Ско, по принцип не съм заядлив човек. Има неща обаче, които ме изваждат извън релси. Като поразгледах форума забелязах, че наши колега crossblade просто разбира от всичко и по много. Няма тема, където да го няма неговото авторитетно мнение. Знам, че сте си дружки и че си пийвате биричка заедно и понякога ти е неудобно да се съгласиш с критиките към него, но всичко си има граници.
Има неща, които са очевидни и този съфорумник не иска да види. Надали някой друг би спорил толкова колко велики са КМ и колко гаден апарат е S2 на Канон. Показах само няколко снимки, защото и те са достатъчни да се видят приликите и разликите. Мисля, че всеки разумен човек, който не е сочила с 7 дьоптъра е видял, че снимките правени с коментираните модели на Панасоник и КМ не са от най-добрите, ти също си го призна. Бъди безпристрастен.
Аз нямам нужда да споря, нямам нужда да доказвам нещо пред себе си. Яд ме е, че други хора, недобре запознати ще прочетат тази тема и може да останат със заблудата, че Канон не струва пред КМ и Панасоник, което за мен е просто тъжно. Затова изпаднах в такъв лют спор.
Колкото до твоята забележка за статистиката на сайта, който дадох........ Ами фактът, че 26% от кликванията са в/у Канон не е ли отражение на интересите на потребителите, които проучват коя марка е с най-добро съотношение цена/качество. Някой може ли да оспори факта, че Канон имат рекордни печалби и са доста напред с материала, че правят чудесни апарати във всеки клас? КМ може да са били много добри едно време, но качеството на снимките им е ужасно в средния клас, не говоря за цветове, говоря за ШУМ и то много. Това са очевидни неща, а ти кросблейд продължаваш да се дразниш ей така за спорта и защото си имал нещастието да се сдобиеш с един от скапаните им модели. Изказването, че Z5 е по-добър от А520 е смешно, а че е по-добър от S2 е жалко. Мисля, че разликите се виждат на снимките. Сами видяхме, че дори Z3 отстъпва по качество на снимката и ШУМ на двата Канона, а Z3 е доста по-скъпа от А520. Ако се появи някой друг освен кросблейд в защита на тази кауза ще се съглася, че съм дърто мрънкало и няма повече да пиша в тази тема, ще си стоя кротко и ще си ближа раните.