Здравейте приятели,
Имам един въпрос към Вас и се надявам да ми помогнете.
Поназнайвам HTML, CSS, нямам проблем също така и с PhotoShop-a.
Стигнал съм до там, че мога да създам някой по-елементарни сайтове, но за съжаление те са по-скоро суховати.
В смисъл в тях липсва интерактивност.
Ще ми се да създам някой флаш (обръщам внимание, че не искам да правя игри или кой знае какво) който да е нещо като променящи се снимки в слайт шоу, или няколко снимки с течащ текст върху тях. Или пък обикновен текст, на който му е даден някакъв ефект (тескста се върти, премигва, уголемява или пък си сменя цвета).
Идеята ми е да мога да използвам въпросния флаш за банер, като предварително мога да му задавам колко пиксели да бъде по Х и по У. Толкова ми трябва - не повече
Мога да се възползвам от GIF (мога сам да си създам такъв сам), но проблемът при него е, че е ограничен до 256 цвята, което в наши дни си е направо малко.
Тук идва Вашата помощ - има ли програма, която би ми свършила работа и да е по - елементарна, но пък за сметка на това бърза и user friendly?
Нещо от сорта на GIF Animator да речем.
Обръщам внимание, че говорих с преподавател по Флаш и той ми каза, че да се правят флашове, трябвало да се знаят скриптовете на Java Script наизуст и това изобщо не било лесна работа. За това той не ми препоръча да използвам Flash MX - нямало да се справя. Аз пък си мисля, че във Flash MX не може да няма някой темплейти и да не може да се справи с нещо по елементарно - дали е така ще кажете Вие - разбирачите.
Предварително Ви благодаря и окачвам Вашите идей и съвети към мен - как да постъпя.
Митко