Страница 2 от 5 ПърваПърва 1234 ... ПоследноПоследно
Резултати от 16 до 30 от общо 63

PVC или алуминиева дограма?

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Cko
    Cko е офлайн
    Senior Member
    Тук е от
    Aug 2001
    Мнения
    3,566
    #16

    PVC или Алуминий

    <blockquote id="quote"><font size="1" id="quote"><b id="quote">quote:</b id="quote"></font id="quote"><table border="0" id="quote"><tr id="quote"><td class="quote" id="quote"><font size="1" id="quote">Алуминият бил токсичен ... ха-ха, весело стана тука



    <div align="right">Originally posted by stalker*-*17/03/2005*:* 23:54:17</div id="right">

    </td id="quote"></tr id="quote"></table id="quote"></blockquote id="quote"><font size="2" id="quote"></font id="quote">



    Сигурно е токсичен - при консумация в големи дози [:P]



    P.S. Сега да не вземете всички да си изхвърлите лъжиците и да минете на пластмасови [][][]

  2.  
     
  3. Member
    Тук е от
    Jan 2005
    Мнения
    880
    #17

    PVC или Алуминий

    <blockquote id="quote"><font size="1" id="quote"><b id="quote">quote:</b id="quote"></font id="quote"><table border="0" id="quote"><tr id="quote"><td class="quote" id="quote"><font size="1" id="quote">Алуминиевата дограма е например , ако си остъкляваш терасата илибалкона, че е по евтина.През зимата прави конденз.Затова трябва да и се слага и термомостове и цената се изравнява с тази на качествена PVC.</td id="quote"></tr id="quote"></table id="quote"></blockquote id="quote"><font size="2" id="quote"></font id="quote">





    Слагане на термомостове???? Термомостът е връзка или контакт между двете стъкла, чрез която темпертурата на вътрешното се изравнява с тази на външното, напр. става студено; правилното е - дограма с прекъснат термомост т.е. да няма термична връзка между стъклата...е може и да греша...

  4. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2003
    Мнения
    2,042
    #18

    PVC или Алуминий

    <blockquote id="quote"><font size="1" id="quote"><b id="quote">quote:</b id="quote"></font id="quote"><table border="0" id="quote"><tr id="quote"><td class="quote" id="quote"><font size="1" id="quote"><blockquote id="quote"><font size="1" id="quote"><b id="quote">quote:</b id="quote"></font id="quote"><table border="0" id="quote"><tr id="quote"><td class="quote" id="quote"><font size="1" id="quote">ценообразуването при дограмите принципно не е на кв. метър, но за удобство винаги се дава такава ориентировъчна цена. цена доста по-ниска от $100/м2 е подозрителна и ти препоръчвам да си имаш едно наум към подобни оферти.



    <div align="right">Originally posted by FearMe - 17/03/2005 : 21:22:33</div id="right">

    </td id="quote"></tr id="quote"></table id="quote"></blockquote id="quote"><font size="2" id="quote"></font id="quote">

    смятат на линеен метър,купуват на килограм,при трансформацията от едната мярка в другата цената скача със 100 - 150 %,миналото лято ми искаха от 800 до 1600 лева...сега смятам скоро да разбера,по принцип ще мия слага приятел на мой приятел и предполагам че ще получа това което заявя...ма да видим



    <div align="right">Originally posted by mikk*-*17/03/2005*:* 23:40:45</div id="right">

    </td id="quote"></tr id="quote"></table id="quote"></blockquote id="quote"><font size="2" id="quote"></font id="quote">

    Ако си от Варна мога да ти я покажа.Не и правя реклама , но съм разговарял с работниците на фирмата, те са монтирали и други дограми на приятелски начала. А и мой приятел, който работи до края на 2004г. там ми даде информация.

  5. Junior Member
    Тук е от
    Feb 2005
    Мнения
    64
    #19

    PVC или Алуминий

    Неподходящи за консумация от човека са вода и водни разтвори /разбирай също манджи / преминали термична обработка в съдове от алуминий, особено ако водата е съдържала хлор /хлорни съединения/.

    Именно затова чистият алуминий не се използва от много време за производство на готварски съдове. Да се говори за токсичност при алуминия в тема за дограма /прозорци, врати../ е най-малкото неуместно. Също така, силно се съмнявам, че някой от участниците тук използва прибори за хранене от алуминий; те, в общия случай, са изработени от неръждаема стомана /наричана от някои "алпака"/, а в по-частни случаи от благородни метали и някои сплави на медта.

  6. Moderator
    Тук е от
    Nov 2001
    Мнения
    5,736
    #20

    PVC или Алуминий

    И аз таак кавам, какво му е токсичното при положение че дограмата е боядисанан и аз даже не го докосвам алуминия ама оня ми вика че според професорите в германския университет, в който е моя човек има минимални изпарения от метала и примерно след дълги години евентуално може да причини нещо. Ама нищо не е 100% доказано поне засега.

  7. Senior Member Аватара на Wise
    Тук е от
    Oct 2004
    Мнения
    3,124
    #21

    PVC или Алуминий

    Намесвам се където не ми е работата, но ме интересува.....

    Имам същия проблем - избор на дограма за нова сграда.

    имам приятел, който прави стъклопакети с някакво африканско дърво- виждал съм ги - супер изглеждат, имам и познати , работещи PVC дограма-от тях знам, че старее(някоя повече, друга по-малко)

    Интересно ми е - ако се абстрахираме от цената кое е най-доброто??

    Не говоря за оптимално, а за най-добро!

  8.  
     
  9. Member
    Тук е от
    Sep 2004
    Мнения
    633
    #22

    PVC или Алуминий

    <blockquote id="quote"><font size="1" id="quote"><b id="quote">quote:</b id="quote"></font id="quote"><table border="0" id="quote"><tr id="quote"><td class="quote" id="quote"><font size="1" id="quote">И аз таак кавам, какво му е токсичното при положение че дограмата е боядисанан и аз даже не го докосвам алуминия ама оня ми вика че според професорите в германския университет, в който е моя човек има минимални изпарения от метала и примерно след дълги години евентуално може да причини нещо. Ама нищо не е 100% доказано поне засега.



    <div align="right">Originally posted by Julian*-*20/03/2005*:* 09:43:45</div id="right">

    </td id="quote"></tr id="quote"></table id="quote"></blockquote id="quote"><font size="2" id="quote"></font id="quote">

    То май всички вече сме отровени от изпаренията на алуминиевите кулери и перките, дето ги духат направо в стаята []

    Или пък сме добили имунитет? [8D]

  10. Moderator
    Тук е от
    Nov 2001
    Мнения
    5,736
    #23

    PVC или Алуминий

    Аз лично не мисля че е алуминиевата дограма е токсична, даже точна алуминий бих си сложил а по въпроса за най доброто, ами тови си е дървената дограма, коят мохе да е с алуминиево покритие отвън щото слънцето и такова таковата.

  11. Senior Member
    Тук е от
    Nov 2002
    Мнения
    1,594
    #24

    PVC или Алуминий

    Сещам се за великото лекарство на Трояфарм (леле как го мразех като дете) наречено алмагел. Е сетете се какво означава името му. За тея които не успеят да се сетят - АЛуминиевоМАгнезиев гел. Та не вярвам Трояфарм да са произвеждали токсично лекарство толкова десетки години [:D] А и като човек завършил химия мога да кажа че т'ва е пълна глупост че алуминия бил токсичен. Общо взето напоследък колко "научни открития" се извъдиха че това и онова било токсично... Живота е една много опасна болест със 100% летален изход [:D][:D][:D]

  12. Member
    Тук е от
    Apr 2003
    Мнения
    941
    #25

    PVC или Алуминий

    <blockquote id="quote"><font size="1" id="quote"><b id="quote">quote:</b id="quote"></font id="quote"><table border="0" id="quote"><tr id="quote"><td class="quote" id="quote"><font size="1" id="quote">Аз лично не мисля че е алуминиевата дограма е токсична, даже точна алуминий бих си сложил а по въпроса за най доброто, ами тови си е дървената дограма, коят мохе да е с алуминиево покритие отвън щото слънцето и такова таковата.



    <div align="right">Originally posted by Julian*-*20/03/2005*:* 19:03:53</div id="right">

    </td id="quote"></tr id="quote"></table id="quote"></blockquote id="quote"><font size="2" id="quote"></font id="quote">Юлиян има прави във вси4ките си постове! Аз ли4но работя в свободното си време в фирмата на красникът ми който от 15 години ба4ка дограма ! Яката реклама на ПВЦ е з-то просто пе4албата от него е ОГРОМНА в сравнение на Алуминия ! НО направата на дограма е свързано и с необходимата изолация, ако и тя се направи няма зна4ение каква ще се сложи ! ! ! Важно е изработката каква е а НАЙ ВАЖЕН Е МОНТАЖА И ! Тук много фирми се дънят независимо колко ка4ествени им са матерялите !

    Пак повтарям 4е аз работя това /макар и в свободното си време/!

    Още един факт : Кръсникът ми с богатия си опит от 15 години стаж в бранша си направи миналото лято АЛУМИНИВА дограма с термопраг !

    п.п. Цените които посо4и КРИС11 са меко казано КОСМИ4ЕСКИ ! Може да се направи дограма на дале4 в пъти по-ниски цени!


  13. Senior Member Аватара на Lupus
    Тук е от
    Aug 2003
    Живее в
    София
    Мнения
    13,807
    #26

    PVC или Алуминий

    @mxkolev,

    Дай и ти вашите цени при съизмерими параметри, за да могат хората да си извадят верните изводи. Ще е много полезно за всички. Идва сезона на ремонтите....[8D]


  14.  
     
  15. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2003
    Мнения
    2,042
    #27

    PVC или Алуминий

    @mxkolev

    Миналото лято обикалях доста фирми, сравнявах, питах и се спрях на тези.Никого не карам насила.Но съм много доволен и от монтажа и от качеството.

  16. Member
    Тук е от
    Jun 2001
    Мнения
    620
    #28

    PVC или Алуминий

    @mxkolev

    ще бъде интересно да обясниш по какво се различават хубавите от лошите,какво да се изисква при направата и

    общо взето подробности от кухнята

  17. Novice
    Тук е от
    Jan 2005
    Мнения
    3
    #29

    PVC или Алуминий

    Здравейте ,аз изработвам дограма вече 10 години. Не мога да дам на никой съвет каква да бъде , но страшното е че въпреки рекламите на големи фирми ( за София говоря)масово се произведа турска, нискокачествена дограма.И за Ал. и за ПВЦ става дума . Ако говорим за изпотяването - и това не е проблем само на дограмата- важен е микроклимата в помещението- ако е по-студено от 20 градуса и е влажно, повярвайте, каквото и да сложите ще има конденз. Цените не могот да се определят на квадратен метър ! Ако някой иска да получи цена за ПВЦ-Kemerling, и за Гръцка АЛ. дограма нека ми пише на : pelo265@hotmail.com с кратко описание , ориентировъчни размери или скица и ще получи моите цени .

  18. Member
    Тук е от
    Apr 2003
    Мнения
    941
    #30

    PVC или Алуминий

    <blockquote id="quote"><font size="1" id="quote"><b id="quote">quote:</b id="quote"></font id="quote"><table border="0" id="quote"><tr id="quote"><td class="quote" id="quote"><font size="1" id="quote"> ! Ако някой иска да получи цена за ПВЦ-Kemerling, и за Гръцка АЛ. дограма нека ми пише на : pelo265@hotmail.com с кратко описание , ориентировъчни размери или скица и ще получи моите цени .



    <div align="right">Originally posted by pelo*-*22/03/2005*:* 18:46:44</div id="right">

    </td id="quote"></tr id="quote"></table id="quote"></blockquote id="quote"><font size="2" id="quote"></font id="quote">"колегата" е прав донякъде- всяка дограма се продава със съответния сертификат ! Независимо дали е турска или нам си ква ! Така турска не е непременно равна на нискока4ествено! цени не могат да се казват без скица и то4но матеряла от който ще се направи който има желамие! Съответно скица на mx7_2000@abv.bg !

    @kris11 ами платил си си доста скъпо просто е срамота да не си доволен, то биваше и да о**рат рамотата ! на мн добра пе4алба моге да се напраят тези неща на цени от 50% до70% от посо4ените , НО много зависи от матерялите ! разликите в цените им са големи но не и в параметрите им !

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 2 от 5 ПърваПърва 1234 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

  1. Боядиване на алуминиева дограма
    От gogorog във форум Топлоизолация и дограма. Вентилация и обработка на въздуха
    Отговори: 7
    Последно: 12-04-12, 22:09
  2. Отговори: 5
    Последно: 03-04-12, 00:17
  3. Алуминиева врата
    От ops5 във форум Топлоизолация и дограма. Вентилация и обработка на въздуха
    Отговори: 9
    Последно: 07-02-12, 17:16
  4. ПРЕМЕСТЕНО: Алуминиева врата
    От kod във форум Хоби и свободно време
    Отговори: 0
    Последно: 28-01-11, 23:55
  5. Премахване на изолационна пяна от алуминиева дограма
    От helios1 във форум Топлоизолация и дограма. Вентилация и обработка на въздуха
    Отговори: 3
    Последно: 03-10-06, 20:58

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе