Или неприятнитe изживявания с http://www.bgfree.biz
Рещих да се самообучавям на PHP. По прочетох малко в имтернет, потормозих малко някои хора (Благодарности на tn1 и Меvas за помоща и търпението). Открих че в България се предлага безплатен PHP хостинг и за да не си товаря мащината реших да използван него. Все пак за начинаещ един мегабайти ми се струва достатчно. В продължени на седмица човърках няколко скрипта модифицирах ги за мои цели. В един момент нещо в поведението на скриптовете се промени (или поне на мен така ми се стори). Зададох въпрос във форума създаден от провайдера за тази цел.И след като в продължение на два дни нямаше почти никакво равитие във форума реших да се свържа по директно с този член на форума който изглеждаще като администратор. Из пратеният от мен маил гласеше нешто подобно: " Някой наглежда ли форума или е оставен на самотек ". Минути след това акаунта ми беше изтрит без всякакво предупреждение или обяснение. Когато попитах във форума какво съм сгрешил и не последва отговор в продължение на около час испратих директен маил до съпорта. Последвалата кореспонденция е :
1. ----- Original Message -----
From: "Yasen Atanasov" <ohtya@chem.uni-sofia.bg>
To: <support@bgfree.biz>
Sent: Tuesday, October 21, 2003 2:19 PM
Subject: Въпрос
Бих искал да знам поради каква причина Subdomain yasen.bgfree.biz беше
изтрит?.
Каква клауза от общите условия съм нарушил?
2. BGFreeSupport wrote:
Вие сте с безплатен акаунт и НЕ МОЖЕ да ползвате поддръжка от
support@bgfree.biz
Престанете да нарушавате общите условия (което правите и в момента), за да
не се принудим да ограничим достъпа Ви до ЦЯЛАТА си мрежа.
SysOp
BGFree.biz
3.----- Original Message -----
From: Yasen Atanasov
To: BGFreeSupport
Sent: Tuesday, October 21, 2003 2:45 PM
Subject: Re: Въпрос
Заплахата за ограничаване на достапа изобщо не ме притеснява. Явно имате адски тузарско и непрофесионално отношение към собственицитена безплатните акаунти. Една услуга или се предлаг така както е описана или изобщо не се предлага. В общите услови единствения случай на прекратяване на услугта без предизвестие е при грешни или неверни данни. Моите в никакъв случай не са такава. И бихте ли ми показали къде в Общите условия е казано че "НЕ МОЖЕ да ползвате поддръжка от support@bgfree.biz". Явно наименованието "BGFreeSupport" е само за "цвят". Смятам да разпратя копие от това писмо до всички софтуерни форуми до които имам достъп за да демонстрирам "професионализма" на фирмата ви.
Без какпка уважение: Ясен Атанасов
експерт по дистанционно обучени
Център за дистанционно обучение
към СУ "Св. Климент Охридски"
тел. (02)8161212
4 BGFreeSupport wrote:
From: "BGFreeSupport" Date: Tue, 21 Oct 2003 14:58:50 +0300 To: "Yasen Atanasov"
Zdraveite otnovo.
Da, mojete da razpratite kopie (tochno tova) do absolutno vseki, koito bi go ptiel s interes - imate nasheto saglasie.
Ne, ne chetete vnimatelno - poglednete tuk:
http://www.bgfree.biz:5050/register.php
Napisano e s cherveno "vnimanie" - i otdolu e kazano za kakvo da se vnimava.
Tona na BGFree.biz vinagi e bil ot poziciata na sobstvenika, a i nikoga ne sme obijdali nikogo (po kakvato i da e prichnina). Istinski sajeliavam, ako se chuvstvate taka.
Naistina Vi molia da ne polzvate tozi e-mail, do kolkoto ne e predviden za tova.
Uspehi,
SysOp
BGFree.biz
На този адрес мигат да се прочетат общите правила за ползване на услугта на bgfree.biz. http://www.bgfree.biz:5050/help/?topic=OU.
На следващия ден получих и следния одговор във форума.
"Ползвали сте support@ без да имате право за това, което очевидно е подразнило някого.
Няколко препоръки:
Пишете правилно на български.
Четете внимателно, когато ползвате нещо без пари.
Не разчитайте на него.
Не настоявайте за неща, които не Ви се полагат и не зависят от нас.
Не пълнете форума с твърдения, а с въпроси.
и др."( цитата е взет от http://www.bgfree.biz:5050/board/ind...&showtopic=127)
Явно фирмата не осъзнава, че безплатния акаунт освен за собствено удоволствие може да се исползва и за тестване на системата им. Любопитно ми е как смятат да се задържът на пазара с такова отношение към потребите, пък били те и безплатни.