Ще си търся бойлер. Ако може някой да ме посъветва от личен опит. До сега бях с хасковски и не съм доволен - 3г и аут.
Ще си търся бойлер. Ако може някой да ме посъветва от личен опит. До сега бях с хасковски и не съм доволен - 3г и аут.
аз използвам на Светлю Шишков , неръждавейка вече 3г без забележки, всяка вечер го включвам т.е.само на нощно сметка ми за ток е около 25лв.
Елдом инвест. Имат различни модели. Избираш си според възможностите си. Във Варнанаправо идват и ти го поставят. Не е необходимо да ходиш в магазина. Само званиш един телефон. Е, ходенето до магазина е да си избевреш модел.
В къщи бяхме с бойлер TATRAMAT (120л) (не знам какво производство са). Купен преди 7 години и използван 5, след което протече. Сега сме с неръждаем на Елдом инвест (120л) и за сега няма проблеми, но и 1 година употреба е малко за да се каже нещо конкретно.
Според мен ако имаш възможност си вземи неръждаем.
Тъкмо гледам цените на елдом инвест. Значи неръждаемия е двойно по-скъпо от емайлирания. Ако си купуваш нов бойлер на всяко пробиване пак си на далавера. Неръждаемия няма да се пробие(ако е направена правилно заварката), но ел. часта ще се повреди. Ако започнта да правят по-качествени покрития на водосъдържателя въобще неръждаемия се обезсмисля поради цената си.
От неръждавейка е хубав ама е много скъп.Ако искаш да не сменяш балон никога си купи такъв.Моя съвет е да си вземеш един от 150-170 лева и да не му мислиш много.След 5 години(колкото му е гаранцията) като се пробие ще си вземеш друг ако не ти се ремонтира.Тъста има на Светлю Шишков проточен от поне 4 години и е доволен,заради него обаче си преправи инсталацията защото е много мощен.В единия апатрамент имам стар комунистически бойлер на който преди години му сменихме балона и след това нагревателя и релето.Сега ако се пробие направо ще го метна в кофата и ще си купя друг.Тука в Шопландия съм на ТЕЦ и не мисля за такива неща.
Regent - 100 литров, италиянски, от Метро. 5-та година работи нон-стоп, включен е почти през цялото денонощие. Обаче се натрупва страшно много котлен камък. Скоро не съм викал техник да го чисти и сега работи така - 30 секунди загрява, 5 минути пауза и после пак. Тоест ако е напълно изстинала водата - ще трябват минимум 6-10 часа за да загрее добре.
В момента всичко се рпави така че по-бързо да си замине , за да си купиш Ново.
Иначе къде е далаверата
Задели някой лев и за буквар!Първоначално публикувано от aleks7977
Привет, Аз съм за проточен бойер на Сименс-кам 600лв-27киловата-особеното тук е че е трифазен-вътре е направен със медни тръби и няма какво да му раждяса-10-години работи безотказно-едва сега му смених гумената мембрана за включването на бойлера-успех със избора
И да си прекара трифазна инсталация в дома заради бойлера ли? С всичките разправии с Енергото и смяна на електромер?Първоначално публикувано от t000d
Мислете като давате акъл дали е приложим! Колко апартаменти в БГ са с трифазна инсталация? Или имат нуждата от 27KW бойлер, в състояние да изкъпе един взвод едновременно?
благодаря на всички незнам но мисля да се насоча към варненските много добри отзиви
Може и теси да си вземеш, та мизерията да е пълна. Аз като купувам бойлер, взимам Едеса, ако имам пари може и Штибел елтрон. Това са бойлери, а варненските и шуменските боклуци са опасни играчки. Едесата е 70-80 лв по-скъпа, ама поне има екстри, много е икономичен и знам, че няма да ми разшири апартамента чрез махане на стените.
Нямам много наблюдения върху бойлерите, но винаги съм се чудил защо тук във форума никога не се споменава Stiebel Eltron (или както там се пише и произнася). Сега за пръв път виждам да се споменава тази марка, та и аз да се включа малко.
Майка ми има такъв 100-литров вертикален от 1995 (тогава струваше 120$). Не е претоварван откъм експлоатация, но никога нищо не му се е случвало досега. Ей така, откакто е включен към тока и водата през 1995, си е на стената и работи. Даже в една друга тема питах дали не е редно да го сваля и да го занеса в сервиз за проверка, или да го чакам да гръмне.
ПП.
В района където живее майка ми, водата е много варовита, но на бойлера са необходими 45-50 минути за да вдигне температурата на чешмяната вода на 65 градуса.Първоначално публикувано от roumen68