Страница 1 от 2 12 ПоследноПоследно
Резултати от 1 до 15 от общо 16

АУДИО /направи си сам/

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Member
    Тук е от
    Oct 2005

АУДИО /направи си сам/

Някой може ли да предостави информация относно направата на аудио системи: главно колони... нещо като симулация с програмата и т.н.

2.  

3. Тук е от
    Sep 2003

Re: АУДИО /направи си сам/

4. Senior Member
    Тук е от
    Aug 2005

Цитат Първоначално публикувано от connect
    Някой може ли да предостави информация относно направата на аудио системи: главно колони... нещо като симулация с програмата и т.н.
    connect, купи ли компщтъра, че вече и колони ще правиш

5. Senior Member
    Тук е от
    Mar 2003

Мразя пренасочване по-други форуми ... но тук няма такъв раздел, та мисля, че BGaudio е удачното място за DIY ако си решил да се занимаваш сериозно. Ако искаш 2х1000 вата и 5 "буфера" - най-добре си купи колонки в стил "луксеон"

Поздрави.

6. Member
    Тук е от
    Aug 2005

Мразя пренасочване по-други форуми ... но тук няма такъв раздел, та мисля, че BGaudio е удачното място за DIY ако си решил да се занимаваш сериозно.
    ако си решил да се занимаваш сериозно.......с ТЛ-и и ХОРНИ!!! Ако си привърженик на конвенционалните озвучителни тела(басрефлекс и затворен обем), BGaudio НЕ Е за теб!!! Там са некви маниаци на тема QUARTER WAVE и друго там не вирее!!!

7. Senior Member
    Тук е от
    Aug 2002

Руси - срига с тиа луксеон де - като иска хубаво Creative да си купи .

8.  

9. Member
    Тук е от
    Oct 2005

Цитат Първоначално публикувано от dark
    connect, купи ли компщтъра, че вече и колони ще правиш*
    ами никаде не можаха да намерят частите дет ги търся и сега изчаквам българска работа...
    Според тях фортрон с активно пфц и 12 см фан няма... и сега си чакам или ще почвам на части да го събирам от тук рам от там дъно

CrossBlade - що да е пренасочване колоните не са ли хардуер... DIY ? какво е тва... не мисля да си копувам въпреки че и да си ги направиш сам ще ти излезне почти същото...

JoroM : с ТЛ-и и ХОРНИ ? Ами решил съм но колко ще е сериозно... но ще видим, това уча все пак !!!

10. Member
    Тук е от
    Aug 2005

DIY = "Do It Yorself" т.е. по нашенски "НАПРАВИ СИ САМ"

А програми за симулация има много, но ти препоръчвам BassBox Pro, LoudSpeaker LAB!
    Аз лично предпочитам LoudSpeaker LAB, но по принцип BassBox Pro се води най-добрата!

11. Senior Member
    Тук е от
    Mar 2003

JoroM ти на всяко гърне мерудия бе бате

http://bgaudio.org/modules.php?name=...rder=0&thold=0

Страхотен "bass reflex" проект в BGAudio ... За доста повече пари не можеш да си купиш такова от магазина

----

offtopic
    Mr.TECHNO: Руси = MetalMilitia Creative и други такива ... sux за музика ; Luxeon - буклуци отвсякъде

12. Member
    Тук е от
    Aug 2005

Не мога да го видя оттук, ама май се досещам кой е! Е, той май е единствения и е с цел да затвори устата на недоволните от възхваляването САМО на ТЛ-и и Хорни в този форум!!! Там вървежни са само те, всичко останало(басрефлекс и затворен обем)...............на боклука!!!
    Ако това е същия проект който знам, ми е МНОГО интересно ТИ или такива като теб дали могат да си го направят САМИ, или ще се плаща на "майстор", щото тя работата отиде ли да плащаш на друг, по-добре си купи ГОТОВИ колони! Има работилници които правят добре свирещи и евтини колони, и не е необходимо да бъдат МАРКА - Jamo, Tanoy и др. за да свирят по-добре от марковите!

13. Senior Member
    Тук е от
    Mar 2003

"Tanoy" - добре

АКО искам - ще мога да си направя cutfingera - но нямам време и за това ще си ПЛАТЯ на майстор и ще ми направил ТЛ каквито съм харесал.

Никак не ми харесва пренебрежителното ти отношение не само в тази тема, но въпреки това ти отговарям ... то си личи, че от всичко "разбираш по много" ...

Само ми е чудно, ти на Elite ли слушаш ? Защото сигурно са "4-лентови, а това е качество, както големите матрици"..

Поздрави - не ми отговаряй - имам "контакти" записани в профила - можеш там да пишеш

А лошо в ТЛ и Хорни аз не виждам

14.  

15. Member
    Тук е от
    Jan 2005

от любопитство погледнах в bgaudio.org статията http://bgaudio.org/modules.php?name=...rder=0&thold=0 и не знам защо някои описания ми заприличиха на начина, по който дегустаторите на виното описват вино от някои рядка реколта т.е. не е за простосмъртни...е, аз не разбирам, де и не съм такъв маниак, ама е интересно...и скъпо май...

Има работилници които правят добре свирещи и евтини колони
    но..дайте на човека нещо по-конкретно...и кои и къде са тези работилници - инфо моля, че и аз се заинтригувах!

16. Member
    Тук е от
    Aug 2005

Само ми е чудно, ти на Elite ли слушаш ? Защото сигурно са "4-лентови, а това е качество, както големите матрици"..
    Слушам на правени от мен 2-лентови БАСРЕФЛЕКСНИ колони с TVM-226/08, правил съм и ТЛ-а с този говорител(ЗА РАЗЛИКА ОТ ТЕБ), и ТЛ-а не ми хареса !!!

но..дайте на човека нещо по-конкретно...и кои и къде са тези работилници - инфо моля, че и аз се заинтригувах!
    Ами във всеки по-голям град има такива фирми, аз знам в Бургас!

17. Senior Member
    Тук е от
    Mar 2003

Работилници, където правят колони в стил "Тъндър" "Елит" и "Кода" но без "марката" и на малко по-високо качество ли имаш предвид ?

хихимор: като искаш информация, няма да е зле да упоменеш от къде си

18. Cko
    Cko е офлайн
    Senior Member
    Тук е от
    Aug 2001

@hihimor - има една в т.нар. "малки мощности" (6-и блок) на ТУ-София

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 1 от 2 12 ПоследноПоследно

Подобни теми

1. ПИБ направи клиентите си милионери ...
    От newhope във форум Дъра-Бъра
    Отговори: 21
    Последно: 22-05-08, 18:36
  2. как да се направи демо версия
    От bright във форум Програмиране
    Отговори: 3
    Последно: 20-01-08, 01:24
  3. Хладиник на газ! Или направи си сам !?
    От xenohack във форум Хладилна техника
    Отговори: 12
    Последно: 26-07-07, 20:49
  4. Как да се направи....
    От Niakoi във форум Windows
    Отговори: 8
    Последно: 29-12-05, 13:48
  5. Направи си сам
    От DPetrov във форум Аудио и Видеокарти
    Отговори: 3
    Последно: 24-07-01, 16:14

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе