиша този “манифест”, защото ми ПИСНА на ден по 10 души да нарушават духовното ми спокойствие, питайки ме 'dai mi root pass-a 4e iskAm da se porowit4kam w nego’.
Искам откровено да заявя на всички:
1. НЕ БИВА да се дава паса на крайните клиенти; /поради неспособността на повечето да боравят с настройки и опции на модема/
2. НЕ БИВА да се позволява да се ровичкате из опциите на модема; / бр. да се види ред по-горе написаното /
3. НЕ БИВА да се позволява да се нарушава който и да е договор, подписан от страна на клиент/фирма;
4. НЕ БИВА да се обяснява как се шерва нет на БТК, при положение, че сте на ДОМАШЕН абонамент (една работна станция);
5. НЕ БИВА И НЯМА какво да се ровичкате в модема;
6. НЕ БИВА да плюете против бТк, при положение, че ВИЕ сте подписали ДОГОВОР, където ЯСНО си пише всичко кое-как-до-кога ще е;
7. НЕ БИВА да ресетвате модема и по такъв начин да създавате проблеми на себе си и на съпорта на бТк;
8. НЕ БИВА и нямате причина да правите горното;
9. НЯМАТЕ нужда да бъдат отворени ВСИЧКИ портове към ВАШАТА машина, тъй като повечето сте ДОМАШЕНИ абонати, и като такива е логично да НЯМАТЕ нужда от ftp, web, smtp и т.н. сървъри;
10. НЯМАТЕ право да си помисляте дори, че ЛИМИТА НА СКОРОСТТА ВИ СЕ КРИЕ В МОДЕМА. ТОЙ НЕ Е ТАМ !; /бр. да се погледне точка 6/
11. НЯМАТЕ право да искате да изтарикатите бТк по какъвто и да е начин - радвайте се на това, което имате за тези пари / а то НИКАК не е малко, хората от провинцията знаят това /;
12. НЯМАТЕ право да плюете против бТк и съпорта им, при положение, че даже НЕ СТЕ говорили с тях за проблемите си;
13. НЯМАТЕ право да плюете против бТк и съпорта им, че не им дреме за вас, тъй като е ДОКАЗАНО не веднъж, че ВСЕКИ проблем или ЖЕЛАНИЕ, от страна на абоната, е НАПРАВЕНО/ИЗПЪЛНЕНО в рамките на МАКСИМУМ един РАБОТЕН ЧАС;*
14. НЯМАТЕ право да казвате, че СЪПОРТА не става за нищо /не и преди да са налице доказателства за това /;
15. НЯМАТЕ право да плюете против АДСЛ услугата на бТк само заради високата и цена /за Варна, Бургас и други градове е без конкуренция/
* имам няколко мейла с доказателства за това,
Ако по телефона не стане, пишете на adsl@contact.bg - това е мейла на съпорта (или може би на админите им?) - факт е, че до сега не съм случил да им пиша лично или някой приятел и да не откликнат. Разбере това, което ни се предлага - отличен нет, отличен съпорт, няколко начина за връзка със съпорта.
НЕ съм рекламно лице на бТк, нямам НИЩО ОБЩО с бТк, просто съм им абонат, който се стреми да не навреди, а да помогне на това ISP и неговите клиенти.
Тази тема бих я стикнал, но ще се счете за реклама и няма да го направя.
Моля, не ми пишете на мен за 'дай руут паса да се ровичкам', просто друго, освен port fоrwarding-а, няма в модема. А това се решава с горе написаното.
Лек ден на всички и безавариен интернет
едит1
e не ... просто нямам думи... от webform-ата ми на стария ми сайт, цитирам:
Подател: milen@web.i-space.org
До: pa3@gbg.bg
Относно: smth from myself.cult.bg
Дата: Неделя, 2005, Юни 19 16:27:50 EEST
Priatelju, vijdam 4e si v 4as s adsl-ite na BTk . Bi li mi pomognal s username i passa za vlizane v nastroikite im? bchakarov@gmail.com
Господин Чакъров, няма да го направя това
едит2
темата не е и няма да се заключва, готов съм на дискусия ако нещо от по-горните точки не ви харесва или мислите, че не е правилно