Резултати от 1 до 3 от общо 3

Вътрешна + външна изолация - Има ли смисъл?!

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

1. Тук е от
    Sep 2011

Вътрешна + външна изолация - Има ли смисъл?!

Здравейте,
    Моля да ми помогнете да взема решение!
    Живея в тухлен блок - строен 60-те години на миналия век, на последния етаж съм и реших да си разширя кухнята, която се намира от северната страна. Майстора иззида с итонг (12,5 см) балкончето, сложи му покрив от ОСБ плоскости и накова битумни керемидки, като отдолу изолира с вата и затвори с гипсо-картон, но без да затвори ватата с найлон. Цялата северна стена и новопостроената част са с . външна изолация - стиропор(5 см.), шпакловка и мазилка, а от вътрешната страна на по-голямата част от стената има изолация от фибран - 2см. На практика вътрешно не е изолирана само новата пристройка. Новото помещение вече има прозорец - ПВЦ дограма и ще бъде, част от кухнята,там ще има хладилник и шкаф.
    Имам няколко въпроса, които ме тормозят:
    1. Трябва ли ватата на покрива да се запечата с найлон?
    2. Достатъчна ли е тази изолация за покрива и ако не е - какъв вариант е удачен за моя случай?
    3. Удачно ли е да сложа фибран на стените от вътрешната страна на новопостроеното помещение и ако не е, дали трябва да изолирам с нещо друго от вътре или просто да сложа гипс-картон на стените.

Ще Ви бъда благодарен ако ми помогнете със съвети и напътствия

2.  

3. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2003

Re:Вътрешна + външна изолация - Има ли смисъл?!

Ватата трябва да е с алуминиево фолио отдолу / като погледнеш нагоре. Това е пароизолация

4. Тук е от
    Sep 2011

Re:Вътрешна + външна изолация - Има ли смисъл?!

Благодаря за инфото kris11, но тази която взех няма фолио. Та въпроса ми е - да сложа ли найлон, вместо фолиото?

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

1. Вътрешна изолация на тавана
    От dimtar във форум Топлоизолация и дограма. Вентилация и обработка на въздуха
    Отговори: 100
    Последно: 26-06-24, 20:11
  2. Вътрешна топлоизолация- има ли смисъл и ка
    От zhelko във форум Топлоизолация и дограма. Вентилация и обработка на въздуха
    Отговори: 280
    Последно: 31-08-17, 13:58
  3. Външна изолация на апартамент
    От ste1 във форум Топлоизолация и дограма. Вентилация и обработка на въздуха
    Отговори: 0
    Последно: 17-09-12, 16:43
  4. Вътрешна изолация и радиатори.
    От felipe във форум Отопление
    Отговори: 3
    Последно: 14-03-11, 00:12
  5. Пак въпрос за външна изолация
    От kaki във форум Топлоизолация и дограма. Вентилация и обработка на въздуха
    Отговори: 15
    Последно: 13-02-10, 12:23

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе