Здравейте!
Скоро си купих един Kodak CX 7430 , сега искам да си взема допълнително памет. Но не съм на ясно какъв тип да е SD или MMC и дали по габарити са унифицирани или всяка фирма си произвежда за своя модел карти?
Здравейте!
Скоро си купих един Kodak CX 7430 , сега искам да си взема допълнително памет. Но не съм на ясно какъв тип да е SD или MMC и дали по габарити са унифицирани или всяка фирма си произвежда за своя модел карти?
MMC и SD форматите са съвместими и стандартизирани (т.е. всеки производител, който твърди, че дадена карта е SD или MMC гарантира, че те могат да се използват с всички устройства, които са направени за тях). По принцип ММС картите работят по-бавно от SD, което би могло да се отрази върху времето за запис на направените снимки сърху картата, затова ти препоръчвам да избереш SD. SD-тата пък се делят на обикновени и високоскоростни (като вторите са по-скъпи). Евентуално при използването на обикновена SD може да не можеш да правиш клипове с неограничена продължителност, затова когато решиш да купуваш памет, вземи апарата със себе си и помоли да я тестваш - запиши примерно 1-2 минути клип на най-високата резолюция...ако стане, значи всичко е точно
Ясно, значи да търся SD, високоскоростна памет тъй като апаратчето може да снима клип без ограничение в големината . 10Х Ско
Barbarian X, Kodaк си работят нормално и с по-бавни памети, защото по принцип са си бавни. При мене няма проблеми с Apacer 512MB SD, която не е от високоскоростните (7-10MB/s на четене с card reader, 3-5MB/s на запис). При снимане на видео 640х480 при 12 кадъра в секунда и 320х240 при 30 кадъра до сега нямам дропнат кадър Също така тестовете дори и с най-бързите памети (на dpreview има няколко за Кодак от DX и Z сериите) не показват увеличение на скоростта. Но ако разликата в цената не е голяма взимай бързата - ще можеш да я ползваш и при друг апарат, където скоростта наистина е от значние. По-важното е да не ти се разваля апарата и да си нямаш ядове с гаранциите (за това пуснах една друга тема).Първоначално публикувано от Barbarian X
Прочетох темата за дефектиралия Kodak и малко се попретесних, защото преди да си поръчам моят модел пратих един Емайл с въпрос за сервизно обслужване и т.н. но не ми отговориха. Но тъй като по форумите никъде не намерих инфо за дефектиране на Кодаци и го взех. Дано да излезе стока, че това ходене до САЩ никак не ми харесва!
@Barbarian X, всичко е до късмета! И Canon, сделан в Japan да вземеш ква ти е гаранцията че няма да откаже още на първия ден?Прочетох темата за дефектиралия Kodak и малко се попретесних
Здравейте,
ще си купувам апаратче за около 350 лв. и си мисля за моделчета до 4 мегапикс. Смятам , че не ми трябват повече и пък и паричките са други. От много гледане и четене се колебая между модели на Канон и Олимпус
Канон Powershot A410
http://www.technomarket.bg/product_d...ct_id=09016302
Олимпус FE-100 или FE-110
http://www.technomarket.bg/product_d...ct_id=09017387
Тези Олимпуси, много симпатични апаратчета
Моля за съвет
благодарско
Miron, ще гледам да бъда безпристрастен. Поразгледах характеристиките на тези две машинки и поне на хартия Olympus си заслужава повече - 2 секунди скорост + 4 мегапиксела(1 секунда + 3,2 мегапиксела за Canon A410). Лещите на Canon обаче са по-добри и затова прави малко по-качествени снимки. Ако за теб е важно да има повече мегапиксели - грабвах Olympus. Ако обаче държиш на малко по-добро качество вземай Canon A410. И в двата случая вземаш апарати от най-нисък клас на двете марки.
Моят съвет е да жертваш още 50-100 лева и да се ориентираш към Canon A510/А520(http://photopavilion.com/product.php?id=8), там говорим за съвсем друг клас машина с пълни ръчни настройки и невероятно качество на снимките(вече 3-ма мои приятели+майката на приятелката ми си взеха този модел или А510 и са УЛТРА доволни от избора си). Определено съотношението цена/качество там е по-добро отколкото при машините, към които първоначално си се насочил.
Успех и мисли в перспектива. Най-гадното е да ти се доскръндзят 50-ина лева и после да съжаляваш с години за избора си. Цифров апарат не се купува всяка година, затова помисли по-сериозно в/у избора си.
благодарско за съвета
лошото е , че мисля да го взема на изплащане , а този магазин е в Сф. и там е с 100 по-евтин (399 лв. с ДДС), отколкото в Техномаркет-Варна (499 лв с ДДС) !!!
ако е 399 лв. съм ЗА!
или да потърся 2-ра ръка, макар, че си е многоооо рисковано...
Много се извинявам, че вадя темата от архива, но търся съвет от компетентните тук лица. Става въпрос за цифров фотоапарат HP Pentax R 817. Сестрата на мъжа ми се сдоби с такъв, но без зарядно. След известно ходене по мъките, включително и в представителството на HP в София, откъдето все пак се снабдихме с някакво зарядно, за което гарантираха, че е за този модел, се оказа, че последният отдавна е спрян от производство и въпросното зарядно няма нищо общо с това, което е нужно. Първото, което се забелязва е, че няма никакъв вход - единствения е за плосък накрайник и е USB порт. Евентуално се замислихме над възможността да се зарежда през него, както някой мобилни телефони, но в крайна сметка излезе, че зарядното трябва да е на принципа на четеца за SD картите - вадиш батерията, поставяш я в него, зареждаш я и я връщаш обратно във фотоапарата. Проблемът всъщност е, че такива зарядни /по думите на "специалистите"/ отдавна не се намират и се оказва, че фотоапаратът не може да бъде използван. Затова искам да попитам някой чувал/виждал ли е някъде подобна на тази http://cgi.ebay.com.hk/ws/eBayISAPI....ayphotohosting джаджа и евентуално дали имаме някакъв шанс да си я намерим ? Ще съм благодарна и на идеи за алтернативни методи.
Този фотоапарат въобще не е стар. От преди две години е.
Това означава че е много стар като моделПървоначално публикувано от Julian
Шанса да намериш зарядно за този HP е близко до 0 .... намери кой да ти донесе това китайското ...
Лоша работа...
На мен ми остана само зарядното , след като ми открандаха фотоапарата "HP Photosmart R507", но като гледам какво търсиш, май моето зарядно няма да свърши работа. Сигурна ли си, че няма една малка дупчица с диаметър около 1мм за включване на зарядното към фотоапарата?
Не, няма. Иначе и такова зарядно бяхме взели от НР, колкото да го пробваме, понеже фотоапаратът не беше в мен, когато ходих да търся при тях.