Резултати от 1 до 14 от общо 14

Как да накарам Web Server да прави нещо всеки ден?

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

1. Тук е от
    Aug 2003

Здравейте, хора!

Трябва ми нещо като приложение, което да се стартира само и да изпълнява едни и същи задачки всеки ден. Лошото е, че сървърът е на майната си (не че ако беше у нас щях да знам как да го подкарам). Моля за някакви идеи, пък аз ще пояснявам, ако не съм се изразил много ясно.

Благодаря!

2.  

3. Тук е от
    Dec 2000

Не малко, ами много не си се изразил. Тоя сървър какъв е, какви права ТИ точно имаш (колко е далече се намира е без значение, че това разбирам само от "на майната си"), "нещо" като приложение също е мътно, а има ли все пак посетители този ... хммм, бе за сайт ли става дума пак не е ясно ... ееееее, ми задай въпрос, че да може някой да ти отговори де!

4. Member
    Тук е от
    Jun 2003

<blockquote id="quote"><font size="1" id="quote"><b id="quote">quote:</b id="quote"></font id="quote"><table border="0" id="quote"><tr id="quote"><td class="quote" id="quote"><font size="1" id="quote">Трябва ми нещо като приложение, което да се стартира само и да изпълнява едни и същи задачки всеки ден.

<div align="right">Originally posted by etopchev - 18/01/2005 : 21:15:27</div id="right">

</td id="quote"></tr id="quote"></table id="quote"></blockquote id="quote"><font size="2" id="quote"></font id="quote">

Ами приложението се казва crontab

5. Тук е от
    Aug 2003

Така:

Става дума за сайт, на който лазят посетители, попълват формуляри и резултатите от тях влизат в MS Access база данни. Трябва всеки ден нещото(приложение, crontab... или както се нарича) да проверява в базата за определени условия и според тях да праща е-маил да речем.

ОК?

6. kod
    kod е офлайн
    Administrator Аватара на kod
    Тук е от
    Jul 2000
    Живее в
    София

... варианти хиляди - напиши си asp страничка, която да прави това и я сложи в шедулера да се стартира когато ти е удобно...

7. Member
    Тук е от
    Jun 2003

Два варианта (теоретично възможни, без да съм мислил твърде конкретно как трябва да бъдат реализирани):

1. Ако имаш shell към сървъра, пишеш скрипта, който ще пипори по базата и ще праща мейли. После добавяш ред в crontab, с който този скрипт се изпълнява ежедневно.

2. Ако нямаш shell, можеш да накараш друг компютър всеки ден да зарежда определена страничка, написана на php (или asp, както препоръчва kris). При изпълнението на тази страничка могат да се изпълнят заявките към БД и да се изпрати пощата.

8.  

9. Тук е от
    Aug 2003

И така...

Написах си аз ASP файлчето обаче никак не ме кефи, че трябва да се стартира от моя компютър. Не разбрах как да създам crontab-а и да го накарам да стартира ASP-то? В shell-а трябва да имам команден ред ли, що ли?

10. Senior Member
    Тук е от
    Nov 2002

Ми като за начало няма да е лошо да поясниш какъв ти е хостинга, на каква ОС и имаш ли потребителски акаунт на сървъра.

11. Тук е от
    Aug 2003

http://www.bulhost.com/whosting.htm

План - WS 2

Control Panel - H-Sphere

Имам username/password и влизам в Control Panel. Връзката с тия хора обаче е през трети, пети човек.

12. Senior Member
    Тук е от
    Nov 2002

Е тука вече става малко сложно/омазано. Виж дали цпанела има някаква такава функционалност.

13. Тук е от
    Aug 2003

Здравейте отново!

Мина доста време, през което вече има някакво развитие по темата.

Оказа се, че този Windows Server hosting plan не поддържа никакъв вид Scheduler. Додоха ми хората безплатен малък пакет с UNIX Server, на който вече има Cron Jobs. Тъпото е, че не ми дава права за ползване Lynx browser, за да мога да се редиректна към АSP-to на другия сървър. PHP скриптове работят, но базата е на другия сървър. Имате ли някаква идея как да стигна до него през Cron-a?

Благодаря!

14.  

15. Тук е от
    Aug 2003

Re: Как да накарам Web Server да прави нещо всеки ден?

Вече месец и Никой?!?

16. Senior Member
    Тук е от
    Nov 2002

Мда и? Както се вика никой не е задължен да отговаря. А по топика ти давам един хинт - ако не можеш да ползваш линкс пробвай с wget...

17. Тук е от
    Aug 2003

Благодаря за хинта по топика, ще почета и ще пробвам

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

1. Защо SF25VE размразява на всеки час и нещо
    От k-k във форум Климатици Mitsubishi Electric, Mitsubishi Heavy
    Отговори: 28
    Последно: 02-12-14, 00:23
  2. как да накарам IE да си отваря сам pdf-и
    От glarus във форум Общ - софтуер
    Отговори: 4
    Последно: 07-03-05, 17:04
  3. Отговори: 1
    Последно: 18-08-04, 02:11
  4. Говори ли ви нещо филмьт "На всеки километар"
    От Kren във форум Музика, филми и театър
    Отговори: 4
    Последно: 12-10-03, 03:41
  5. Отговори: 10
    Последно: 26-02-03, 11:26

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе