Резултати от 1 до 9 от общо 9

VPN тунел между няколко ADSL модема

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Senior Member Аватара на Lupus
    Тук е от
    Aug 2003
    Живее в
    София

VPN тунел между няколко ADSL модема

Някой правил ли го е това упражнение? Как става, с какви програмни средства, има ли пречки от страна на БТК?
    Разчитам на мнението на патилите!

2.  

3. Senior Member
    Тук е от
    Oct 2004

Re: VPN тунел между няколко ADSL модема

Ами да, правил съм го, и писах това в темата "ADSL БТК - работи ли тази услуга?"
    Държа да отбележа, че съм го правил под Windows. Не виждам причина да не работи и под Linux. "Врътките" при пускането? Нищо особено - на сървъра се пуска RAS, на клиента чрез wizard-a се прави VPN връзка, и това е. И ако не се лъжа, това беше през NAT, единственото си заявихме да ни конфигурират виртуален сървър по TCP с порт 1723 (за pptp протокола) към хоста със сървърната ОС...

4. Member
    Тук е от
    Aug 2005

Цитат Първоначално публикувано от Lupus
    Някой правил ли го е това упражнение? Как става, с какви програмни средства, има ли пречки от страна на БТК?
    Планирам да го пробвам. Имам следното:

2 бр . ADSL със статичен адрес и напълно отворени портове ( пращах заявка до БТК )
    2 бр. Linksys BEFSX41 които уж поддържат хардуерен VPN

Теоретично това трябва да заработи. Предполага се че ще имам пълна видимост между двете мрежи ( 192.168.2.х и 192.168.3.х ) а всяка от тях спокойно ще си излиза в интернет през рутера си.

5. Member
    Тук е от
    May 2001

Понякога се получава нещо странно при gre модула под линукс ако от двете страни имаш DMZ не ще да си говори с другия незаивисмо от това, че си има дмз.Трябва поне една от двете страни да е с реално ип на мрежовата карта а не на модема.

6. Moderator
    Тук е от
    Mar 2005

Те хората по-горе вече са казали, че това упражнение става. Искам само да добавя, че става и с два WinXP компютъра, като на единия (чакащия) се прави следното
    Control Panel/Network Connections
    File/New connection
    Избира се Set up an advanced connection
    Избира се Accept Incoming connection
    NEXT/NEXT
    Избира се Allow virtual private connection
    и т.н.

// Порт 1723 трябва да се отвори във файъруола на чакащия компютър. Не съм сигурен дали при SP2, това не става автоматично. В ADSL-модема, тоя порт трябва да се пренасочи към адреса на чакащия компютър. Това става на тел.070017111.
    Той emos вече го е написал, но може да не е станало ясно.
    // Току що проверих, във файъруола порт 1723 не се появява като exception, така че ще трябва да се добави на ръка

7. Senior Member Аватара на Lupus
    Тук е от
    Aug 2003
    Живее в
    София

Цитат Първоначално публикувано от MitkoS
    ............
    // Порт 1723 трябва да се отвори във файъруола на чакащия компютър. Не съм сигурен дали при SP2, това не става автоматично. В ADSL-модема, тоя порт трябва да се пренасочи към адреса на чакащия компютър. Това става на тел.070017111.
    Той emos вече го е написал, но може да не е станало ясно.
    // Току що проверих, във файъруола порт 1723 не се появява като exception, така че ще трябва да се добави на ръка
    Точно тук е зарито кучето! А ако от тел.070017111 откажат да го направят? Задължени ли са или е въпрос на доброто настроение на сисадмина? Имам ли юридическото основание да ги заставя? Защото до мен достигна информация, че отказват...

8.  

9. Moderator
    Тук е от
    Mar 2005

Не отказват. Обаждал съм се поне 20 пъти за различни портове.
    Доколкото знам, всички обаждания се записват и се проследява дали са обслужени. Като казвам "записват", предполагам, че става въпрос за хартия.

10. Senior Member Аватара на Lupus
    Тук е от
    Aug 2003
    Живее в
    София

Цитат Първоначално публикувано от MitkoS
    Не отказват. Обаждал съм се поне 20 пъти за различни портове.
    Доколкото знам, всички обаждания се записват и се проследява дали са обслужени. Като казвам "записват", предполагам, че става въпрос за хартия.
    Дай боже да си прав, че иначе ще набутам човек, който уважавам с три ADSL акаунта за тоя, дето клати гората!

11. Pat
    Pat е офлайн
    Senior Member Аватара на Pat
    Тук е от
    Oct 2003
    Живее в
    Варна

Дай боже да си прав, че иначе ще набутам човек, който уважавам с три ADSL акаунта за тоя, дето клати гората!
    Щом става въпрос за сериозна работа, най-добре се обади и питай в bTk. Като обясниш за какво става въпрос ще ти дадът и точен отговор.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

1. Избор между няколко винтоверта.
    От Симеон Петков във форум Домашен майстор
    Отговори: 62
    Последно: 02-07-21, 10:37
  2. Колебание между няколко телевизора
    От simo11 във форум Телевизори
    Отговори: 9
    Последно: 15-06-12, 16:04
  3. избор между няколко апаратчета
    От imegogo във форум Фото и видеокамери
    Отговори: 4
    Последно: 17-02-10, 16:18
  4. Избор между няколко фотоапарата..
    От MomoSat във форум Фото и видеокамери
    Отговори: 14
    Последно: 02-11-09, 22:23
  5. ADSL ужасни проблеми.. може би в модема
    От edhunter във форум Технологии
    Отговори: 8
    Последно: 27-05-05, 14:15

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе