Наточил съм се на видео камера, но не са ми ястни някои неща!!! Камерата ще е задължително с HDD, други не ме интересуват. За около час четене на разни теми достигнах до изводът, че Сони камерите са по добри от ЖВЦ. Дали това е така или е само митСони имат Карлс Цайс оптика, а ЖВЦ с каква са? Моделите към който съм се насочил са следните:
1-Sony DCR-SR32E - 378 евро
2-Sony DCR-SR52E - 431 евро
3-JVC Everio GZ-MG130E - 332 евро
4-JVC Everio GZ-MG155E - 432 евро
5-JVC Everio GZ-MG255E - 471 евро
Всички са с CCD матрица. Големият въпрос е за мегапикселите. Не са ми ястни много нещата, каква роля играе големината на матрицата тук ( или как се казва там). Сони номер едно е с 0.8 Megapixel, сони две е с 1.07 Megapixel. Всичко останало по тях е еднакво. При ЖВЦ парвото е с 0.8 Megapixel, второто с 1.07 Megapixel ,а третото е с 2.18 Megapixel. Всичките снимат в MPEG2 720x576 Pixel и затова се чудя каква раля играят тези пиксели при видео запис. При снимките разликата ми е ясна! И петте камери са напълно идентични и еднакви. Много ще се радвам някой да ми даде линкче или да ми обесни каква е разликата при различните пиксели при зпис на видео. Благодаря!