Страница 1 от 2 12 ПоследноПоследно
Резултати от 1 до 15 от общо 21

Мнение за видеокамера PANASONIC HDC-SD40

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Junior Member
    Тук е от
    Nov 2008
    Мнения
    53
    #1

    Мнение за видеокамера PANASONIC HDC-SD40

    Здравейте,
    искам да си купя видеокамера. ще я използвам само за домашно любителско видео. бюджета ми е 500-550 лв. не искам да е miniDV или други такива с касетки. предпочитам да е на мемори карта или HDD че по-лесно се сваля. Разгледах ТМ и ТПолис и видях тази:
    http://www.technopolis.bg/b2c/detail...C-HDC-SD40EP-K
    какво ви е мнението, струва ли си, защото на Панасоник май не им е силата във видеокамерите (поне според моето аматьорско мнение ) както например Сони, Канон, JVC, те пък са много "дебели" . Виждам че е нов модел, Full HD, 1.5Mpixel.
    Приемам и други предложения в този ценови диапазон
    Мерси

  2.  
     
  3. Banned
    Тук е от
    Aug 2009
    Мнения
    4,748
    #2

    Re:Мнение за видеокамера PANASONIC HDC-SD40


  4. Member
    Тук е от
    Aug 2009
    Мнения
    527
    #3

    Re:Мнение за видеокамера PANASONIC HDC-SD40

    пич направи си труда и прочети по старите теми в този раздел за видеокамерите! Параметри и характеристики са важни независимо дали е HD или не!
    1 / колкото по-малко лукса по-добре.
    2/ оптика да е с широк ъгъл/бягай далеко от самсунг жвс и канон/
    3/ да е с оптична стабилизация
    4/ ако имаш възможност да е с 3 ссд или 3 сmos или 3 mos матрици
    5 след като си харесаш няколко модела направи проби в магазина или ако ти разрешат да излезеш отвън снимай синьо безоблачно небе на максимално широк ъгъл и после пусни и гледай записа. ако по небето има някакви петна откажи тази видеокамера - теста е за едноматрични видеокамери със ссд матрица.
    И най накрая по-тежката камера е за предпочитане за да не хванеш морска болест при гледането на видеозаписа си

  5. Junior Member
    Тук е от
    Nov 2008
    Мнения
    53
    #4

    Re:Мнение за видеокамера PANASONIC HDC-SD40

    @GMIR мога да кажа че почти абсолютно нищо не ми говорят някой от тези параметри. Прегледах няколко теми за видеокамери назад, но бяха малко повечето са за фотоапарати. И кофти е че в този раздел няма една обобщаваща тема както има например в раздела за ТВ с пълно и подробно обяснение на всички функции, екстри и термини при телевизорите и като ти трябва нещо отваряш я намираш си го и ти се изяснява. Нали се сещаш че не всички които пишат тук разбират всичко и за това питат, за да получат едно професионално, неутрално мнение, а не да отида в магазина и да ми кажат че всичко е много хубаво и работи перфектно. От това което ми каза да проверя намерих следното:
    1/ 1 лукс е (предполагам че това е малко и означава че ще снима добре при по-затъмнена околна среда)
    2/ Това вече не знам, не го намерих да пише някъде за ъгъл на оптиката
    3/ да с оптична стабилизация е
    4/ тук пише че е с 1 5.8" (в единия сайт пише че е CMOS в другия MOS, незнам каква е разликата и кое е по-добре)

    Общо взето бих искал да знам дали с парите които разполагам 550лв има нещо по-добро на пазара (предполагам че вие заинтересованите ги следите тези неща, като цени асортимент на пазара). Не искам да ставам специалист по видео техника и да знам всеки един детайл до основи, а просто да си купя камера, затова и питам вас които сте навътре с нещата. Бих искал да ми препоръчате камера за 550 лв(изискаването ми е да не е miniDV ili DVD).
    10X

  6. Junior Member
    Тук е от
    Oct 2009
    Мнения
    45
    #5

    Re:Мнение за видеокамера PANASONIC HDC-SD40

    Цитат Първоначално публикувано от tatoo
    Общо взето бих искал да знам дали с парите които разполагам 550лв има нещо по-добро на пазара (предполагам че вие заинтересованите ги следите тези неща, като цени асортимент на пазара).
    За тези пари камерата си заслужава. Аз самият имам това: http://panasonic.net/avc/camcorder/hd/90_series/ и съм изключително доволен!
    Но я купих от САЩ, където ми излезе около 700лв. при над 1000лв. в България, като аз имам модела с вградена памет (16GB+SD слот), който модел не открих в България.
    За твоите нужди мисля,че това което си избрал е подходящо, като може да пробваш да сравниш функциите на един по-скъп модел на Panasonic с този който си харесал и сам да прецениш дали това което е "отгоре" наистина ти трябва.

  7. Junior Member
    Тук е от
    Nov 2008
    Мнения
    53
    #6

    Re:Мнение за видеокамера PANASONIC HDC-SD40

    А долу горе в колко ГБ се събира около час видео?

  8.  
     
  9. Junior Member
    Тук е от
    Oct 2009
    Мнения
    45
    #7

    Re:Мнение за видеокамера PANASONIC HDC-SD40

    Цитат Първоначално публикувано от tatoo
    А долу горе в колко ГБ се събира около час видео?
    Ами 16GB вградени за мен засега са достатъчни за около час във full hd. В упътването подробно е обяснено какви са правилата за оптимално снимане. също така ако вземаш модел само с SD карта, то гледай картата да е маркова (Transcend, sandisk, Kingston) и да е клас 10.

  10. Member
    Тук е от
    Aug 2009
    Мнения
    527
    #8

    Re:Мнение за видеокамера PANASONIC HDC-SD40

    без Kingston - по добре Hama пак клас 10 за отговорно снимане. Иначе за стандартно всяка карта върши работа само че я форматирай преди снимките.

  11. Junior Member
    Тук е от
    Nov 2008
    Мнения
    53
    #9

    Re:Мнение за видеокамера PANASONIC HDC-SD40

    В крайна сметка я взех камерата. За сега съм доволен, супер малка е и лека, на вън снима перфектно, при по-затъмнено трябва малко по-плавни, движения че иначе докато фокусира леко замазва. Разпознава много добре лицата на хората (явно фокусира върху тях). на FullHD 1920:1080 на 4ГБ карта пише че може да се направи 42мин видео. Батерията издържа около 2.30ч в режим снимане. За снимки честно не става, телефона ми ги прави по-добри (но все пак си има фотоапарат за тази работа). Общо взето това са ми първите впечатления.

  12. Junior Member
    Тук е от
    Apr 2009
    Мнения
    27
    #10

    Re:Мнение за видеокамера PANASONIC HDC-SD40

    Колега, може ли да споделиш мнение след като си ползвал камерата няколко месеца? И аз съм и хвърлил око, но се чудя дали си заслужава 100-тината лв. отгоре в сравнение с подобен модел на JVC - JVC Everio GZ-HM430. Разликата е най-вече в оптичната стабилизация - върши ли работа? Оптиката "широка" ли е, в нормална стая може ли да обхване по голямата част или не може да хванеш повече от 1-2ма човека в кадър?

  13. Member
    Тук е от
    Mar 2011
    Мнения
    742
    #11

    Re:Мнение за видеокамера PANASONIC HDC-SD40

    Колега и двете камери и sd 40 и hm 430 w са от ниския клас на марките.Но оптичната стабилизация на панасоника е в пъти по добра от електронната на Jvc.Миналата седмица ходих до технополис и правих сравнение на двете и панасоника определено е по добре.Дори и при максимален зум от 16 екрана не трепти а Jvc при заявен максимален оптичен зум от 40 дори и при 10 трепери картината.Заснех едно клипче с Jvc в магазина и резултата е кофти ,бавно фокусиране , кофти стабилизация и много шум.Отделно трябва да знаеш че и двете камери са с 1,5 mpix сензор което значи интерполация за да получат 1920 на 1080 което е малко над 2 mpix.Ако ще вземаш камера оттук по добре Панасоника или Samsung h-200.Но този панасоник при снимане на по затъмнено издиша.Аз след много избиране се спрях на Panasonic hdc -sd 90,върховия модел с 1 mos сензор.Тук струва 930 лв но от Англия излиза за 600 ,ако има кой да ти го донесе това е избора.Иначе влез в Yotube и разгледай клипове за sd 40 и Jvc.

  14.  
     
  15. Junior Member
    Тук е от
    Apr 2009
    Мнения
    27
    #12

    Re:Мнение за видеокамера PANASONIC HDC-SD40

    Снощи и аз случайно попаднах на Samsung H200 и доста се зарибих по него. В момента в ТМ е на цената на Panasonic SD-40, но като му гледам параметрите е в пъти по-добър. По голям сензор, задно осветен, без интерполация(към 3 мп май беше), с 20х зум. Май за тези пари няма по-добро решение. Вярно, миналогодишен модел е, но това хич не ме притеснява, все пак е с по-добър хардуер. Единственото гадно е, че снима в 1080i и като гледах примерни клипчета в youtube това ясно си личи, но не знам дали не са скапали качеството при конвертирането. Хубаво ще е да намеря някъде примерен клип в оригинален формат за да видя там как е. Другото е, че снима в MP4 формат, а не в AVCHD. Това по скоро хубаво ли е, или лошо?

    Цената няма как да е вдигна по нагоре от 400 и нещо, дори ще го взимам на лизинг, така че от чужбина няма как да стане. Иска ми се разбира се по горен клас но те са около 1000лв и ми е непосилно в момента да отделя толкова за видеокамера. Въпроса е да избера най-доброто от моя ценови клас.

  16. Member
    Тук е от
    Mar 2011
    Мнения
    742
    #13

    Re:Мнение за видеокамера PANASONIC HDC-SD40

    Значи H-200 също е с ефективни 1,75 mpix ,не са 3 ефективни.Предимството е че е с Bsi Cmos сензор и му дават мин. 4 lux ,докато sd 40 е с Mos сензор и му дават 7 lux.Дърпал съм оригинални клипове на h 200 и h 300 и няма как личи си че са им малко пикселите и че снимат в 1080 i или 720 p.Поради тази причина се спрях на sd 90,снима в 1080 p и когато в картината има доста детайли разликата е очевидна.Иначе h 200 е с оптичен стабилизатор но от гледането на клипове в нета работи доста по кофти от стабилизатора на панасоника.Инае вътре снима по добре поне на теория.Например Sony cx 130 е пак с bsi cmos сензор но вътре снима трагично а струва 900 лв.Не е важен само сензора а и хардуера и софтуера.Ето ти едно сравнение където вътре за мен е по добре Sd 40 от Sony cx 130 :
    https://www.youtube.com/watch?v=BWnYz4Ifnpw#wsче за покупка от БГ в момента най си струва като чели самсунга H 200 за 480 лв.За 550 се взема H 300 който има по добър стабилизатор но от клиповете в нета гледам че е по зле на тъмно от H 200.Иначе ето ти една обширна тема за H 200 : http://forum.ixbt.com/topic.cgi?id=29:32317.И Samsunga h 200 и sd 40 снимат макс в 1920x1080 i на 17 mbps в Mp 4 ,докато примерно Sd 90 снима в 1920x1080p при 28 mbps в m2ts и резултата е повече детайли и по малко артефакти и замазвания.

  17. Junior Member
    Тук е от
    Apr 2009
    Мнения
    27
    #14

    Re:Мнение за видеокамера PANASONIC HDC-SD40

    Ок, благодаря много за разясненията. Камерата ще се ползва доста на закрито(ще снимам най-вече малката, често в къщи) и това още повече накланя към H200. Още едно предимство е, че лещите са широкоъгълни(37мм срещу 43 при панасоника и JVC-то) а това също е важно при снимане в стая. Мисля, че няма какво повече да го мисля, H200 за тези пари е най-доброто, а както казах не мога да отделя повече.
    Единственото което ме гложди сега е, дали да не си взема вместо видеокамера - една Nokia N8 Доста рязка смяна на посоката, но се чудя освен оптичния зум какво друго предимство имат видео камерите? Разликата между 720p и 1080i не е огромна, а най-голямото предимство на нокията е, че ще ми е винаги в джоба Пък и си снима 12мп снимки Въобще винаги съм се чудил какво предимство имат камерите пред да речем някой добър фотоапарат с 1080p видеозаснемане(например Sony DSC-HX9 който снима AVCHD 1080p/50f и има 26мм обектив и 16х зум) Ще се радвам ако ми отговориш на последните въпроси и предварително ти благодаря за отделеното време

  18. Member
    Тук е от
    Mar 2011
    Мнения
    742
    #15

    Re:Мнение за видеокамера PANASONIC HDC-SD40

    Ами да ти кажа и аз бях пред дилемата дали да не взема добър фотоапарат ,DSLR който снима и видео на 1920x1080 p .Имай предвид че не съм специалист в областта а информацията я придобих след месец четене на ревюта и форуми и гледане на yotube.Разликата между 720p и 1080 I теоретично е нула,тоест качеството на двата формата би трябвало да е равно.За N8 ,да хубави данни но си е телефон ,вероятно прави хубави снимки при хубава светлина но вътре ще е зле.Няма оптичен зум и матрицата му е много малка,също така няма и оптична стабилизация а и ако снима на 720p мисля че беше при 30 кадъра което моеже и да дойде малко когато снимаш по бързи движения ,вероятно и автофокуса и е бавен особено на стайна светлина когато се опитваш да снимаш бързо движещо се дете.Иначе аз имам Nokia N 85 с 5 mp carl ceiss и клип на 640x480.Също така имам и фотоапарат на 7 години с 4 mpix и клип 640x480.Ами апарата ми прави в пъти по добри снимки и клипове от нокиата.Предполагам и сега е така ако сравниш N8 с фотоапарат от по ново поколение.За недостатъците на клип с апарата мисля че най вече беше че батерията издържа малко ,матрицата им загрявала доста ако снимаш клип над 5 мин и като цяло на по евтините клиповете не били добри.Вече ако снимаш клип с DSLR апарат ще е по добър от на камера ,но апарата струва доста над 1000 лв ,после имаш обективи ,нямаш стабилизация и пак стои проблема с батерията и загряването.Другия проблем е че не знам колко добре ще снима h 200 в стая вечер с крушка от 100 в.Може би най добре е да се монтира допълнителен халоген за да се постигне някакво качество.Не знам аз за мене си реших да взема Panasonic SD 90 ,надявам се да дойде другата седмица и ще споделя впечатления.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 1 от 2 12 ПоследноПоследно

Подобни теми

  1. Видеокамера Sony HDR-PJ780 - моля за мнение
    От 1sokol1 във форум Фото и видеокамери
    Отговори: 0
    Последно: 10-02-14, 15:21
  2. FULL HD Видеокамера PANASONIC HDC-HS100
    От producer във форум Приключили продажби
    Отговори: 0
    Последно: 17-02-13, 08:58
  3. Мнение за видеокамера Панасоник GS 90 !&
    От marcam във форум Фото и видеокамери
    Отговори: 4
    Последно: 18-02-09, 23:07
  4. Избор на видеокамера - SONY, PANASONIC или JVC ?
    От DEF във форум Фото и видеокамери
    Отговори: 0
    Последно: 18-12-07, 20:44
  5. Мнение за видеокамера JVC GZ-MG21
    От MoPcKu във форум Фото и видеокамери
    Отговори: 9
    Последно: 26-07-06, 11:56

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе