Здравейте,
1. Имам телевизор Samsung LE-32C650 и той без проблем плейва почти всички формати (затруднение има само с високи reframes). Когато свържа компютър към HDMI и настроя 1080p разделителна и си пусна филм, той изглежда по-лошо от пускането му през вградения в тв-то плеър посредством външен хард диск. Самата картина от PC-то изглежда като чели има повече шум и не толкова ярка, пробвах доста настройки в KMPlayer-а, но картината не стана красива и гладка като от вградения плеър. Къде бъркам?
2. Има ли плеър способен да плейва без проблем всички известни формати и главно mkv 1920x1080 с над 4 reframes, тъй като плеъра в телевизора не успява да ги подкара?
3. Качеството през външен плеър добро като от вградения в ТВ-то плеър ли е или като от PC-то?
PS: в приятел с добро PC също съм пускал филми на плазмата му Panasonic TX-P42U20E и картината пак излиза като при мойто PC, но при него може и размера да е отговорен. Видео картата му е Radeon HD5750, а плеъра отново KMPlayer, но съм пробвал и с Media Player Classic с DXVA.