Привет на всички.
Убедил съм се, че едва след като си купя нещо разбирам какво точно искам да си взема следващия пътДа избера колони обаче е най-трудното нещо, когато се касае за техника, защото досега съм слушал на колонките на лаптопа и въобще не съм наясно за ниски, високи честоти и всякакви такива работи.
Първоначално мислех да взема от 5+1 системите до 350-400 лв. Разубедих се, защото реших, че е по-добре да вкарам повече пари с идеята да надграждам, а не да закопая парите в някаква пластмаса. Искам да си купя някаква конфигурация, която ще се използва първоначално само за музика с идеята по нататък да надградя до 5+1- дори и тогава основно ще се гледат концерти, а не филми. И тук е първото ми питане:
1. Удачно ли е да се насоча първоначално към покупка на две колони + усилвател и впоследствие да ъпгрейдвам или е по-добре да търся комплект колони 5+1?
Не съм маниак на тема музика, но ми се иска да намеря най-доброто като цена/качество. Имам бюджет за 2 нови колони около 600 лв. и някакъв усилвател до 300 лв. (може и на старо). Смятате ли, че за тези пари не е много правилно да се купуват колони, а да събирам още за по-добри?
Второто ми питане е конкретно за колоните Davis acoustics kvk4. Чули ли ли сте някакви отзиви за тях? Аз четох в нета за тях при един тест с други модели, че са най-доброто като цена качество (прикачвам и файла). Някой може ли да ми каже къде бих могъл да ги чуя?
Ще помоля и за всякакви предложения за колони или изобщо за препоръки какво да правя, защото наистина не мога да се ориентирам.