Страница 3 от 4 ПърваПърва 1234 ПоследноПоследно
Резултати от 31 до 45 от общо 49

Избор на цифров фотоапарат до 400-450лв

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Member
    Тук е от
    Mar 2006
    Мнения
    202
    #31

    Re: Избор на цифров фотоапарат до 400-450лв

    Само мир да има
    Признавам : Фуджи правят най хубавите фотоапарати и матрици !!!
    Аз лично ако имах нужда от смяна на фотото бих взел това http://belfo.photo-forum.net/R1/page8-1.htm е нищо че пише сони , но няма пълно щастие .

    Евентуално ако съм фен на марката (като някой форумци, защото аз май по скоро не съм) може и това http://forum.idg.bg/viewtopic.php?p=1512& . Но пък цената става доста по различна от 400 -500 лв.

    Вижте това за проблемните матрици на сони http://www.hardwarebg.com/forum/arch...p/t-69194.html - дълъг списък с доста производители

    Дано не сме объркали много автора на темата че тя много се разводни с тия наши спрове. Нека поне напише какво си е купил.

  2.  
     
  3. Junior Member
    Тук е от
    Dec 2006
    Мнения
    135
    #32

    Re: Избор на цифров фотоапарат до 400-450лв

    Sony DSC-R1 се продава на цена, на която можеш да си купиш огледално-рефлексен Canon 300/350 D.

    Fujifilm FinePix S5200 не лош апарат, но също е доста по-скъп от зададения лимит.

    Никъде не сме казали, че на Сони матриците са проблемни. Просто матриците на Фуджи са доста по-добри.

    Авторът на темата няма да се обърка, защото си има отделен бюджет за целта и ще си направи избора в неговите рамки.


  4. Junior Member
    Тук е от
    Dec 2006
    Мнения
    135
    #33

    Re: Избор на цифров фотоапарат до 400-450лв

    re: deveca

    Не видях в твоите изисквания желание за ръчни настройки. Ако това е така, мисля, че най- подходящото апаратче за теб е Fujifilm F20.
    Можеш да го видиш тук:
    http://www.photopavilion.com/?page=c...#slides-pane-0
    http://www.dpreview.com/reviews/spec...finepixf20.asp
    Продава се само във Фотопавилион с една година гаранция.

    Обърни внимание, че това е единствения апарат под 400лв. с матрица 1/1,7'' (т.е. голяма матрица).
    Обаче ползва флаш медия xD picture card , която е двойно по-скъпа от масовите SD !

    Ако държиш на ръчни настройки и не държиш непременно да е джобен формат, би могъл с малко търпение да си намериш за тези пари Panasonic Lumix DMC-FZ5
    http://www.dpreview.com/reviews/spec...nic_dmcfz5.asp
    от човек, който се ъпгрейдва към Panasonic Lumix DMC-FZ7 тук:
    http://photo-forum.net/forum/list.php?f=2

    И да се похвалиш, какво си купил!

  5. Member
    Тук е от
    Mar 2006
    Мнения
    202
    #34

    Re: Избор на цифров фотоапарат до 400-450лв

    Чета във форума и недоумявам!? Появява се потребител (обикновено лаик като мен) и задава въпрос от сорта: Какъв апарат да си купя до ??? лв.? ; Спрял съм се на ????? или ?????, кой от двата да си взема? и т.н. и т.н. все от тоя сорт. До тук добре попитай и ще ти се каже! Обаче !!!

    Започват спецовете с безкрайните съвети – Вземи си този или онзи те са марка те са нещо! Не, вземи си третия той направо разбива останалите! Не не, четвъртия има оптика трепач еди кви си възможности, бил такъв или онакъв! Всеки мята своята гледна точка, като в 99% от случаите е пристрастен към определена марка или модел! Е добре де! А сега кажете как аджаба тоя дето пита да направи избор, като вместо помощ в избора е получил 1001 мнения и цял ден чете спорове между един или друг на тема коя марка или кой модел къртел останалите имал традиции и т.н.
    Фотото не е само матрица (защото вече е ясно кой произвежда най добрите матрици в галактиката ).
    Освен това на автора не темата не му трябва високо ISO за да снима нощем катерици в гората от 20 метра !!!

    Моля deveca да напише какво си е взел!




  6. Junior Member
    Тук е от
    Dec 2006
    Мнения
    135
    #35

    Re: Избор на цифров фотоапарат до 400-450лв

    На човека не му трябва най-добрата матрица в галактиката, въпреки че Fujifilm SuperCCD най-добрата в момента на земята за компактни апарати.

    Трябва му най-доброто съотношение качество/цена при определени от него условия. Аз съм му предложил най-подходящото решение според моя опит.

    Високото исо му трябва не за да снима нощем катерици в гората, а да може да прави естествени снимки при слабо осветление включително и вечер в къщи, на сбирки, в кръчма, в църква и други социални събития, без да ползва светкавица и да гледа после физиономии като месечини, защото толкова могат светкавиците на евтините апаратчета. Освен това може да снима шаващите си дечица или домашни любимци в къщи даже в облачно време, без да са размазани.
    Впрочем светкавичката на F20 покрива 6,5 метра!

    Colonelo, не ми е ясно защо е твоят неприязън към апаратите на Фуджи, след като явно не си снимал с такива. Аз поне имам опит с Канон, Панасоник и Фуджи. Имам и известен поглед върху Пентакс, Олимпус и Самсунг.
    Просто в момента няма по-добър от F20 в интервала до 450лв. И като качество на снимката и като качество на клипчето. Обективите Фуджинон, Лайка и Канон за сапунерките са приблизително на едно ниво с много леко предимство за Лайка. Само че обективът на харесания от deveca панасоник DMC-LZ5 не е Лайка, а Лумикс и е малко по-зле.

    Що се отнася за процесора и софтуера, F20 е най-скоро излезлия модел, а при тази техника иновациите напредват с месеци, а не с години.
    И още нещо. 6 мегапикселният F20, поради хексагоналната си матрица вади разделителна способност като 7-8 мегапикселните традиционни матрици.

    Аз лично, ако Фуджи пусне подобен на F20, но с обективче от 28мм и аспекти 16:9 и 3:2, веднага си продавам моя Panasonic Lumix DMC-LX1 и си взимам Фуджи. Или пък ако Канон или Панасоник докопат матрицата на фуджи или се появи подобна. За сега съм се договорил с щерката да ми дава нейното F20, ако имам някакво събитие на закрито.

  7. Member
    Тук е от
    Sep 2003
    Мнения
    244
    #36

    Re: Избор на цифров фотоапарат до 400-450лв

    Цитат Първоначално публикувано от Colonelo


    Моля deveca да напише какво си е взел!



    Здравейте, значи все още се колебая какво да бъде, разгледах доста модели на цифровите апарати и не мога да избера. Гледах го този ф-20 и ми харесва, питахте ме дали искам да има ръчен фокус, но като не съм наясно какво е ръчен фокус как да ви кажа
    Искам да може да прави хубави клипчета, също така и да прави хубави снимки вечерно време, тъй като повечето апарати правят страхотни снимки през деня, но вечер са много зле. За пример мога да ви кажа че имам един фотоклип (българско производство) който прави задоволителни снимки през деня, но вечер снимките са много червени. Клиповете са 320по240 на 15фрейма.(горе долу добре). Както по горе колегата каза, че няма да ми се налага да снимам вечер катерици в гората от 20 метра, е може би няма да снимам катериси от 20 метра, ама искам поне от 5 метра да снимам хора вечер. Виждам че спора ви отиде далеч над моя бюджет до 450 лева.... Все още избирам давайте предложения. За сега последно съм се спрял на канон, тъй като ми пратиха едни готини снимки и клипове много добре съм очарован само не можах да видя на тъмно как се справя с клиповете и снимките. Очаквам вашите мнения по въпроса.

  8.  
     
  9. Member
    Тук е от
    Mar 2006
    Мнения
    202
    #37

    Re: Избор на цифров фотоапарат до 400-450лв

    Нямам нищо против Фуджи, просто не робувам на марки ! Всичко зависи от конкретния модел, какви материали са вложени и колко качествено е изпълнено.

    http://www.olympus.bg/consumer/29_FE...ifications.htm
    ето още едно удивително предложение с ISO 10000 в класа сапунерки
    страхотен дисплей с 230к точки и тънко метално тяло! (не че ми харесва)
    Май трабва да си продадем DSLR и да купим такива самунерки !

    Щом на фуджито светкавицата хвърля на 6 метра , на тоя олимпус от линка ако можеше да се подкара на ISO10000 и светкавица щеше да метне поне 30 метра, таман катериците ще излизат по-добре. Само да не от прекалено близко че ще ни погнат от Фондация “Бриджит Бардо” че нарушаваме покоя на горките животни

    Цитат Първоначално публикувано от pitagor
    Аз поне имам опит с Канон, Панасоник и Фуджи. Имам и известен поглед върху Пентакс, Олимпус и Самсунг.
    Обективите Фуджинон, Лайка и Канон за сапунерките са приблизително на едно ниво с много леко предимство за Лайка. Само че обективът на харесания от deveca панасоник DMC-LZ5 не е Лайка, а Лумикс и е малко по-зле.

    Що се отнася за процесора и софтуера, F20 е най-скоро излезлия модел, а при тази техника иновациите напредват с месеци, а не с години.
    И още нещо. 6 мегапикселният F20, поради хексагоналната си матрица вади разделителна способност като 7-8 мегапикселните традиционни матрици.
    pitagor очевидно познаваш детайлно новите CCD сензори, процесори и фърмуера. Имаш доста опит.
    Аз за съжаление не мога да се похаваля с такива неща. То всъщност малко са тия който могат да дадат такава оценка!

    Дай майл за да ти пратя снимки от Фуджи!

    deveca , кое Канон-че си хареса?




  10. Junior Member
    Тук е от
    Dec 2006
    Мнения
    135
    #38

    Re: Избор на цифров фотоапарат до 400-450лв

    Исках да бъда полезен на deveca и го направих. Парите и изборът са си негови.
    Нямам намерение да участвам в литературни упражнения за галактики и катерички, нито да препоръчвам неизпробвани сапунерки.
    Приятно прекарване!

  11. Novice
    Тук е от
    Mar 2007
    Мнения
    1
    #39

    Re: Избор на цифров фотоапарат до 400-450лв

    Здравейте! Искам да закупя своя първи цифров фотоапарат и моля за помощ при избора му! Ще го ползвам при екскурзии в чужбина, сред природата, както и при всякакви партита - вечер, на закрито и пр. Хубаво е да има и добри видео възможности, тъй като все още не мога да си позволя видеокамера. Ценови диапазон 200-600 лв. По различни причини съм се спряла на няколко модела - моля Ви, знаещите и имащите цифрови апарати да ме ориентират кой от тях е с най-добро качество на изображението и въобще - с най-добро съотношение възможности : цена. Също така бих искала да не ми се налага в близките 5 години да го подменям ...защото е морално и физически остарял или поради някаква още по-лоша причина...
    Благодаря на всеки, който прочете моето послание и ми помогне със съвет!
    Това са моделите:

    CANON POWERSHOT A-450 - цена с ддс:269.00 .лв

    -5.0 МЕГАПИКСЕЛА (1/3" CCD)
    -3.2Х ОПТИЧНО ПРИБЛИЖЕНИЕ
    -4Х ДИГИТАЛНО ПРИБЛИЖЕНИЕ
    -СУПЕРМАКРО: 1СМ.
    -ВИДЕОКЛИП СЪС ЗВУК (640Х 480/ 10 FPS; 320X240/ 30 FPS)
    -2.0" TFT LCD ДИСПЛЕЙ
    -16MB MMC КАРТА В КОМПЛЕКТА
    -СЛОТ ЗА SD/ MMC/ SDHC КАРТИ
    -2 БР. АА БАТЕРИИ



    PANASONIC DMC-FX07EG-A цена с ДДС: 449.00 лв.
    -7.2 МЕГАПИКСЕЛА ( 1 / 2.5 CCD )
    -3.6 X ОПТИЧНО ПРИБЛИЖЕНИЕ
    ( 35 мм EKB. : 28 - 102 mm )
    -4 X ДИГИТАЛНО ПРИБЛИЖЕНИЕ
    -О. I. S. ОПТИЧЕН СТАБИЛИЗАТОР НА КАРТИНАТА
    -МАКРО РЕЖИМ : 5 см
    -ВИДЕОКЛИП СЪС ЗВУК : 848 X 480 / 640 X 480 /
    320 X 160 ; 30 / 10 FPS
    -2.5" TFT LCD МОНИТОР ( 207 000 ПИКСЕЛА )
    СЛОТ ЗА SD / MMC КАРТА ПАМЕТ
    -16 МB SD КАРТА
    -LI - ION БАТЕРИЯ + ЗАРЯДНО УСТРОЙСТВО


    РANASONIC DMC-TZ1EG-A цена с ДДС: 499.00 лв.
    -5.0 МЕГАПИКСЕЛА 1 / 2.5" ССD
    -10х ОПТИЧНО ПРИБЛИЖЕНИЕ (35mm еквивалент;35mm-350 mm)
    -4 х ДИГИТАЛНО ПРИБЛИЖЕНИЕ
    -ОПТИЧЕН СТАБИЛИЗАТОР НА КАРТИНАТА
    -МАКРО РЕЖИМ - 5 СМ
    -ВИДЕОКЛИП СЪС ЗВУК - 848Х480;640Х480;320Х240;30fps;10fps
    -ВГРАДЕНА ПАМЕТ - 13.4 МВ
    -СЛОТ ЗА ММС И SD КАРТА
    -LI-ION БАТЕРИЯ + ЗАРЯДНО УСТРОЙСТВО
    ДЕТАЙЛИ ЗА АРТИКУЛИТЕ


    PANASONIC DMC-FZ7EG-K цена с ДДС: 599.00 лв.
    -6 MP (1/2.5) CCD
    -12 Х ОПТИЧНО ПРИБЛИЖЕНИЕ /F2.8-F3.3/
    -4 Х ДИГИТАЛНО ПРИБЛИЖЕНИЕ
    -2,5 TFT LCD ДИСПЛЕЙ
    -ВИДЕО КЛИП СЪС ЗВУК (848X480)
    -ПЪЛНИ РЪЧНИ НАСТРОЙКИ
    -ОПТИЧЕН СТАБИЛИЗАТОР НА КАРТИНАТА
    -16MB SD КАРТА ПАМЕТ
    -LI-ION БАТЕРИЯ + ЗАРЯДНО / 7,2V 710MAH/


    SAMSUNG DIGIMAX S500 BLACK цена с ДДС: 239.00 лв.
    -5.1 МЕГАПИКСЕЛА (1/2.5")
    -3 X ОПТИЧНО ПРИБЛИЖЕНИЕ
    -5 Х ДИГИТАЛНО ПРИБЛИЖЕНИЕ
    -МАКРО 5 СМ
    -ВИДЕОКЛИП СЪС ЗВУК
    -ПОЛЗВАНЕ НА ОПТИЧНО ПРИБЛИЖЕНИЕ
    ПРИ ВИДЕОКЛИПА
    -2.4" TFT LCD ДИСПЛЕЙ
    -20 МВ ВГРАДЕНА ПАМЕТ
    СЛОТ ЗА SD И MMC КАРТА
    -2 БР.АА БАТЕРИИ


    SAMSUNG DIGIMAX S800 BLACK цена с ДДС: 349.00 лв.
    -8.1 МЕГАПИКСЕЛА -1/1.8" CCD СЕНЗОР
    -3X ОПТИЧНО ПРИБЛИЖЕНИЕ(35-105 MM)
    -5X ЦИФРОВО ПРИБЛИЖЕНИЕ
    -2.4" LCD ДИСПЛЕЙ
    -МАКРО - 4 СM
    -ВЪЗМОЖНОСТ ЗА MPEG-4 ВИДЕОКЛИП СЪС ЗВУК - 30 FPS
    -ФИНКЦИЯ ДИКТОФОН
    -ВГРАДЕНА ПАМЕТ-20 MB
    -СЛОТ ЗА SD/MMC КАРТИ -( MAX 1GB )
    -ЗАХРАНВАНЕ - 2XAA БАТЕРИИ
    -ИНТЕРФЕИС-USB 2.0 HS


  12. Member
    Тук е от
    Dec 2004
    Мнения
    508
    #40

    Re: Избор на цифров фотоапарат до 400-450лв

    Цитат Първоначално публикувано от danny

    PANASONIC DMC-FZ7EG-K цена с ДДС: 599.00 лв.
    -6 MP (1/2.5) CCD
    -12 Х ОПТИЧНО ПРИБЛИЖЕНИЕ /F2.8-F3.3/
    -4 Х ДИГИТАЛНО ПРИБЛИЖЕНИЕ
    -2,5 TFT LCD ДИСПЛЕЙ
    -ВИДЕО КЛИП СЪС ЗВУК (848X480)
    -ПЪЛНИ РЪЧНИ НАСТРОЙКИ
    -ОПТИЧЕН СТАБИЛИЗАТОР НА КАРТИНАТА
    -16MB SD КАРТА ПАМЕТ
    -LI-ION БАТЕРИЯ + ЗАРЯДНО / 7,2V 710MAH/
    Този LUMIX FZ7 е най-правилният избор в този ценови диапазон!

    Според мен

    Много добра оптика, по-голям оптичен зуум в сравнение с други марки в същия клас. А Panasonic , до колкото знам, са единствените с оптичен стабилизатор в ниския клас.

  13. Junior Member
    Тук е от
    Aug 2002
    Мнения
    93
    #41

    Re: Избор на цифров фотоапарат до 400-450лв

    Играл съм си с РANASONIC DMC-TZ1EG-A и мога да кажа, че оптичния стабилизатор е СУПЕР и апарата е много добър за парите си. Снима малко бавно, но на това се свиква. В общи линии това е проблем на повечето евтини апарати.

  14.  
     
  15. Member
    Тук е от
    Jun 2004
    Мнения
    247
    #42

    Re: Избор на цифров фотоапарат до 400-450лв

    Има само 2 вида апарати за мене CANON и Nikon
    Присъствал сам на няколко фото сбирки от смея да кажа едни от най добрите фотографи у нас. Тяхното мнение е същото .
    Ползвам CANON от 4 год. Перфектни снимки.
    Канона си е Канон
    Има специален форум за фото може да попиташ и там
    все пак са само професионалисти

  16. Senior Member
    Тук е от
    Mar 2003
    Мнения
    2,045
    #43

    Re: Избор на цифров фотоапарат до 400-450лв

    Мускетаре, кои от добрите фотографи на срещата снимаха със САПУНЕРКИ на Canon и Nikon ? Или всичките бяха с големите бангии ?!

    Айде стига излишна фенштина бате. Канона си е канон - хахахха. Да, ама не тоя за 400-500 лева нов.

    FX07, TZ1 или FZ7. Аз TZ1 бих го разкарал от класацията (нямаше ръчни?!) а FZ7 ако можеш да го смениш за FZ5 за по-малко пари или за FZ20-30 втора ръка по-добре. FX си е тънкооо

  17. Junior Member
    Тук е от
    Dec 2006
    Мнения
    135
    #44

    Re: Избор на цифров фотоапарат до 400-450лв

    Цитат Първоначално публикувано от danny
    Ще го ползвам при екскурзии в чужбина, сред природата, както и при всякакви партита - вечер, на закрито и пр. Хубаво е да има и добри видео възможности, тъй като все още не мога да си позволя видеокамера. Ценови диапазон 200-600 лв.
    -"Екскурзии в чужбина и сред природата..."
    За тази цел е силно желателно обективът да почва от 28мм. Поради тази причина си продадох Panasonic FZ5 и си взех Panasonic LX1. Друго важно нещо - добрият апарат е този, който е в теб, а не е останал в къщи. Затова е хубаво да е джобен.
    Съобразено с тези неща в момента най-сполучливи са Panasonic TZ2 (под 600лв) и TZ3 (608лв)
    http://www.photopavilion.com/?page=c...#slides-pane-0

    Недостатъци - Шумни снимки при високо ИСО и не особено добро видео. Това са недостатъци на всички Панасоници

    -"при всякакви партита - вечер, на закрито..."
    Тук трябва реална висока чувствителност. Тази задача в момента решават добре само Fujifilm FinePix F20 (399лв, без ръчни настройки), Fujifilm FinePix F30 (499лв) Fujifilm FinePix F31 (625лв). Освен това апаратите на Фуджи правят най-доброто видео между фотоапаратите. (На дъщеря ми подарих F20)

    Недостатъци - Обективът не започва от 28мм. Няма оптичен стабилизатор (въпреки, че това до голяма степен се тушира от реалното високо ИСО)

    Пълно щастие за съжаление няма. Трябва да си решиш, кое приложение за теб е по-важно. Или да си осигуриш достъп до два различни апарата, както си го организирах при мен.


  18. Junior Member
    Тук е от
    Dec 2006
    Мнения
    135
    #45

    Re: Избор на цифров фотоапарат до 400-450лв

    Я виж какво продават втора ръка тук:

    http://clubs.dir.bg/showthreaded.php...sed&sb=5&part=

    Canon Powershot A620 7MP
    Нов, запечатан, с едногодишна гаранция от Canon.
    Комплектът включва освен това и SD карта, 4 алкални батерии, софтуер, видео и USB кабел.

    Цена - 450 лв

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 3 от 4 ПърваПърва 1234 ПоследноПоследно

Подобни теми

  1. Избор на компактен цифров фотоапарат!
    От g_velev във форум Фото и видеокамери
    Отговори: 7
    Последно: 27-03-12, 15:33
  2. Съвет за избор на цифров фотоапарат.
    От Стоян във форум Фото и видеокамери
    Отговори: 7
    Последно: 15-08-11, 18:06
  3. Избор на цифров фотоапарат?
    От hinergy във форум Фото и видеокамери
    Отговори: 12
    Последно: 30-05-07, 10:54
  4. Избор на цифров фотоапарат...
    От Caesar във форум Фото и видеокамери
    Отговори: 42
    Последно: 16-07-05, 15:02
  5. Избор на цифров фотоапарат
    От Ico. във форум Фото и видеокамери
    Отговори: 20
    Последно: 25-01-05, 16:29

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе