Страница 3 от 4 ПърваПърва 1234 ПоследноПоследно
Резултати от 31 до 45 от общо 59

Хубав евтин фотоапарат?

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. kod
    kod е офлайн
    Administrator Аватара на kod
    Тук е от
    Jul 2000
    Живее в
    София

Re: Хубав евтин фотоапарат?

Ок, в посока Сони... в Техномаркет има:
    SONY DSC-W120B + MS PRO DUO 2GB за 240лв...?
    Това как е в сравнение с 110? Пак се подскача с паричките, но ще го преглътна... За тези пари може да се вземе и Canon A 590IS както ме посъветва в началото...
    Сонито ми допада значително повече на външен вид и наличието на презареждаща се батерия. Но... ако се сведе избора до него и Канона - кое?

2.  

3. Тук е от
    Jun 2008

granity, преди време имаше модели на Сони, при които надписа "Sony lens" не беше нищо страшно - за класа, в който бяха позиционирани, но в сегашните S-модели не знам каква китайска "катеричка" се крие...

П.П. Става дума за онази приказка за бисквитите "Катеричка" - да поясня...

КрИс, иди на място, поиграй си с фотоапаратите, при Канон-а, освен калъф ще ти трябват яки батерий и зарядно, малко е по-голям и по-груб, виж характеристиките и качеството на клипчетата /ако са важни за теб.../, като имаш в предвид, че Сони гълтат картите като хахави при макс. качество на клипа, Канон-а е само 20 кадъра/сек. при 640/480, а светкавицата му зарежда една идея по-бавно - заради батерийте. Канон-а обаче ще издържа по-дълго с един заряд, освен това съм забелязал, че хората които харесват снимките на "сапунерките" на Сони твърдят, че снимките на Канон-ите са "смотани", не им достига цветност, "вибранс"... Вкус другар няма, затова и не искам да споделям кое от двете бих избрал аз...

П.П. Батерията на Сони-то също се зарежда с отделно зарядно извън апаратчето... Снимките ги гледай не на дисплейте на апаратчетата, а ги гледай на друго /едно и също/ място...

4. Member
    Тук е от
    Jun 2008

Цитат Първоначално публикувано от КрИс
    Ок, в посока Сони... в Техномаркет има:
    SONY DSC-W120B + MS PRO DUO 2GB за 240лв...?
    Това как е в сравнение с 110? Пак се подскача с паричките, но ще го преглътна... За тези пари може да се вземе и Canon A 590IS както ме посъветва в началото...
    Сонито ми допада значително повече на външен вид и наличието на презареждаща се батерия. Но... ако се сведе избора до него и Канона - кое?
    Тези двата са в различни категории сонито е по компактно и красиво минусите са кофти дисплей и слаба батерия... Канона ще прави по хубави снимки и с едни 2500-2700mAh батерии ще забравиш кога си ги слагал особено ако снимаш предимно денем недостатък е пак недобрия дисплей и по големия размер... Канона има акселерометър (върти снимките на дисплея според завъртането на апарата) сонито не знам дали я има тази много готина функция. Не помня каква беше разликата между А580 и А590 но ще ти напомня че А580 + зарядно с батерии 2500mAh + 1GB карта е 239 лева в метро....

5. Moderator
    Тук е от
    Oct 2008

Точно така отиди на място и снимай и с двата и виж кой ще ти допадне повече,избора си е изцяло твой-ти ще си го ползваш.От нас се искаше някаква насока,вземи впредвид написаното в поста на  kokovanev.
    П.П. Разликата между А580 и А590 е IS -оптичния стабилизатор,който е важен във всеки случай.

6. Тук е от
    Jun 2008

zlobarov, разликата е предимно в буквите IS /стабилизатора/ при 590, за някои е важно, за някои - не особено, за всичко останало съм напълно съгласен...

П.П. granity ме е изпреварил...

7. Тук е от
    Sep 2004

Здравей КрИс,

Polaroid I533 (гледам че е 149 в "Хенди") или Polaroid I833 (200 лв. пак там) . Зависи какво искаш. Първия го ползвам аз от около 1,5 години - 5 МП, разкошни снимки (една излиза около и над 1 МБ при стандартно качество и около 1,5 МБ при "super fine" - аз си снимам на стандартно), видеото е с повечко компресия и на голям екран при по-тъмни сцени е пикселизирано, но това е все пак фотоапарат - за целта си се справя страхотно. Доста готови програми за снимане, както и ръчни настройки, но и аз като теб искам просто да "насоча и снимам" - това го прави най-добре. Използвам презареждащи се батерии на Sanyo - 2500 mAH - последния път при заредени батерии от около 4 дни направих 230 снимки (97% със светкавица) и останалата памет с видеоклипове - това за един ден (и една нощ ) и батерията беше на половината. Повечко хаби сякаш само като разглеждаш.
    За другия - 8 МП, литиево-йонна батерия, разпознаване на лица, вграден стабилизатор на образа и т.н - повечко екстри. Относно стабилизатора на образ - аз нямам такъв, но ми е нужен само при снимки без светкавица - тоест като реша да се правя на фотограф

8.  

9. Тук е от
    Dec 2007

Здравей, аз също бих ти препоръчал Самсунг S1050, но го няма в техномаркетите в момента. Като качество-цена е най-доброто. Имам го от 8 месеца и от към 3000 снимки с него размазани са ми само 5-6, но това е по-скоро заради мен, а не от апарата.

Препоръчвам ти това /сори за английския, но е от сайта на dpreview.com/ - прочети цялото ревю /това е само заключението/, за да се убедиш сам:

Panasonic Lumix LZ8

This being dpreview we couldn't help but choose a camera as the overall winner that combines surprisingly good image quality with a comprehensive feature set - including full photographic control, effective lens-based image stabilization and a versatile 32-160mm zoom lens. The Panasonic LZ8 isn't the smallest or prettiest camera here, but it is undoubtedly the best camera here and is actually very well put together and is a lot less bulky than it appears. You can buy it online for around $99 - $130, which in our book makes it an absolute bargain.

10. Member
    Тук е от
    Jun 2008

Мдаа мислех че всички над 560 имат стабилизатор явно съм бил в грешка...
    Нямам наблюдения до колко е полезна тази функция (при 4х зум ) нека обяснят по запознатите?

11. Тук е от
    Jun 2008

Сега се сещам, че и някой лееко остарял и поевтинял Иксус може да изскочи - ако държиш на компактен дизайн... За характеристики и ревюта има много източници, например:
    http://www.dpreview.com/
    или
    http://www.steves-digicams.com/

П.П. С означенията на фотоапарати и камери Канон трябва да се внимава, за щатите имената на моделите понякога се различават и не винаги става ясно веднага кое - какво е...

12. kod
    kod е офлайн
    Тук е от
    Jul 2000
    Живее в
    София

Canon PowerShot SX110 IS - 430лв
    Това чудо... като оставим, че е силно по-скъпо, отколкото мислех да давам....
    Заслужава ли си - да го мисля или не е за мен ?

13. Member Аватара на sclera_bg
    Тук е от
    Aug 2003

Прелагам да поразгледаш и моделите на Fujifilm и специално J100 - верно че е надхвърля бюджета но е много приличен апарат.

Като цяло сапунерките на Fuji не бива да се подценяват.

14.  

15. Тук е от
    Jun 2008

КрИс, тръгваш нагоре "по спиралата" , погледни линковете, които съм дал по-нагоре, ако ползваш руски виж и това: http://forum.ixbt.com/?id=20 , форумът е много богат и на друга /не само за фото.../ информация, често се цитира инфо от там, вкл. и тук, като при братушките забелязвам, че финансовото положение не се влияе кой-знае колко от кризата и често се обсъждат доста сериозни /технически и ценово/ предложения...

П.П. Прочети това ревю: http://www.dpreview.com/reviews/Q408budgetgroup/ и "съседните" му, ще имаш материал за размисъл...

П.П. 2 zlobarov междувременно е дал линк и към едно от "съседните"...

16. Member
    Тук е от
    Jun 2008

Ставам досаден сигурно ама да си кажа че все още нямаш идея апарат в коя категория искаш...
    А иначе канончето е добро особено ако искаш нещо неголямо с повечко зум и добър и голям дисплей....
    http://www.dpreview.com/reviews/Q408...roup/page3.asp

Аз на твое място щях да си набележа по един два от категория и щях да ида да видя на живо кой ми допада най много...
    Аз примерно ходих да гледам дали canon sh 10/1 няма да ми дойде твърде голям и се влюбих в дизайна на Panasonic Lumix DMC-FX35 ( толкова ми хареса че ще взема да го подаря на жената)

17. Тук е от
    Dec 2007

съгласен съм със zlobarov, но все пак помисли за панасоника, за който ти писах по-горе, защото, ако нямаш амбиции да се развиваш и искаш просто да си щракаш за спомен - не се изхвърляй.

успех

18. kod
    kod е офлайн
    Тук е от
    Jul 2000
    Живее в
    София

Вижте кво, цял ден се занимавам с глупости
    Отивам в Техномаркет и взимам едно Сони W120 с подарък карта, за 240лв! Защото почвам да изкуквам и да гледам по-скъпи апарати, които не ми трябват.
    Кат няма Самсунга, който си харесах...
    Ако някой е силно против или смята, че не е необходимо да си сменям сапунерката и да си оставам с HP R607 - да казва овреме

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 3 от 4 ПърваПърва 1234 ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Търся евтин фотоапарат за подарък на тъщата
    От desimiteva във форум Фото и видеокамери
    Отговори: 8
    Последно: 22-08-12, 11:24
  2. Търся си хубав евтин фотоапарат
    От mariq_h_98 във форум Фото и видеокамери
    Отговори: 16
    Последно: 09-08-11, 11:47
  3. Хубав 16Mpx фотоапарат
    От glowndark във форум Фото и видеокамери
    Отговори: 14
    Последно: 28-06-11, 13:58
  4. Евтин и хубав рутер
    От emos във форум Мрежи
    Отговори: 3
    Последно: 11-08-05, 14:59
  5. Евтин и хубав Router
    От mikk във форум Мрежи
    Отговори: 22
    Последно: 07-03-05, 22:16

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе