Някой може ли да предостави информация относно направата на аудио системи: главно колони... нещо като симулация с програмата и т.н.
Някой може ли да предостави информация относно направата на аудио системи: главно колони... нещо като симулация с програмата и т.н.
Първоначално публикувано от connect
connect, купи ли компщтъра, че вече и колони ще правиш
![]()
![]()
Мразя пренасочване по-други форуми ... но тук няма такъв раздел, та мисля, че BGaudio е удачното място за DIY ако си решил да се занимаваш сериозно. Ако искаш 2х1000 вата и 5 "буфера" - най-добре си купи колонки в стил "луксеон"
Поздрави.
ако си решил да се занимаваш сериозно.......с ТЛ-и и ХОРНИ!!! Ако си привърженик на конвенционалните озвучителни тела(басрефлекс и затворен обем), BGaudio НЕ Е за теб!!! Там са некви маниаци на тема QUARTER WAVE и друго там не вирее!!!Мразя пренасочване по-други форуми ... но тук няма такъв раздел, та мисля, че BGaudio е удачното място за DIY ако си решил да се занимаваш сериозно.
Руси - срига с тиа луксеон де - като иска хубаво Creative да си купи .
ами никаде не можаха да намерят частите дет ги търся и сега изчаквамПървоначално публикувано от dark
българска работа...
Според тях фортрон с активно пфц и 12 см фан няма... и сега си чакам или ще почвам на части да го събирам от тук рам от там дъно
CrossBlade - що да е пренасочване колоните не са ли хардуер... DIY ? какво е тва... не мисля да си копувам въпреки че и да си ги направиш сам ще ти излезне почти същото...
JoroM : с ТЛ-и и ХОРНИ ? Ами решил съм но колко ще е сериозно... но ще видим, това уча все пак !!!
DIY = "Do It Yorself" т.е. по нашенски "НАПРАВИ СИ САМ"
А програми за симулация има много, но ти препоръчвам BassBox Pro, LoudSpeaker LAB!
Аз лично предпочитам LoudSpeaker LAB, но по принцип BassBox Pro се води най-добрата!
JoroM ти на всяко гърне мерудия бе бате
http://bgaudio.org/modules.php?name=...rder=0&thold=0
Страхотен "bass reflex" проект в BGAudio ... За доста повече пари не можеш да си купиш такова от магазина
----
offtopic
Mr.TECHNO: Руси = MetalMilitiaCreative и други такива ... sux за музика
; Luxeon - буклуци отвсякъде
![]()
Не мога да го видя оттук, ама май се досещам кой е! Е, той май е единствения и е с цел да затвори устата на недоволните от възхваляването САМО на ТЛ-и и Хорни в този форум!!! Там вървежни са само те, всичко останало(басрефлекс и затворен обем)...............на боклука!!!
Ако това е същия проект който знам, ми е МНОГО интересно ТИ или такива като теб дали могат да си го направят САМИ, или ще се плаща на "майстор", щото тя работата отиде ли да плащаш на друг, по-добре си купи ГОТОВИ колони! Има работилници които правят добре свирещи и евтини колони, и не е необходимо да бъдат МАРКА - Jamo, Tanoy и др. за да свирят по-добре от марковите!
"Tanoy" - добре
АКО искам - ще мога да си направя cutfingera - но нямам време и за това ще си ПЛАТЯ на майстор и ще ми направил ТЛ каквито съм харесал.
Никак не ми харесва пренебрежителното ти отношение не само в тази тема, но въпреки това ти отговарям ... то си личи, че от всичко "разбираш по много" ...
Само ми е чудно, ти на Elite ли слушаш ? Защото сигурно са "4-лентови, а това е качество, както големите матрици"..
Поздрави - не ми отговаряй - имам "контакти" записани в профила - можеш там да пишеш
А лошо в ТЛ и Хорни аз не виждам
от любопитство погледнах в bgaudio.org статията http://bgaudio.org/modules.php?name=...rder=0&thold=0 и не знам защо някои описания ми заприличиха на начина, по който дегустаторите на виното описват вино от някои рядка реколта т.е. не е за простосмъртни...е, аз не разбирам, де и не съм такъв маниак, ама е интересно...и скъпо май...
но..дайте на човека нещо по-конкретно...и кои и къде са тези работилници - инфо моля, че и аз се заинтригувах!Има работилници които правят добре свирещи и евтини колони
Слушам на правени от мен 2-лентови БАСРЕФЛЕКСНИ колони с TVM-226/08, правил съм и ТЛ-а с този говорител(ЗА РАЗЛИКА ОТ ТЕБ), и ТЛ-а не ми хареса !!!Само ми е чудно, ти на Elite ли слушаш ? Защото сигурно са "4-лентови, а това е качество, както големите матрици"..
Ами във всеки по-голям град има такива фирми, аз знам в Бургас!но..дайте на човека нещо по-конкретно...и кои и къде са тези работилници - инфо моля, че и аз се заинтригувах!
Работилници, където правят колони в стил "Тъндър" "Елит" и "Кода" но без "марката" и на малко по-високо качество ли имаш предвид ?
хихимор: като искаш информация, няма да е зле да упоменеш от къде си![]()
@hihimor - има една в т.нар. "малки мощности" (6-и блок) на ТУ-София