Резултати от 1 до 9 от общо 9

Въпрос за видеокамера.

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Junior Member
    Тук е от
    Oct 2008
    Мнения
    15
    #1

    Въпрос за видеокамера.

    Здр на всички, искам първо да похваля форума, прочетох няколко теми в които хората търсеха помощ и много хора им се стекоха на помощ с правилен, професионален и изчерпателен отговор Браво, това много ме радва, а и за това избирам вашият форум, да задам много важен за мен въпрос. Мисля, че тук ще намеря правилния отговор от професионалисти. Въпроса ми е:
    Имам Panasonic NV-GS75 снима на малка касетка, МИНИ ДВ е (1.7 мегапиксела е). Искам да си купя JVC GZ MG 330 хибридна камера, снима на хард диск, HDD e (или беше HD, но мисля, че е HDD) 0.8 мегапиксела. Като снимам клипчета и от 2те камери и като ги съединя в 1 филм, ще се вижда ли разлика? или ще изглежда, че всичко е снимано с 1 камера, да не се вижда разлика в 2те картини.-Снимам по 1 клипче и с 2те камери, обединявам ги в 1 клипче с програма на компютъра и ще се вижда ли разлика в картината? ще изглежда ли, че са снимани с 1 камера?
    Това ми е въпроса, моля някой професионалист, който наистина разбира да ми даде правилния отговор, защото ако си я зема тая камера и има разлика в картините, като обединя всичко във филм много много ще се прееба направо умирам Благодаря предварително за всеки отговор и полезна информация.

  2.  
     
  3. Member
    Тук е от
    Dec 2003
    Мнения
    147
    #2

    Re: Въпрос за видеокамера.

    Здравей,
    не смятам че съм професионалист по обработката на филми обаче мога да ти кажа няколко причини поради които не бих се захванал със подобно начинание:

    - имаш две камери 1.7 Mpix и 0.8 Mpix, при обединяването на филмите от двете камери поне единият филм ще трябва да се приведе по резолюция към другия, това е цифрова обработка при която излишните или недостигащите пиксели на единия филм се обработват по математически алгоритъм и тяхната яркост и цветност няма да съответства точно на съответните пиксели от другия филм.
    - разбирам че камерите са от различен производител, което значи че матрицата им при всички положения е със различна чувствителност и при еднакви условия - осветление и положение на камерата няма да получиш еднакво изображение. За предпочитане е двете камери да са не само от еднакъв производител ами и абсолютно еднакви като модел, включително и партида на производителя
    - не се разбира как ще обединяваш филмите - ще ги налагаш един върху друг или един след друг.

    При всички положения ще има някаква разлика в двете изображения и цифровата обработка която да ги доближи по качество предполагам че ще бъде толкова трудоемка че може цялото начинание да си изгуби смисъла.

  4. Junior Member
    Тук е от
    Oct 2008
    Мнения
    15
    #3

    Re: Въпрос за видеокамера.

    един след друг разбирасе , мерси за отговора, изглежда ми, че имаш право. други мнения?

  5. Pat
    Pat е офлайн
    Senior Member Аватара на Pat
    Тук е от
    Oct 2003
    Живее в
    Варна
    Мнения
    7,228
    #4

    Re: Въпрос за видеокамера.

    Ще има разлика.

  6. Junior Member
    Тук е от
    Jun 2008
    Мнения
    134
    #5

    Re: Въпрос за видеокамера.

    Преди време за чисто семейна употреба сравнявах миниДВ 1.07 Мп /по-добро на разумна цена още нямаше и я взех, има си своите недостатъци, но има и начини да ги избягваш.../ и 0.8 Мп на Сони от една моделна година. Имаше разлика, при абсолютно равни условия на заснемане, при това - доооста забележима... За разликата с VHS да не говорим. До тогава сигнала от аналоговата ми камера /JVC S-VHS-С/ го вкарвах в компа през композитен вх. на ТВ-тунер /записвах с Уин-ДВР и бях горе-долу доволен от суровия материал / и когато за първи път погледнах какво съм качил от Сони-то през новозакупената FireWire карта - направо се изкефих - небе и земя ... Пак се поотплеснах, извинявам се, с 4 думи: Ще има отчетлива разлика...

  7. Junior Member
    Тук е от
    Jan 2008
    Мнения
    57
    #6

    Re: Въпрос за видеокамера.

    Здравей занимавам се професионално с обработка и монтаж на видео и ще се опитам да съм полезен с каквото мога.
    Не си казал крайния продукт който искаш да получиш за какво ще го ползваш /предполагам за домашно ДВД/. Различната резилюция на матриците на камерата няма нищо общо с изходния файл който ще получиш при кепчера в компютъра. Ако обработваш матеряла в DV PAL формат резолюцията е 720 х 576 без значение колко мегапиксела е матрицата на камерата. Ако снимаш при сравнително еднакви условия с двете камери /например през деня на открито/ разликата в изображенията ще е минимална като малко по добро ще е това от Mini DV камерата.

  8.  
     
  9. Junior Member
    Тук е от
    Oct 2008
    Мнения
    15
    #7

    Re: Въпрос за видеокамера.

    baibradar, мериси за отговора. Искам да го позвам само за компютър, ще правя 1-часов филм, ще снимам с 2 камери и искам на компютър, а може би и на телевизор да е с хубава ЕДНАКВА картина. Ще те помоля да ми дадеш skype ако имаш, искам да те питам някои неща

  10. Junior Member
    Тук е от
    Jan 2008
    Мнения
    57
    #8

    Re: Въпрос за видеокамера.

    Имаш ЛС

  11. Member
    Тук е от
    Mar 2005
    Мнения
    195
    #9

    Re: Въпрос за видеокамера.

    Чисто любителски снимах с две камери, и двете панасоник, различни модели. Единственото, което направих и на двете, е ръчен баланс на бялото - в записа няма никаква разлика. Само че осветих сцената с 2 киловата лампи. И двете камери бяха на статив.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

  1. Микрофон към видеокамера - КАК ?
    От shpion във форум Фото и видеокамери
    Отговори: 5
    Последно: 21-08-13, 01:14
  2. Видеокамера на лаптоп
    От Stanley във форум Аудио и Видеокарти
    Отговори: 9
    Последно: 06-03-10, 23:38
  3. Проблем с видеокамера JVC
    От Ivan19 във форум Фото и видеокамери
    Отговори: 4
    Последно: 30-03-09, 18:29
  4. проблем с видеокамера
    От emaks във форум Фото и видеокамери
    Отговори: 1
    Последно: 19-10-08, 16:26
  5. От видеокамера на DVD
    От izwerga във форум Общ - софтуер
    Отговори: 5
    Последно: 16-07-04, 12:47

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе