Добре,четох в много форуми,и стигнах до извода че ще си купя DSLR,сега ако може да ме насочите кам нещо от тоя клас и саответниа обектив за парво време.Благодаря.Досега несам снимал с такова чудо.
Добре,четох в много форуми,и стигнах до извода че ще си купя DSLR,сега ако може да ме насочите кам нещо от тоя клас и саответниа обектив за парво време.Благодаря.Досега несам снимал с такова чудо.
За година и половина смених два Канон-а (350Д и 450Д) и три Олимпус-а (Е-420, Е-510 и Е-520). Останах с последния, само че не с включения в комплекта стандартен (т.нар. "кит") обектив, а с друг (Zuiko 14-54).
Обикновено хората се ръсят хиляда долара за добър СЛР апарат и остават с кит-обектива, което е грешка. Аз в крайна сметка намерих за по-удачно за същите пари да купя по-евтин (и не по-малко функционален в конкретния случай) апарат (само тялото), и допълнително купих доста по-добър обектив, което е по-важно за качеството на снимките.
Задължително си вземи голяма (най-голямата, която можеш да си позволиш, не е необходимо да е ултра-супер бърза и скъпа, просто голяма) мемори карта и допълнителна батерия - инвестиция, която си струва. А ако имаш и още пари за харчене, следващото нещо според мен е телеобектив и след това - светкавица. В определени ситуации статив е също много полезен, като не е и скъп.
И накрая - ако сега започваш, както изглежда, не очаквай чудеса от самото начало. Снимането със СЛР апарат изисква малко повече умения от обикновеното "насочваш и снимаш", но при правилна постановка резултатите винаги си заслужават.
Що се отнася до конкретни марки и модели - зависи от бюджета ти. Има СЛР апарати по 400 долара, има и по 8000, при това без обективи и други аксесоари.
Задължително картата да е бърза - примерно на transcend 120x не са много по-скъпи от другите, а е ТЪПО картата да те бави, след като имаш бърз апарат![]()
Задължително някакъв свестен обектив, а не китов.
Не си казал $$$ като бюджет. Аз бих си взел втора употреба висок клас тяло (примерно 30d)