Здравейте, живея в на седми етаж от осем етажна сграда, съседите ми са предимно възрастни хора и все още по-голяма част от тях се отопляват на твърдо гориво или просто казано си палят печките. В ранна пролет имах проблем с комина (който е в кухнята), запалиха се саждите някъде около моя етаж, комина се нагря супер много, мазилката се напука, от едната страна на комина има плочки те също се напукаха (все още няма паднали) и сега като минавам покрай него ме лъха миризма на сажди дори и след няколко месеца, едно на ръка е, че трябва да го отремонтирам, но въпросът е как. Знам, че комина трябва да се чисти за да се предотвратят подобни инциденти, но аз трябва да съм подготвен, ако някой ден отново се случи. Та въпроса ми е след като съборя всичко до тухла как да процедирам, какъв огнеопорен елемент да полагам? Ще споделя какви са моите виждания, ще се радвам да споделите мнения. Първо и ясно, е че събарям всичко до тухла, след това си мислех със хубаво лепило за плочки (термо устойчиво, еластично и т.н.) да положа една ръка лепило, след това мрежа, за може би още здравина и накрая гранитогрес имитиращ камъни за да се слее с интериора. Чудя се изобщо за някакъв негорим материал, но...? Благодаря, на хората, които ще ме посъветват правилно.![]()