не знам ... имам камера SAMSUNG и съм доволен от нея , но тя е аналогова затова реших да я сменя ,пък и батерията не държи вече ...Със сигорност ще е SAMSUNG ,но дали с диск или с касетка ,това е въпроса??
не знам ... имам камера SAMSUNG и съм доволен от нея , но тя е аналогова затова реших да я сменя ,пък и батерията не държи вече ...Със сигорност ще е SAMSUNG ,но дали с диск или с касетка ,това е въпроса??
Бягай далеч от камери самсунг....после да не кажеш, че не сме те предупредили!Мислиш си че са хубави просто защото не си работил с други
. Качеството им е в пъти лошо от това на сони, какон и панасоник.
благодаря за инфото ще го имам в предвид![]()
старите Samsung бяха с части и механика на Сони. Новите (от 2-3 години насам) доколкото знам са си разработка на Самсунг и за това.Първоначално публикувано от exersist
Значи до тук стигнах до извода , че Samsung не струват ...за това вчера бях до техномаркета и си харесах един PANASONIC , цената му е към 480 лева с miniDV касетка ,добра характеристика ,но за да свалям на PC ще ми трябва някаква специална платка , която струва около 50 кинта и така цената на камерата и консумативи става към 530 - на лева .
Значи вдигам летвата . От 329 лева Samsung вече отидох на 550 лева за модел който ще ми върши работа!!!!
Дали си заслужава ?? Искам само да снимам семейството и да олесня начин на сваляне на PC , като не се бръквам дълбоко в джоба, все пак няма да снимам Филм.
Някои да има нещо на предвид??
Благодаря
Ами ти си направи сметката дали си струва или не. И дали "ще правиш филм". Мен малко ме съмнява да снимаш толкова перфектно, та да няма нужда от едит после. На мен са ми носили касети за редактиране, където някой с движения от типа "поливам си градината" е снимал един час едно към едно как крачи бодро из балкана... И после тая касета я мята в някой тъмен шкаф и никога няма да я изгледа цялата. Защото в нея има всичко на всичко 5-10 минути стабилно видео, което си заслужава да бъде изрязано от общата плява и записано на друго място. Тоя целия процес му казват видеоредактиране или "правене на филм". Занимавам се с видеообработка от няколко години,а снимам от доста повече, но за себе си не мога да кажа, че в пълна степен съм усвоил т.нар."монтажно снимане" - такова, при което няма нужда от последваща обработка.
Ето ТУК съм пуснал навремето няколко полезни статии за видеозаснемането...
Някой се е избъзикал с теб.Първоначално публикувано от exersist
Я виж в most са по 11 лева парчето с ДДС.
Между другото имаше едни Панасоници дето имаха USB 2.0 и май можеха да свалят и през него. Накакъв софтуер на панасоник "MotionDV Studio" или нещо подобно се използваше.