Здравейте!
Скоро си купих един Kodak CX 7430 , сега искам да си взема допълнително памет. Но не съм на ясно какъв тип да е SD или MMC и дали по габарити са унифицирани или всяка фирма си произвежда за своя модел карти?![]()
Здравейте!
Скоро си купих един Kodak CX 7430 , сега искам да си взема допълнително памет. Но не съм на ясно какъв тип да е SD или MMC и дали по габарити са унифицирани или всяка фирма си произвежда за своя модел карти?![]()
MMC и SD форматите са съвместими и стандартизирани (т.е. всеки производител, който твърди, че дадена карта е SD или MMC гарантира, че те могат да се използват с всички устройства, които са направени за тях). По принцип ММС картите работят по-бавно от SD, което би могло да се отрази върху времето за запис на направените снимки сърху картата, затова ти препоръчвам да избереш SD. SD-тата пък се делят на обикновени и високоскоростни (като вторите са по-скъпи). Евентуално при използването на обикновена SD може да не можеш да правиш клипове с неограничена продължителност, затова когато решиш да купуваш памет, вземи апарата със себе си и помоли да я тестваш - запиши примерно 1-2 минути клип на най-високата резолюция...ако стане, значи всичко е точно![]()
Ясно, значи да търся SD, високоскоростна памет тъй като апаратчето може да снима клип без ограничение в големината . 10Х Ско
Barbarian X, Kodaк си работят нормално и с по-бавни памети, защото по принцип са си бавни. При мене няма проблеми с Apacer 512MB SD, която не е от високоскоростните (7-10MB/s на четене с card reader, 3-5MB/s на запис). При снимане на видео 640х480 при 12 кадъра в секунда и 320х240 при 30 кадъра до сега нямам дропнат кадърПървоначално публикувано от Barbarian X
Също така тестовете дори и с най-бързите памети (на dpreview има няколко за Кодак от DX и Z сериите) не показват увеличение на скоростта. Но ако разликата в цената не е голяма взимай бързата - ще можеш да я ползваш и при друг апарат, където скоростта наистина е от значние. По-важното е да не ти се разваля апарата и да си нямаш ядове с гаранциите (за това пуснах една друга тема).
Прочетох темата за дефектиралия Kodak и малко се попретесних, защото преди да си поръчам моят модел пратих един Емайл с въпрос за сервизно обслужване и т.н. но не ми отговориха. Но тъй като по форумите никъде не намерих инфо за дефектиране на Кодаци и го взех. Дано да излезе стока, че това ходене до САЩ никак не ми харесва!
@Barbarian X, всичко е до късмета! И Canon, сделан в Japan да вземеш ква ти е гаранцията че няма да откаже още на първия ден?Прочетох темата за дефектиралия Kodak и малко се попретесних
Здравейте,
ще си купувам апаратче за около 350 лв. и си мисля за моделчета до 4 мегапикс. Смятам , че не ми трябват повече и пък и паричките са други. От много гледане и четене се колебая между модели на Канон и Олимпус
Канон Powershot A410
http://www.technomarket.bg/product_d...ct_id=09016302
Олимпус FE-100 или FE-110
http://www.technomarket.bg/product_d...ct_id=09017387
Тези Олимпуси, много симпатични апаратчета
Моля за съвет
благодарско
Miron, ще гледам да бъда безпристрастен. Поразгледах характеристиките на тези две машинки и поне на хартия Olympus си заслужава повече - 2 секунди скорост + 4 мегапиксела(1 секунда + 3,2 мегапиксела за Canon A410). Лещите на Canon обаче са по-добри и затова прави малко по-качествени снимки. Ако за теб е важно да има повече мегапиксели - грабвах Olympus. Ако обаче държиш на малко по-добро качество вземай Canon A410. И в двата случая вземаш апарати от най-нисък клас на двете марки.
Моят съвет е да жертваш още 50-100 лева и да се ориентираш към Canon A510/А520(http://photopavilion.com/product.php?id=8), там говорим за съвсем друг клас машина с пълни ръчни настройки и невероятно качество на снимките(вече 3-ма мои приятели+майката на приятелката ми си взеха този модел или А510 и са УЛТРА доволни от избора си). Определено съотношението цена/качество там е по-добро отколкото при машините, към които първоначално си се насочил.
Успех и мисли в перспектива. Най-гадното е да ти се доскръндзят 50-ина лева и после да съжаляваш с години за избора си. Цифров апарат не се купува всяка година, затова помисли по-сериозно в/у избора си.
благодарско за съвета
лошото е , че мисля да го взема на изплащане , а този магазин е в Сф. и там е с 100 по-евтин (399 лв. с ДДС), отколкото в Техномаркет-Варна (499 лв с ДДС) !!!
ако е 399 лв. съм ЗА!
или да потърся 2-ра ръка, макар, че си е многоооо рисковано...
Много се извинявам, че вадя темата от архива, но търся съвет от компетентните тук лица. Става въпрос за цифров фотоапарат HP Pentax R 817. Сестрата на мъжа ми се сдоби с такъв, но без зарядно. След известно ходене по мъките, включително и в представителството на HP в София, откъдето все пак се снабдихме с някакво зарядно, за което гарантираха, че е за този модел, се оказа, че последният отдавна е спрян от производство и въпросното зарядно няма нищо общо с това, което е нужно. Първото, което се забелязва е, че няма никакъв вход - единствения е за плосък накрайник и е USB порт. Евентуално се замислихме над възможността да се зарежда през него, както някой мобилни телефони, но в крайна сметка излезе, че зарядното трябва да е на принципа на четеца за SD картите - вадиш батерията, поставяш я в него, зареждаш я и я връщаш обратно във фотоапарата. Проблемът всъщност е, че такива зарядни /по думите на "специалистите"/ отдавна не се намират и се оказва, че фотоапаратът не може да бъде използван. Затова искам да попитам някой чувал/виждал ли е някъде подобна на тази http://cgi.ebay.com.hk/ws/eBayISAPI....ayphotohosting джаджа и евентуално дали имаме някакъв шанс да си я намерим ? Ще съм благодарна и на идеи за алтернативни методи.
Този фотоапарат въобще не е стар. От преди две години е.
Това означава че е много стар като моделПървоначално публикувано от Julian
![]()
Шанса да намериш зарядно за този HP е близко до 0 .... намери кой да ти донесе това китайското ...
Лоша работа...
На мен ми остана само зарядното, след като ми открандаха фотоапарата "HP Photosmart R507", но като гледам какво търсиш, май моето зарядно няма да свърши работа. Сигурна ли си, че няма една малка дупчица с диаметър около 1мм за включване на зарядното към фотоапарата?
![]()
Не, няма. Иначе и такова зарядно бяхме взели от НР, колкото да го пробваме, понеже фотоапаратът не беше в мен, когато ходих да търся при тях.