Страница 1 от 2 12 ПоследноПоследно
Резултати от 1 до 15 от общо 16
Like Tree1Одобрявам

Каква камера да монтирам?

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Junior Member
    Тук е от
    May 2016

Каква камера да монтирам?

Здравейте.

Бих искал да си монтирам камера, която да бъде насочена към паркинга, на който си паркирам автомобила, с цел идентифициране на лице, което евентуално би нанесло щети по автомобила, и изпращане на запис в полицията. Не съм вещ в тези неща, макар веднъж да монтирах една камера на комшия от съседния блок. Тя обаче беше съвсем базова и непрентенциозна и със сигурност не може да се конкурира с моя бъдещ избор.
    Паркинга, където държа автомобила си, е осветен, но не е лошо да предположим, че някога може да няма осветление, защото понякога се случва, макар и рядко. Живея на 6-тия етаж и по мои изчисления, растоянието до автомобила ще бъде 20-30 метра, но може би не е лошо да имам някакъв допълнителен запас. Не знам дали мога да се впиша в този бюджет, но сякаш не ми се иска да давам повече от 300 лева. Понеже в един друг форум ме насолиха, бих искал изрично да подчертая, че съм наясно, че може този бюджет да не е достатъчен, затова може да споделите някой друг вариант, дори да е по-скъп. Просто не съм наясно с камерите, нито като качество, нито като цени.
    Най-после дойде ред и на конкретния въпрос...

Каква камера да избера?

Поздрави!

2.  

3. Senior Member Аватара на kokovox
    Тук е от
    Jan 2015
    Живее в
    Пловдив

Отговор: Каква камера да монтирам?

Около автомобила трябва да е добре осветено. Това е и най-добрата мярка против кражби и хулигани. Обикновено те търсят винаги тъмното. От добре осветени места обикновено бягат.

4. Junior Member
    Тук е от
    Apr 2022

5. Senior Member
    Тук е от
    Jul 2016
    Живее в
    София

https://www.robicam.bg/product/robicam-30xzoom/
    Ще трябва да вдигнеш малко бюджета, но ще ти свърши работа.

6. Senior Member
    Тук е от
    Jun 2002

Цитат Първоначално публикувано от Rakeem Виж публикацията
    https://www.robicam.bg/product/robicam-30xzoom/
    Ще трябва да вдигнеш малко бюджета, но ще ти свърши работа.
    Загледал ли си, че е написал че очаква да "праща записи в полицията, която по записа да идентифицира лицата повредили автомобила и да ги издирва". За това в другия форум му писаха, че няма смисъл.

7. Senior Member
    Тук е от
    Jul 2016
    Живее в
    София

Е какъв е проблемът...полицията работи със записи.
    Подава се сигнал на 112, полицията идва, установява вандализма, иземва записите и каквото сабя покаже.

8.  

9. Member
    Тук е от
    Feb 2023

то е така , ама от 6тия етаж и посред нощ - нищо няма да се види . Това със зуума и чистенето на образа си територия на филмите

ако камерата е вътре в колата , на батерия - може и да постигне нещо , ама няма да стане с една , пък и не се знае вандала , дали няма да ги отмъкне след като се наиграе

Ако знае ,че някой минава с ключа всяка вечер , да го причакаш и да хвърлиш един бой , ама ако е един път в месеца ? Едно каско и да не си трови нервите - за съжаление друго решение няма - живеем в територия на малоумници

10. Senior Member
    Тук е от
    Jun 2002

Така и ще си остане с "изземването" на записите. Ако въобще ги "изземе".
    Gena_bs одобрява това.

11. Senior Member
    Тук е от
    Jul 2016
    Живее в
    София

То по-скоро се очакват щети от други автомобили, които лесно ще се идентифицират, освен ако човекът си няма някакви врагове и не очаква нещо.

12. Member
    Тук е от
    Feb 2023

Ако целта е номер на автомобил - ще го разчете камерата , но лице по-скоро не . Гледам я моята в нощем режим как замазва и то от близко разстояние , та се съмнявам дори и по-скъпа от шестия етаж да свърши работа

13. Junior Member
    Тук е от
    May 2016

Благодаря много за мненията. Нямам врагове, просто си пазя и поддържам автомобила. Мястото е добре осветено, но явно няма да се получи това, което ми се иска. Ще монтирам нещо, което може да записва поне номера. Може изискванията ми да са прекалено високи или дори несериозни, но както съм споменал, не разбирам от тази материя и затова съм решил да попитам някъде, където знаят повече от мен. Благодаря за разбирането, бъдете живи и здрави. Тези, които се изказват по-остро, без да има причина, също да са живи и здрави - няма лоши чувства.
    Този пост е редактиран от RitmoDelMar; 22-09-24 в 11:45.

14.  

15. Senior Member
    Тук е от
    Sep 2006

Говори с някой комшия на нисък етаж и сложи камерата там
    Другият вариант е по-хитър - свиквате събрание на етажната собственост и обсъждате монтиране на камери за видеонаблюдение в и около блока.
    При нас даже в асансьорите имаме инсталирани. Не, че има някакъв смисъл от тях за това, което искаш.
    Но поне не си вършат естествените нужди разни прошляци и мастии в общите части.
    Успех!

16. Junior Member
    Тук е от
    May 2016

Цитат Първоначално публикувано от Gena_bs Виж публикацията
    Говори с някой комшия на нисък етаж и сложи камерата там
    Другият вариант е по-хитър - свиквате събрание на етажната собственост и обсъждате монтиране на камери за видеонаблюдение в и около блока.
    При нас даже в асансьорите имаме инсталирани. Не, че има някакъв смисъл от тях за това, което искаш.
    Но поне не си вършат естествените нужди разни прошляци и мастии в общите части.
    Успех!
    Мислил съм по този въпрос, но няма да бъде прието нито едното, нито другото.

17. Member
    Тук е от
    Aug 2022

Цитат Първоначално публикувано от RitmoDelMar Виж публикацията
    Благодаря много за мненията. Нямам врагове, просто си пазя и поддържам автомобила. Мястото е добре осветено, но явно няма да се получи това, което ми се иска. Ще монтирам нещо, което може да записва поне номера. Може изискванията ми да са прекалено високи или дори несериозни, но както съм споменал, не разбирам от тази материя и затова съм решил да попитам някъде, където знаят повече от мен. Благодаря за разбирането, бъдете живи и здрави. Тези, които се изказват по-остро, без да има причина, също да са живи и здрави - няма лоши чувства.
    Явно не сте се сблъсквали с такава техника. Номера на колата е едно от най-трудните неща за запис особенно нощно време. Самият номер отразява инфраред осветлението и през нощта се превръща в искряща табелка, потърси камера която има интелигентни функции и поддържа vehicle license plate.

18. Senior Member
    Тук е от
    Sep 2006

Според "недемократичните" клипове, има автомобилни камери и комбо устройства, които снимат без проблем в нощни условия. Даже в комбинация с уличното осветление и рекламни табели се виждат отчетливо номерата даже на отсрещните автомобили. Мисля, че една от тях беше посочената от колега 70mai Dash Cam 4K A810 ,която от тази година си има "наследник". Не помня точния му модел, но е серия 800.
    И не е само тя, разбира се. Всички със Sony сензора 4K (не стария Full HD) са много добри.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 1 от 2 12 ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Каква flash камера?
    От yavor_dz във форум Фото и видеокамери
    Отговори: 16
    Последно: 22-12-09, 08:42
  2. Каква камера в HD формат,на HDD или MINI DV
    От simo8888 във форум Фото и видеокамери
    Отговори: 8
    Последно: 13-12-09, 13:27
  3. Каква камера да си купя?
    От WeAllDie във форум Фото и видеокамери
    Отговори: 14
    Последно: 25-04-09, 11:58
  4. Каква дигитална видео камера до 400 лв.?
    От kris1 във форум Фото и видеокамери
    Отговори: 7
    Последно: 26-08-08, 00:11
  5. Каква камера да си купя от САЩ?
    От kafelnikov във форум Фото и видеокамери
    Отговори: 2
    Последно: 26-09-07, 11:23

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе