Резултати от 1 до 5 от общо 5
Like Tree2Одобрявам
  • 1 Post By tony34al
  • 1 Post By valentyno

Изолация на комин?

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Junior Member
    Тук е от
    Nov 2012
    Живее в
    Сливен
    Мнения
    90
    #1

    Изолация на комин?

    Здравейте, живея в на седми етаж от осем етажна сграда, съседите ми са предимно възрастни хора и все още по-голяма част от тях се отопляват на твърдо гориво или просто казано си палят печките. В ранна пролет имах проблем с комина (който е в кухнята), запалиха се саждите някъде около моя етаж, комина се нагря супер много, мазилката се напука, от едната страна на комина има плочки те също се напукаха (все още няма паднали) и сега като минавам покрай него ме лъха миризма на сажди дори и след няколко месеца, едно на ръка е, че трябва да го отремонтирам, но въпросът е как. Знам, че комина трябва да се чисти за да се предотвратят подобни инциденти, но аз трябва да съм подготвен, ако някой ден отново се случи. Та въпроса ми е след като съборя всичко до тухла как да процедирам, какъв огнеопорен елемент да полагам? Ще споделя какви са моите виждания, ще се радвам да споделите мнения. Първо и ясно, е че събарям всичко до тухла, след това си мислех със хубаво лепило за плочки (термо устойчиво, еластично и т.н.) да положа една ръка лепило, след това мрежа, за може би още здравина и накрая гранитогрес имитиращ камъни за да се слее с интериора. Чудя се изобщо за някакъв негорим материал, но...? Благодаря, на хората, които ще ме посъветват правилно.

  2.  
     
  3. Junior Member
    Тук е от
    Nov 2012
    Живее в
    Сливен
    Мнения
    90
    #2

    Отговор: Изолация на комин?

    Явно е интервенция, която не е особено избираема за направа, ще опитам така, пък времето ще покаже,...! Мисля си обаче преди да сложа първа ръка лепило, да мина тухлите с бетонконтакт за здравина!

  4. Moderator
    Тук е от
    Nov 2011
    Живее в
    Петрич
    Мнения
    4,810
    #3

    Отговор: Изолация на комин?

    Така нищо няма да постигнеш. Изолирай си комина с каменна вата, екранирана, с висока плътност/поне 150кг/м3/ и дебелина не по малка от 10см. Покрий с гипскартон, сложи мрежа и лепи каквото ти харесва.
    Miro1972 одобрява това.

  5. Junior Member
    Тук е от
    Nov 2012
    Живее в
    Сливен
    Мнения
    90
    #4

    Отговор: Изолация на комин?

    Здравейте, начинанието приключи, ако на някой все пак му е интересно в следващите два три реда ще опиша последователността на извършените от мен операции. Та както бях споделил и по-горе първо свалих всичко до тухла (бетонни коминни тела) изчистих всичко ронливо и намазах с термоустойчив бетон контакт, като естествено се съсредоточих повече по фугите. След това с лепило на шамотна основа (лепило за огнеопорни тухли, по камини барбекюта и т.н.) хубаво напълних фугите и изцяло шпакловах комина с него. И след това с термоустойчиво лепило за плочки (за подово отопление - еластично) минах още една ръка, след това мрежа и накрая залепих плочки с каменен мотив. Надявам се да нямам проблем, тъй като и това което свалих от комина беше само варова мазилка, която е издържала над 30 години, и затова си мисля, че при тези по-модерни лепила и мазилки нещата ще са в пъти по добри.

    Благодаря на отзовалите се с информация, тя винаги е от полза!
    kalcheff1 одобрява това.

  6. Member Аватара на brave
    Тук е от
    Jan 2013
    Живее в
    London UK
    Мнения
    295
    #5

    Отговор: Изолация на комин?

    Аз пък моят комин го запечатах, като го облицовах с газобетонни тухлички с ширина 6см. от всички страни, разбира се те са огнеупорни. След това шпакловка и стана много добре запечатването. Вече 3 години нямам никакви ядове и всичко е на 6 няма миризми и дим.
    За гипсокартона не съм му фен, от него може само човек да си изпати, имам познати дето отново имат проблем с комин изолиран с гипсокартон. Също така проблеми с Баня и тоалетна правени с гипсокартон. Аз избягвам да си го слагам Дом пък другите да си го слагат.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

  1. Комин за газов котел + препоръка за фирма
    От blazarov във форум Отопление
    Отговори: 3
    Последно: 15-06-14, 14:50
  2. изолация на таван
    От pondzi във форум Топлоизолация и дограма. Вентилация и обработка на въздуха
    Отговори: 1
    Последно: 21-03-12, 14:55
  3. дефлектор за комин
    От zzz във форум Топлоизолация и дограма. Вентилация и обработка на въздуха
    Отговори: 0
    Последно: 18-10-11, 15:33
  4. Отговори: 5
    Последно: 08-03-11, 16:09
  5. Аспиратор и запушен комин?
    От enermax във форум Бяла техника
    Отговори: 10
    Последно: 13-07-08, 09:23

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе