Страница 2 от 2 ПърваПърва 12
Резултати от 16 до 23 от общо 23

Оптимизация на сайт

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

1. Тук е от
    Mar 2007

Re: Оптимизация на сайт

Трагедията в случая е че този код ми го изискват от фирмата.
    Те не знаят за какво им е. Не знаят и какво представлява. Но и аз не знам какво точно представлява и как да го взема...
    Извинявам се, но вече виждам втори пост относно ftp достъп. Source кодът само този достъп ли е? Аз по - скоро го свързвам на прима виста с изходни програмни текстове и организация на файловете, отколкото със самите файлове. Или греша?
    Защото иначе, да, имаме ftp достъп. Имаме даже и копие на файловете. Можем да ги променяме, естествено, сайтовете, които не могат да бъдат променяни са тези без динамично съдържание, т.е. на практика такива, при които и въвеждането на текст става срещу заплащане при обслужващата фирма. Уверявам Ви, има такива.
    Достатъчно ли е аз да дам ftp достъп на някой до сайта, за да може той да въвежда, да промени дизайна или структурата на сайта?
    Hint: Според мен ftp не означава повече, от достъп до файловете, които сървърът му е задал да споделя. В нашето FTP е пълно с документи, картинки, музикални файлове и рекламни клипчета. Какво точно трябва да търся? Сайтът е писан на asp.net.
    Благодаря!

2.  

3. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2000

Щом имате достъп да триете, добавяте и променяте, изглежда, че в това отношение всичко е наред. Остава да намерите някой(я фирма) дa промени кода така, че генерираните HTML документи да се класират по-високо в търсачките.

Важното в случая е, че технологията за генериране на HTML документите (тези документи съдържат на практика кодът, който браузера чете, за да покаже сайта) няма значение. Значение има самото съдържание на тези документи. T.e. нито браузерът, нито търсачките се интересуват как е генериран този документ (чрез php, asp или друга технология), интересуват се от съдържанието му: браузерът, за да знае как да го покаже, търсачката - да избере ключови думи за индексациция на сайта.

Примерно...
    имаш PHP скрипт ("index.php"), който се намира на "www.example.com/index.php" и съдържа:
    Код:
    <?
    echo "Welcome";
    ?>
    също така имаш ASP скрипт ("default.asp") , в който намира на "www.example.com/deafult.asp" и съдържа:
    Код:
    <%
    Response.Write "Welcome"
    %>
    и в двата случая браузерът ще покаже едно и също: надпис "Welcome" на бял фон с шрифта по подразбиране. Ако погледнеш генерирания HTML код през браузера (View Source), ще откриеш, че и двата случая той ще бъде един и същ: една единствена дума "Welcome", независимо, че в първия случай е генериран чрез PHP, а втв втория - чрез ASP.

Надявам се, че сега си разбрал(а) защо няма значение технологията, която генерира HTML кода. Да?

4. Member
    Тук е от
    Feb 2007

Ами виж ... принципно цялата история със SEO (Search Engine Optimization) хич не е лесна работа и изисква промяна не само на мета таговете, но и на съдържанието на индексираните страници, но като HTML съдържание (използваният скрипт език няма значение)
    Това, че те няма да ви предоставят сорсовете е малко съмнителна история, но както казах, те и да ви ги предоставят, ако са в обфускиран вид (т.е. прекарани през програма, която ги прави реално нечетими и много трудни за промяна), то пак няма да има реална полза.
    Принципно, SEO-то изисква първоначална промяна на сайта (явно хората са PHP специалисти и просто си драпат за своето, както и за пренаписване, от което ще спечелят едни пари в повече) и месечна "поддръжка", като се задава някаква цел - примерно, да си на първа страница на google при търсене за определен набор от думи и фрази. Парите за поддръжката би трябвало да се плащат САМО ако за дадения период тази цел е изпълнена. Точно и поради този факт е най-добре да се "хванете" с фирма, която се занимава специално с такава дейност (то ще си личи при предлагане на услугата и т.н. - виждал съм 1-2 такива в България), както и да си вземете подходящ адвокат за тази работа (разбира се, предлагам всичко това, тъй като ми се струва, че не сте малка фирмичка).

5. Member
    Тук е от
    Oct 2003

Да де, ама то това е относителна работа. Пита ме един познат - как да разбера дали дадена фирма, дето се бие в гърдите, че били много напред в оптимизация за търсачките. Това му казах - поискай 2-3 сайта дето са правили те, виж какво предлагат и потърси няколко думи в гугъл да видиш въпросните сайтове на кое място ще излязат. Ако ги няма в десятката, йе&ем ти и SEO-тата. :-)

6. Senior Member
    Тук е от
    Jan 2002

За search-engine оптимизацията... аз се занимавам с това от няколко години. Преди работеше доста добре, платил съм няколко стотин долари за content-анализиращи програми / да правиш такива трикова и да ти се дига рейтинга. Правилата на търсещите машине, който ги знае е богат .. затова се сменят всеки ден

Всичко опира до 3 неща : колко пъти я има ключовата дума в твоя сайт, колко сайтове с подобна ключова дума дава линк към тебе, колко пъти ключовата дума я има в мета-таговете на сайта ти. Ествествено най-добре е да имаш ОГРОМЕН САЙТ! Тогава рейтига ти скача неимоверно. Една search-engine оптимицация може да ти държи сайта на висока позиция за много кратко време.

И повярвай ми ако някой може да ти вдигне сайта на първа страница за постоянно при ключова дума като "television" или "air-condition" ще изкара милиони! Така, че dgd подобни фирми. Ако искаш сайта ти да е на 1 място: http://adwords.google.com плаща се на клик, другото са глупости.

7. Member
    Тук е от
    Oct 2003

100% подкрепям. + кадърно описание за adwords, защото ако е някоя боза, много хора го приемат като спам и предпочитат да се ровят по резултатите.

8.  

9. Member
    Тук е от
    Jun 2002

На кого принадлежи кода, правата за хостване и домейна си е описано в договора. Ако не е описано си има граждански съдилища и т.н. .
    По принцип практиката в БГ е на клиента да му се дава само това за което е платил, т.е. ако е платил за израбоване на скриптове, графики и т.н. той си ги получава. Иначе със договора или със платежните (фактури, касови бележки) си доказва правата в съда и си иска обезщетение + полагащите му се скриптове, графики и др.

10. Member
    Тук е от
    Oct 2003

Ами не знам, ама да се правиш на ощипана мома за някакви си 3-4-5 стотин лева си е направо педерастко, да ме извиняват. И какво, ще вдигнеш шум до небето, ще ги вземеш, но клиентът като те разгласи на още 100 човека, та макар и чрез форуми, какво ще вземеш след това?! Освен да налапаш големия член, друга далавера не виждам.
    Но патки много, за всяка има блондинка....

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 2 от 2 ПърваПърва 12

Подобни теми

1. Оптимизация на отопление с ел. котле
    От mishata във форум Електрическо отопление
    Отговори: 14
    Последно: 01-09-11, 00:31
  2. Оптимизация на ЛАН
    От Julian във форум Мрежи
    Отговори: 8
    Последно: 14-04-06, 12:55
  3. Програма за оптимизация
    От ManiMani във форум Общ - софтуер
    Отговори: 2
    Последно: 26-04-05, 12:46
  4. FireFox оптимизация
    От ru-boy във форум Общ - софтуер
    Отговори: 3
    Последно: 19-04-05, 10:10
  5. Оптимизация на GeForce2 MX/MX 400?
    От nikter във форум Аудио и Видеокарти
    Отговори: 2
    Последно: 30-11-04, 19:40

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе