Искам да конвертирам клипчета от фотоапарат в .mov формат към друг, който мога да гледам и на DVD плеър. Пробвах сигурно 10-на конверторо ама към .avi винаги се губи качество. Дали е невъзможно конвертиране или аз бъркам? Моля за съвет!
Искам да конвертирам клипчета от фотоапарат в .mov формат към друг, който мога да гледам и на DVD плеър. Пробвах сигурно 10-на конверторо ама към .avi винаги се губи качество. Дали е невъзможно конвертиране или аз бъркам? Моля за съвет!
с каква разделителна способност са тези клипчета?
пробвай с видеобработваща програма например пинакъл и улиид
най-добри резултати за MOV съм постигал с RadTools. имай обаче едно наум за аудиото, че в някой любителски, снимани с камери и фотота клипове, output-ът за звука малко трудно се нацелва...
А ти пробва ли с различни настройки и степени на компресия? И какви видеоформати поддържа dvd-плейъра? Все пак avi е само контейнер. Аз лично също ползвам radtools (към xvid), само че за да смаля размера, така че влошаването на качеството си го очаквах... но може да пробваш грубо казано да получиш файлове с размер от порядъка на оригинала? Не вярвам разликата да е съществена.
@call-151 avidemux-а ще го пробвам и аз, хвана ми око (off-topic: ей тоя твой ник колко вехти спомени ми довя... мамка му и 6502)
Ако знаеш какво правиш не би трябвало да имаш голямо влошаване на качеството.Първоначално публикувано от XIIID
Примерно аз спокойно на времето хващах 40-45 минути на 700МБ ЦД.
Проблема на повечето тулове с изход в ави е, че са правени за рипване на ДВД-та.
Изходът от камера е нещо съвсем различно - непостоянна светлина, постоянно трептене и т.н.
Така че, ако човек иска да изкара хубаво ави ще трябва да ръчка настройките.
Като за начало трябва да се подбере правилно резолюцията с compressibility test
После трябва да се внимава какви настройки се ползват:
http://www.mplayerhq.hu/DOCS/tech/encoding-tips.txt
http://tuukkat.awardspace.com/mplaye...rguyom.ath.cx/
То кой знае какво влошаване няма, ама че съм баш наясно не съм.Първоначално публикувано от tweeg
Общо-взето mov-овете съм ги намачкал двойно: във xvid при около 5000kbps, та на CD я се побират 20-тина минутки, я не. Резолюцията не закачам - правени са с Panasonic Lumix FZ7 в 848 x 480 / 30fps и картината доста ми харесва сравнено с повечето видеокамери, ама вярно звукът от микрофона е пълен отврат.
Compressibility test-a е точно за да се натъкми "правилната" резолюция.
Реално ако резолюцията ти е много голяма(в смисъл много на много) тогава няма да ти стигат битчета за да "изкодираш" кадъра. От друга страна ако резолюцията е малка (в смисъл малко на малко) тогава пък добре ще кодираш ама като го "опнеш" на цял екран и пак кофти.
Та затова при compressibility test-а се кодира обикновено 5%до 10% от материала - кажи речи по 3-6 секунди от всяка минута с фиксирам quantizer=2, смятат се bits/pixel, взема се 60% от това нещо и се смята при фиксиран размер на файла, колко трябва да ти е отпималната резолуция.
Примерно AutoGK го прави това.
Според мен ако смъкнеш резолюцията на примерно 640 на 360 или (576 на 320) ще хванеш 40 минути без да усетиш разлика в качеството.