Страница 3 от 3 ПърваПърва 123
Резултати от 31 до 41 от общо 41

Дайте ми съвет моля Sony S 60 vs. CyberShot DSC-P10

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

1. Тук е от
    Jan 2006

Re: Дайте ми съвет моля Sony S 60 vs. CyberShot DSC-P10

Ско, по принцип не съм заядлив човек. Има неща обаче, които ме изваждат извън релси. Като поразгледах форума забелязах, че наши колега crossblade просто разбира от всичко и по много. Няма тема, където да го няма неговото авторитетно мнение. Знам, че сте си дружки и че си пийвате биричка заедно и понякога ти е неудобно да се съгласиш с критиките към него, но всичко си има граници.
    Има неща, които са очевидни и този съфорумник не иска да види. Надали някой друг би спорил толкова колко велики са КМ и колко гаден апарат е S2 на Канон. Показах само няколко снимки, защото и те са достатъчни да се видят приликите и разликите. Мисля, че всеки разумен човек, който не е сочила с 7 дьоптъра е видял, че снимките правени с коментираните модели на Панасоник и КМ не са от най-добрите, ти също си го призна. Бъди безпристрастен.

Аз нямам нужда да споря, нямам нужда да доказвам нещо пред себе си. Яд ме е, че други хора, недобре запознати ще прочетат тази тема и може да останат със заблудата, че Канон не струва пред КМ и Панасоник, което за мен е просто тъжно. Затова изпаднах в такъв лют спор.

Колкото до твоята забележка за статистиката на сайта, който дадох........ Ами фактът, че 26% от кликванията са в/у Канон не е ли отражение на интересите на потребителите, които проучват коя марка е с най-добро съотношение цена/качество. Някой може ли да оспори факта, че Канон имат рекордни печалби и са доста напред с материала, че правят чудесни апарати във всеки клас? КМ може да са били много добри едно време, но качеството на снимките им е ужасно в средния клас, не говоря за цветове, говоря за ШУМ и то много. Това са очевидни неща, а ти кросблейд продължаваш да се дразниш ей така за спорта и защото си имал нещастието да се сдобиеш с един от скапаните им модели. Изказването, че Z5 е по-добър от А520 е смешно, а че е по-добър от S2 е жалко. Мисля, че разликите се виждат на снимките. Сами видяхме, че дори Z3 отстъпва по качество на снимката и ШУМ на двата Канона, а Z3 е доста по-скъпа от А520. Ако се появи някой друг освен кросблейд в защита на тази кауза ще се съглася, че съм дърто мрънкало и няма повече да пиша в тази тема, ще си стоя кротко и ще си ближа раните.

2.  

3. Cko
    Cko е офлайн
    Senior Member
    Тук е от
    Aug 2001

ivst1970, прав си за почти всико в поста си! Канон определено "струва" много и не случайно са сред лидерите в света по продажби на апарати от всички класове (да не кажа, че са си баш първи)!

Продължава да твърдя, че интереса на потребителите не е гаранция за качество, а по-скоро за успешна маркетингова кампания на производителя, но със сигурност това проучване доказва позициите на производителите на пазара - лидерите са Канон, Сони и Олимпус.

И на последно място, не съм съгласен с редовните препоръки на Crossblade за някои модели на Панасоник и КМ и съм му го казвал както тук, така и по ICQ.
    Цитат Първоначално публикувано от Ско
    CrossBlade ае стига препоръчва тея Панасоници наляво и надясно...и те си имат грижи; особено в ниския клас горепосочените марки ги превъзхождат, въпреки отсъствието на стабилизация...
    Peace!

4. Тук е от
    Jan 2006

Мир

Радвам се, че ме разбираш. Не съм такъв човек, ей така да се заяждам за спорта. Но много ми е болно, когато знам, че съм прав и се появи някое радио да споря с него. Както виждам от всичко прочетено досега във форума не съм само аз дето забелязва божествения комплекс на crossblade. Такива хора, които мислят, че винаги са прави, а другите са балъци и не знаят кога да спрат не ги кльопам много. А кросчо определено си мисли, че вдява от всичко и е най-добрия и пише с едно надменно самочувствие, което определено изнервя доста от участниците в този форум.

Със здраве

5. Senior Member
    Тук е от
    Mar 2003

Тема FZ5 или A610
    FZ5 или a610/a620
    от: 16.12.2005, 00:33

S2 е под FZ5 а за сравнение с FZ20 и FZ30 няма място
    Айде вижте тази тема.
    Автор: boni
    Дата: 16-01-06 02:11

Canon S2is и Sony H1 се сравняват навсякъде с Panasonic FZ5, те са идентични по всички показатели, къде слагате там FZ20, той е по-висок клас, има светосила 2.8 по цялата дължина на вариото, възможност за външна светкавица, ръчен фокус с гривна и т.н.
    Нататък в темите не ми се търси. Сайта има търсачка. Преди съм виждал и тема S2 / FZ5 - познайте какъв е резултата.

Мда, това е форума за фотография и фото техника в България. Ти си се кефи на А510 като искаш и не приемай моето мнение, мислейки си, че си много в час. Жорката да си снима с Бенк-а.

Айде заповядай в photo-forum - обори мненията там. Естествено - ако искаш не се доверявай на тях. За мен обаче там има достатъчно професионалисти, които си разбират от работата. И за тях явно FZ5 и други такива "шумящи сапунерки" са по-добре от А510, А610, та дори и от S2.

А относно "скапаната фалирала" КМ - ето една дискусийка. Можеш да видиш и мнението за тях какво е. Всичко е маркетинг в случая, не качество.

Пиша го това, защото според теб нали само аз съм на моето мнение. А за всички "фотографи" като теб и Жорката Канон са нумар 1 в класа под 100 лева :Super:

П.П. въобще не очаквам отговор, знам че ако има такъв няма да е смислен.
    Поздрави.

Mod Edit Ско:
    @Crossblade, моля не определяй кой какъв фотограф е! Едва ли познаваш лично Mr. ivst1970, за да знаеш какво снима, просто не е това начина!

6. Тук е от
    Jan 2006

******* ******, аз чета форуми, но не считам мненията там за меродавни. Нивото в този фото-форум не е кой знае колоко по-високо от тук. Аз сравнявам качеството на снимките, като в случая А520 определено прави по-добри снимки от FZ5. Приеми, че хората не са слепи и също виждат тези неща.

7. Senior Member
    Тук е от
    Mar 2003

Казах вече тези обръщения не към мен.

А аз нито мисля, че А520 е с по-добри снимки, нито с по-добри възможности. Така че явно стигнахме до това какво на теб ти харесва - не смятам да го оспорвам - всеки си има право на мнение, макар че ти реши, че твоето е валидно за всички ...

Поздрави.

8.  

9. DSI
    DSI е офлайн

Тук е от
    Jan 2006

Знам, че в спора се ражда истината, бих ли могъл да Ви помоля да спорите по темата

а именно Каннон А610 преимущества и критики към него

КМ не желая /поради това, че няма да мога да ми влязат в употреба зареди ограничението на клипа без звук - аз си знам за какво го вземам и не искам да си вземам видеокамера.... който предполагам, че започнат спорове и упреци към мен.
    Наистина бих искал да чуя упреци не към хора, а към техниката както каза потребитея LUD за Сонитата и за което съм му много благодарен нямам възможността и КАНАН-а да взема .... да го тествам така както тествах СОНИ-то ..
    Иначе наистина сте активни и някаде там между споровете който предимно са лични има истина и то голяма най-малкото научаваш неща от сорта какво е голяма и малка матрица .. може да е смешно за някой напреднали ... , но за мен беше нов термин и имаше върху какво да поровя в гогле т.к. вие малко сте заети

Благодаря на Всички за отделеното време по темата!

You are is :Super:

10. Тук е от
    Jan 2006

Мое мило момченце:35:, с огромен интерес се зачетох в този фото-форум и установих, че ти просто препредаваш прочетеното там. Такива думички като паналайка, сапунерка и др. явно там си ги научил. Вярно е, че двата апарата са от различен клас, но СНИМКИТЕ НА FZ5 СА ДАЛЕЧЕ ПО-ШУМНИ. Приемам критиката Ско, но са ШУМНИИИИИИ!!!

11. Cko
    Cko е офлайн
    Senior Member
    Тук е от
    Aug 2001

ivst1790, снимките на FZ5 са много далеч от определението "скапани"! Моля, внимавай с определенията за участниците ... всеки си има достойнство все пак

12. Moderator Аватара на Lazar
    Тук е от
    Aug 2005
    Живее в
    Варна

Цитат Първоначално публикувано от DSI
    Знам, че в спора се ражда истината, бих ли могъл да Ви помоля да спорите по темата

а именно Каннон А610 преимущества и критики към него

КМ не желая /поради това, че няма да мога да ми влязат в употреба зареди ограничението на клипа без звук - аз си знам за какво го вземам и не искам да си вземам видеокамера.... който предполагам, че започнат спорове и упреци към мен.
    Наистина бих искал да чуя упреци не към хора, а към техниката както каза потребитея LUD за Сонитата и за което съм му много благодарен нямам възможността и КАНАН-а да взема .... да го тествам така както тествах СОНИ-то ..
    Иначе наистина сте активни и някаде там между споровете който предимно са лични има истина и то голяма най-малкото научаваш неща от сорта какво е голяма и малка матрица .. може да е смешно за някой напреднали ... , но за мен беше нов термин и имаше върху какво да поровя в гогле т.к. вие малко сте заети

Благодаря на Всички за отделеното време по темата!

You are is :Super:
    DSI извинявам се от името на повечето участващи в темата.Мисля че си малко разочарован,и аз съм съм доста разочарован от тези безконечни и безсмислени лични спорове! За мене Kanon са най-добрите,а Panasonic са най- на сметка,но не се намесвам .Пожелавам ти успешен избор!

13. Senior Member
    Тук е от
    Mar 2003

И аз искренно се извинявам, че трябваше да пиша куп глупости заради личните проблеми на някои, след като бях отговорил съвсем по темата...

Поздрави

mod edit Lupus
    Дано с това сте приключили. Заключвам темата!

14.  

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 3 от 3 ПърваПърва 123

Подобни теми

1. Philips или LG, моля дайте съвет
    От emilian83 във форум LG телевизори
    Отговори: 3
    Последно: 07-03-12, 18:29
  2. Колеги, моля ви дайте съвет за TV
    От casparcho във форум Телевизори
    Отговори: 12
    Последно: 17-06-11, 12:18
  3. Моля дайте съвет за камера до 500 лв.
    От valdes666 във форум Фото и видеокамери
    Отговори: 7
    Последно: 13-01-10, 18:16
  4. Моля дайте съвет за отопление на къща
    От vladko33 във форум Отопление
    Отговори: 14
    Последно: 05-11-09, 09:49
  5. Отговори: 2
    Последно: 29-11-03, 09:12

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе