По-интересно е как ще я опазиш. Спрей, камък и тн., лесно водят до ..... покупка на нова камера.
По-интересно е как ще я опазиш. Спрей, камък и тн., лесно водят до ..... покупка на нова камера.
ДО Mr.TECHNO
Ми то там където ще е камерата има охрана 24 часа, камерата е като допълнително доказатество в случай на кражба от обекта който се охранява, смисал ако извършителя мине през парадния вход .Иначе вътре в този обект има и други камери но те са на наематели и снимат на точно опредилено място.
Ти да не се падаш, племенник на охраната и искаш да улесниш живота на чичо ?
To стана актуално и термокамера и термодатчици да имаш , че някой като драсне 1 клечка ... става като у нашия двор.
Новонанесена фирма с масла / 20 тина дни/ е еднинствена със застраховка . Другите се връщат някъде към 1 ви клас и по-надолу. От друга стрна масло току така не се запалва - желязо загрято до червено се топва в масло за закаляване и не лумва огън. Но пъ малсото като започне да гори няма загасяване.
Днес следобяд се самозапалиха 2 контейнера в стрни на халето.
Ще чрепиш ли???Първоначално публикувано от beretta92sd
Ако черпиш пускам този линк за евтини камери за видеонаблюдение:
2. виж моята препоръка
1 влаго и студоустойчива
2 мрежова камера
и най-доброто с варио обектив -специалистите да кажат дали става.
- още един сайт
П.П. Пия бира, нефилтрирана, може и от новата плодова на каменница(все още не съм пил).Даваш под наем складове=имаш кинти=черпиш
Колега аз му предложих на човека Sony с NightVision, водоустоичива за 90 лвПървоначално публикувано от justify
А твоите започват от 120...
Нека първо разберем за какво иде реч, дали човека желае да помогне на чичо си или него друго... Ако идеята е с благородна цел бих му дал техниката на преференциални цени
П.С. Аз пия ариана
До glowndark
Ми не не съм племенник на охраната, един познат работи там отговаря за обекта нещо такова, и иска да си сложи някаква камера на входа при охраната колкото да заснема кой влиза или излиза 24 часа.Ама няма много пари за даване смисал щото не ги дава фирмата която държи складовете ми той или нещо такова.
И за туй нещо възможно най евтино което да може да записва ден и нощ може и да е черно бяла камерата, но да се виждат поне номерата на колите от 3-4 метра макс.
Има един комп тук Celeron 600 mhz 64 мб видео 512 рам 133мхз.и хард 20 а може и още да му се сложи. идеята е ако може на този комп да се върже камерата или ще трябва малко по мощен.
Правилния подход в случая е да се убеди фирмата която държи складовете, че е необходимо видеонаблюдение.
Ако не фирмата собственик, то наемателите които ползват складовете, макар, че ситуацията е спорна, защото утре наемателя може да си отиде а наблюдението ще остане. Така, че не виждам проблем фирмата собственик да инвестира 1500 лв в наблюдение...
Аз лично ако съм шеф на охраната, не бих дал 200 лв от моя джоб за да правя "услуги" на фирмата...
П.С. Още повече фирмата ще си осчетоводи разходите, ще си приспадне ДДС-то а това винаги е добре дошло
До glowndark
Фирмата тоест собствениците посмътно няма да инвестират толкова пари, нищо че за тях са като капка в морето, тия 1500 лв.
Ами щом на собствениците не им пука кои влиза и кои излиза, за какво ви е на вас да си губите времето и парите...
Щото миналата година имаше случай на кражба смисал влизат едни и отнасят една кола на която и е правен ремонт, но ремонта не е платен и ония заминават с колата и после наемателя който е вътре на автосервиз, иска фирмата смисал собственика да му плаща обещетение.
Ами какво да ти кажа колега. Докато не станат 5-10 такива случая и собствениците на изгорят с 5-10 000 лв явно няма да разберат, че има смисъл от видеонаблюдение...
Но така е, някои хора се учат само по трудния начин...
Е той наемателя си остана със искането, от тези хора ти пари неможеш да вземеш, те само прибират .
Според мен както ти писаха по-горе една добра уеб камера ще ти свърши работа. Има фрее софтуерчета за добро управление, активиране при движение в определн регион на наблюдение и т.н. Забождаш я на един дълъг кабел и си ти. 3-4 метра няма да има драми с разпознаване на номера на автомобила, ама никакви.
Може ли да се монтира камера в автомобил и да се заснема ставащото наоколо?
Имам предвид, ако някой счупи стъкло, надере боята с остър предмет или краде нещо от колата? Просто зачестиха хулиганските прояви при нас.
Има ли такива готови комплекти и на кои производители? Може и на лични, за да не се сметне за реклама!