Резултати от 1 до 15 от общо 15

Камера JVC-GR-DX95E лошо качество

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Junior Member
    Тук е от
    Mar 2014
    Мнения
    59
    #1

    Камера JVC-GR-DX95E лошо качество

    Здравейте, здобих се с ето тази камера JVC-GR-DX95E но имам доста проблеми с нея и не мога да се оправя без помощ. Значи направих си някакви си импровiзирани клипчета и на камерата на дисплея се виждат супер.проблема идва след като го сваля от камерата. От камерата свалям с кабел ieee 1394 usb. Работя с две програми... ulead video studio и Adobe Premier . S uleada не успях да изкарам картина а само звук.Повече се спрях на адобе премиера понеже преди години работих с нея но съм забравих как бяха тънкостите. Ето и проблема. когато сваля клипчето с настройките по под разбиране на адобе качеството е ужасно и ми реже екрана от двете страни, тоест 4:9 а не 16:9 . Ако някой е работил с тази програма моля да ми кажете какви настройки да направя и от къде още от самото начало когато си избираш нов прожект.Полазвам Адобе премиер pro cs 4.

  2.  
     
  3. Pat
    Pat е офлайн
    Senior Member Аватара на Pat
    Тук е от
    Oct 2003
    Живее в
    Варна
    Мнения
    7,228
    #2

    Отговор: Камера JVC-GR-DX95E лошо качество

    Напиши в Youtobe "adobe premiere pro cs 4 Tutorial" и гледай
    Препоръчвам ти като за по-начинаещ - Pinnacle Studio 17 Ultimate

  4. Junior Member
    Тук е от
    Mar 2014
    Мнения
    59
    #3

    Отговор: Камера JVC-GR-DX95E лошо качество

    Гледал съм ги доста но не мога да постигна желания ефект.Не знам даже дали го правя правилно този запис. Сега ще се опитам да обясня какво правя аз и да кажете на прав път ли съм. Значи , закачам камерата към компа с кабел 1394 . Пускам премиера и отивам на Capture. От там вече мога да управлявам камерата и Rec и записвам каквото записвам и филма излиза там където се импортват файловете.До тук ок хващам филма и го влача долу на лентата за обработка но без да пипам нищо там искам да го сваля на компа като файл ДВД. За целта отивам на File - Export - Media и от там вече мъгла.... не знам дали това е правилния начин за сваляне от камерата понеже на клиповете които изгледах винаги вкарваха клиповете от комповете си.

  5. Junior Member
    Тук е от
    Sep 2012
    Мнения
    77
    #4

    Отговор: Камера JVC-GR-DX95E лошо качество

    Щом сваляш за двд кепчера трябва да сваля с резолюция 720 х 576 . После в същата резолюция за правене на двд . Но по принцип всичко се разпознава както е снимано или виж в настройките на програмата. Иначе камерата си е много стар модел и интернет пространството изобилства от проблеми с тази камера. Не ми стана ясно какво искаш да кажеш с този израз:
    не знам дали това е правилния начин за сваляне от камерата понеже на клиповете които изгледах винаги вкарваха клиповете от комповете си.




  6. Junior Member
    Тук е от
    Mar 2014
    Мнения
    59
    #5

    Отговор: Камера JVC-GR-DX95E лошо качество

    Ами искам да каже че до сега какъвто и материал да съм изчел на всякъде пишат че видеото първо трябва да се свали в суров вид на компа..тоест в ДВ формат и така нямало загуба на качество.След това вече филма може да се обработва и от там да се прави на ДВД ....До тука добре ама аз не успявам по никакъв начин да го сваля този филм на компа. пробвах какви ле не варианти .... mircosoft avi , microsoft dv avi , uncompresseD avi И другите там опции и не се получава. Някъде бъркам но не знам къде.... Когато го гледам директно на компа от камерата всичко изглежда много добре. ето една снимка в най доброто постижение до тук:

    test-.jpg

    Ето това ме дразни как го изрязва и не си е на целия екран пробвах и на двете системи pal i ntsc понеже камерата е купена от испания и четох че имало значение това. Заядох се с тази камера понеже съм гледал сваляни филми от нея и всичко си е наред.

    За това което не си ме разбрал е че не можах да намеря клип или пост да покажат цялата операция с включването на камерата а филмите които обработваха ги качваха в адобе премиера от импорт и си избират вече сваления клип от камерата на компа а аз бъркам някъде точно при записването файла на компа.

  7. Junior Member
    Тук е от
    Sep 2012
    Мнения
    77
    #6

    Отговор: Камера JVC-GR-DX95E лошо качество

    или бъркаш в резолюцията. Това че сваляш в avi не е гаранция. Видеокамерите които записват на карта памет при стандартна резолюция записват в MP2 720-576 r 9000 битрейд HQ и 6000 SD. Обаче като гледам снимката вината е в камерата. ЖВЦ и Самсунг са възможно най- калпавите камери от към качество. Нямаш ли кабел да включиш директно в телевизора и да възпроизведеш и установиш качеството. Иначе тия кепчери дето си написал за нищо не стават. Вземи и си сложи пинакъл 12 или 14 и свали с неговия кепчер. Друг лесен вариант е Ulead DVD MovieFactory 6 или 5, самата програма директно кепчва и ти прави двд диск с менюта и др. екстри.

  8.  
     
  9. Junior Member
    Тук е от
    Mar 2014
    Мнения
    59
    #7

    Отговор: Камера JVC-GR-DX95E лошо качество

    На тв се вижда идеално и качеството ме задоволява на 32 инча самсунг даже се учудих че картината е толкова добра от тази дърта камера и че ми изпълва целия екран но мине ли през capture всичко се омазва. С Ulead studio 9 не можах да извадя картина а само звук а за Пинакле иска 64 бита процесор а моя е 32. Ще пробвам и това Ulead DVD MovieFactory..... Писал си че видео камерите където записвали на карта памет... тази има карта ама записва на miniDV касета.Само снимките отиват в картата. чудя се дали не може да е проблема от някоя настройка на самата камера как да снима ? Имам тука под ръка сони вегас .... то добро ли е ?

    Между другото компа ми е вързан за ТВ и го ползвам като монитор ако има някакво значение.

    - - - - - - - - - -

    Май разбрах къде е проблема... Когато си направя картата на 1024x768 всичко си идва на мястото. Картината е от - до . но когато изплющя максималната резолюция която подържа ТВ и вече филма е орязан.Не знам дали това е проблема понеже когато вържа камерата директно за тв пак е цяла картината.Когато хоризонт вмъкна резолюция реших да пробвам и така получих резултата който искам но дали това е правилно ще кажете вие...

  10. Junior Member
    Тук е от
    Sep 2012
    Мнения
    77
    #8

    Отговор: Камера JVC-GR-DX95E лошо качество

    Значи тия терзания дето ги имаш и се мъчиш предполагам са за глупости, навремето снимах сватби и други тържества/все още го правя но в HD/ с дигитална камера и кепчвах и обработвах с пинакъл 8 или 9 и то с компютър с процесор бартон на AMD, . По сегашните критерии все едно с таблет за под 100 лв да си обработваш видеото. И в последното, което си написано разбирам, нищо не си разбрал, каква видеокарта и каква резолюция???? Имаш цифров фаил и всичко се изчислява процесор-хардиск. А на превюто виждаш боза си е твой проблем. Защо се мъчиш да направиш нещо с примиерето а кепчваш с друго и премиерето го отваря по друг алгоритъм .. а въобще какви настройки си направил на тази хубава програма??? Въпроса е на крайния резултат на двд-то да видиш 1:1 от записа на камерата. Камерата ти е с матрица за размер720х576 и то за размер на екрана 4:3 !!!! Размера дето ти е "дошъл на мястото" е за HD рейди 16-9 с резолюция 1024х768 ... ако искаш пробвай 1280х720 още ще е по-хубаво но всичкото е за широк екран а и вземи малко прочети информация в интернет пространството. Няма и да се учудя и след време ако се оплачеш, че ти се разминава гласа с картината! Дерзай!

  11. Junior Member
    Тук е от
    Mar 2014
    Мнения
    59
    #9

    Отговор: Камера JVC-GR-DX95E лошо качество

    Не си ме разбрал правилно. Не използвам няколко програми а само премиера. С другите се опитах само какво ще стане като започна всичко от начало.не съм правил миш маш. Въпроса е ясен и аз искам да видя крайния резултат 1 към 1 с камерата но не съм запознат с това как да стане. Ако може да обясниш какви настройки трябва да направя може би ще те разбера криво ляво но те са доста и явно не мога да уцеля правилните. Сега чета тука хубави отзиви за ето тази програма Corel DVD MovieFactory 7 . Казват че направо ти сваля файла в двд. Ако не възразяваш опитай се да ме насочих към какви настройки да се ориентирам още от пускането на премиера а аз ще се опитам да се приближа максимално до тях.
    Ето тука още греша....

    3.jpg

  12. Junior Member
    Тук е от
    Sep 2012
    Мнения
    77
    #10

    Отговор: Камера JVC-GR-DX95E лошо качество

    До колкото можах да видя от снимката със ситните букви ..... слагаш на pal 25 frames , widerskren го променяш на standart bittrade да е повече от 6000 !!! . 29.9 е американския NTSC стандарт! И въобще не се занимавай с примерето тя си е виш пилотаж, а има програми дето ще ти свършат по-хубава работа на това ниво. Не си и написал коя версия примиере си инсталирал , по-старите версии искат куп плъгини и пачове за да тръгне както трябва!!!! За програмата Ulead DVD MovieFactory 6 е оригиналната от преди 3 години, после тия негодници от Corel закупиха малката хубава програмка и я омазаха тотално и като новото им е само номера 7 и логото на Corel.

    - - - - - - - - - -

    П С ...Дай снимки на лейбъла Rendering и Capture за да видя настройките. Това дето показваш на отлявата снимка е за гласа и няма значение за картината.
    Този пост е редактиран от Horizont; 01-04-14 в 00:51.

  13. Junior Member
    Тук е от
    Mar 2014
    Мнения
    59
    #11

    Отговор: Камера JVC-GR-DX95E лошо качество

    Виж, премиера знам че е виш пилотаж но аз работя с него от години да си играя с разни ефекти и клипчета и доло горе го разбирам.Просто до сега никога не ми се е налагало да свалям запис от камера и е крайно време да се науча понеже по принцип ходя и давам касетите да ми ги свалят в студио.Там обаче качват целия запис на двд диск без да е пипан филма и се чудя после какво да го правя. Нито мога да го обработя нито нищо .

    Инсталирах си първо adobe premiere cs4 но нещо не се разбраха с камерата и за това като камерата ми е дърта реших да пробвам и с дърта версия на която съм работел преди години и тя е adobe premiere 2.0 . Вярно е доста по постна от ЦС4 но аз не искам супер качество. Дори бях склонен да си инсталирам windows XP понеже мислех че ще имам сериозен проблем със съвместимоста на windows 8 но някак си се разбраха идеално. Този премиер който ми е инсталиран е със всичките му пачове там понеже го взех от един приятел който работеше в телевизията и си правеха новините с него

    Не те разбрах мноого за това лейбъла Rendering но ето ти снимка .....

    NewAdobe.jpg

  14.  
     
  15. Junior Member
    Тук е от
    Sep 2012
    Мнения
    77
    #12

    Отговор: Камера JVC-GR-DX95E лошо качество

    май ще излезе че камерата ти не я бива.

  16. Junior Member
    Тук е от
    Mar 2014
    Мнения
    59
    #13

    Отговор: Камера JVC-GR-DX95E лошо качество

    напредвам ей това е с тази програма Corel DVD Movie Factory Pro v7

    Samsung.jpg

    Има светлина в тунела да го изпъне на целия екран Може и от камерата да е понеже е резетнах .... иначе на тоя тв съм гледал филми от същата камера на фулл
    Този пост е редактиран от Bavareca7778; 01-04-14 в 10:47.

  17. Junior Member
    Тук е от
    Mar 2014
    Мнения
    59
    #14

    Отговор: Камера JVC-GR-DX95E лошо качество

    Здравейте от ново хора. След 2 седмици борба с тази камера най накрая получих желания ефект на телевизора. Сега обаче имам от ново едно питане.
    Значи свалям с улеад 11 в дв формат 4:3 .После обработвам там ефекти туй онуй и записвам пак в дв.След това с канопус конвертирам филма и става с приличен размер и качество един път в ави другия път в двд. Ави-то обаче го качвам на флашка и го пускам на тв и воаля всичко е на 6. вадя флашката и я слагам на компа с 17 инчов дърт монитор и пак воаля ...всичко е на 6. Сега вече се появява и проблема като го сложа на лаптопа. Единия е с 10 инча другия е 19 (широко екранен) е реже го на лаптопите с по 2 пръста от ляво и дясно какво иска пще вече не мога да разбера .

  18. Junior Member
    Тук е от
    Sep 2012
    Мнения
    77
    #15

    Отговор: Камера JVC-GR-DX95E лошо качество

    иска се снимане в размер 16:9 и нормално е така да реже. Иначе лед телевизорите разпъват квадрата по цял екран и балерините стават на щангисти

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

  1. Кой ток е по-лошо да те удари?
    От nanalai във форум Дъра-Бъра
    Отговори: 54
    Последно: 06-11-14, 10:55
  2. Лошо качество при връзка на LED TV с компютър чрез DVI-HDMI
    От LexHammer във форум Ремонт, сервиз и калибрация на телевизори
    Отговори: 0
    Последно: 13-02-11, 15:01
  3. Отговори: 14
    Последно: 12-01-11, 20:20
  4. лошо качество след AV/DV video capture
    От grossmaul във форум Общ - софтуер
    Отговори: 12
    Последно: 24-03-06, 12:24
  5. Няма лошо!
    От Wise във форум Коментирай новина
    Отговори: 2
    Последно: 19-10-05, 16:59

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе