Предполагам много от нас са се замисляли поне веднъж за поставяне на радиатори на паметта на графичната карта...лично на мен тая идея ми беше дошла още когато бях с ТНТ,но тогава стигнах до заключението,че тва е признак на тотално откачане..
Да,но сега някоо фирми започнаха да поставят масово,лятото пак дойде и аз сериозно се разтърсих за нешо подходящо:видях ПС 166 с радиатори и си помислих,че някой може да си е направил труда да вкара само радиаторите-но уви:на всички места ,на които питах хората ме гледаха с недоумение и...абе де да знам кво са си мислели
Но в един магазин видях следното нещо:
Набор за охлаждане на чипсет,включващ чипсетен радиатор+5500 вентилатор,2 резервни радиатора,сил паста + сил.лепенки:удължител+пластмасови щифтове за закрепяне на чипсета ....Двата резервни охладителя(размери 22х22)се оказаха ИДЕАЛНИ за покриването на 2 памети наведнъж,а сил.лепенка отлично държеше обърнатите надолу охладители-просто красота...даже и вентилатора на чипсета си смених..купих един такъв комплект+още 3 по малки охладителя за да стане симетрично охлаждането в/у чиповете и всичко тва за 9.20лв-просто да не повярва човек,че мини-радиатори от чипсет така чудесно ще напаснат на паметите:направо неможе да се познае,че тва е домашна изработка-самите охладители са силно оребрени,нископрофилни ,зелени на звят:просто се получи така,все едно че произведена с тях.
За ефективността:Да,сега паметта е само леко топла дори и при 28-30 градуса в стаята и при се постигна увеличение с 20Мхз при оберклок:дори така човек вече може да е спокоен дори и при тия жеги и макс.натоварване на картата тя остава хладна:явно сил.лепенки не са лоши-и всичко тва за около 10лв и час-два труд....
Препоръчвам тоя вариант на всеки който се интересува или е решил да поставя охладители в/у паметта си:-)
Дерзайте
Променено от DPetrov на 20/07/2001 0101